V sobotu jsem si z německa přivezl r1150 gs, je to moje první BMW a zajímalo by mne jak je to s automatickým rozsvěcením světel.
Světla se sama rozsvítí po otočení klíčku na "ON", je to standartní věc? Zdá se mi, že bterka při startování dostává docela zabrat. Nějde nějak udělat, aby se rozsvítila, až po nastartování motoru?
Upravil Saturnin dne 28.10.2009 18:37
Automatické rozsvěcení světel + otázky nového majitele
Přidané 28.10.2009 11:20
Světla se při startování sama zhasnou, aby se snížil odběr z baterie. Když motor chytne, tak se zase vše rozsvítí. Jestli máš baterku v pořádku, tak to hravě zvládne, i s přídavnými světly.
Pokud by ti tenhle postup nevyhovoval, můžeš světla před otočením klíčku do polohy ON na tvrdo vypnout, ale je to zbytečné.
Upravil paulik78 dne 28.10.2009 11:22
Přidané 28.10.2009 11:48
paulik78 napsal(a):
Světla se při startování sama zhasnou, aby se snížil odběr z baterie. Když motor chytne, tak se zase vše rozsvítí. Jestli máš baterku v pořádku, tak to hravě zvládne, i s přídavnými světly.
Pokud by ti tenhle postup nevyhovoval, můžeš světla před otočením klíčku do polohy ON na tvrdo vypnout, ale je to zbytečné.
do polohy OFF před otočením klíčku.. to jen pro opravu
Světla se skutečně sama při startování vypnou, je to lepší řešení, než, kdyby se zapínala až po startu motoru, a to z prostého důvodu:
takto můžeš zapnout světla i bez motoru, třeba když potřebuješ večer postavit stan, apod...
Upravil stepan dne 28.10.2009 11:50
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Přidané 28.10.2009 13:19
paulik78 napsal(a):
pokud má novější než 12/2002 tak světla vypnout nemůže
leda vytáhnout kabel, bohužel
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Přidané 28.10.2009 17:23
Jestli maš baterku fakt v pořadku tak to opravdu nevadi.No a jestli ne,tak to poznáš hned a rychle protože ti bude dělat ABSko šranky,to je takova prvni kontrola
Přidané 28.10.2009 17:36
Někdy mě to taky sere že to pořád svítí. Ale jinak je to šetrnej způsob jak nedát baterce při startování okamžitej proudovej náraz. Doporučuje se to i u aut,nejdřív zapnout světla na krátkou dobu a pak teprve startovat
Jedu? Tedy žiju!
Přidané 29.10.2009 01:30
misak napsal(a):
Někdy mě to taky sere že to pořád svítí. Ale jinak je to šetrnej způsob jak nedát baterce při startování okamžitej proudovej náraz. Doporučuje se to i u aut,nejdřív zapnout světla na krátkou dobu a pak teprve startovat
to se ale doporučuje v zimě, což lidi na GS moc nejezdí
pravda je že u modelů s ABS 2 je aktivace ABS dost háklivá na stav baterky a tam pak stačí jen nechat bliknout blinkr a už ABS nenaskočí
Přidané 30.10.2009 19:49
Michal napsal(a):
Jestli maš baterku fakt v pořadku tak to opravdu nevadi.No a jestli ne,tak to poznáš hned a rychle protože ti bude dělat ABSko šranky,to je takova prvni kontrola
Přidané 30.10.2009 21:11
Čus.pokavad más třeba už horší nebo slabší baterku a budeš startovat např.práve s těma světlama,tak po nastartování ti bude blikat ABSko jak šranky a po rozjezdu se ti nezaktivuje (neudělá ti to takovou tu kasičku).Šranky myslím to,že ti neblikají ty kontrolky obě najednou ale blikaj práve jako šranky to je cik cak Já už ji mam v haji tak že mam šranky i když startuju bez světel,takže pude ven *pissed*ale zatim ještě funguje to když to za chvilku vypnu a nastartuju znova pak se to ABSko zaktivuje.jak řikam když to takhle začne je lepši dat novou a je klid,dát ji na nabíječku pomuže jen na chvilku.
Přidané 31.10.2009 12:40
Včera při projížďce kolem komína mi rychloměr začal ukazovat nesmislné hodnoty, ukazoval rychlost 200 Km/h při reálné rychlosti cca 70 km/h. Dále se (odhaduji) z podnádrže začal ozývat nepříjemný zvuk, něco jako točící se elektromotor, ale s takovým zvláštním zvukem. To vše při rychlosti nad 40 Km/h, to je rychlost kdy se začíná aktivovat systém ABS (aspoň tak nás to učili ve škole :-)
Mohla by to dělat špatný akumulátor?
Ps.: po nastarvonání mi blikala kontrolka ABS, ale po rozjezdu to přestalo.
Přidané 31.10.2009 13:56
TomasMatura napsal(a):
Včera při projížďce kolem komína mi rychloměr začal ukazovat nesmislné hodnoty, ukazoval rychlost 200 Km/h při reálné rychlosti cca 70 km/h. Dále se (odhaduji) z podnádrže začal ozývat nepříjemný zvuk, něco jako točící se elektromotor, ale s takovým zvláštním zvukem. To vše při rychlosti nad 40 Km/h, to je rychlost kdy se začíná aktivovat systém ABS (aspoň tak nás to učili ve škole :-)
Mohla by to dělat špatný akumulátor?
Ps.: po nastarvonání mi blikala kontrolka ABS, ale po rozjezdu to přestalo.
hele napiš napřed jakou máš motorku typ, rok, je velký rozdíl GS s ABS do 2002 a nad 2002 (s posilovačem)
ale že tachometr ukazuje nesmysly u 1150? lanko nebo náhon v pytli?
Přidané 31.10.2009 22:29
TomasMatura napsal(a):
je to R1150 gs 2002 s posilovačem + ABS
Myslíš, že je v háji bowden? To se mi nějak nezdá, to by spíš neukazoval žádnou rychlost, nemyslíš? Nebo, že by se točil rychlec než přední kolo???
no bowden nevím, asi by to neukazovalo přes 200, leda že by byl rozsypanej ten kroužek na kole ... ale spíš to vypadá na tachometr
ale pokud máš posilovač, tak to bzučení bys poznal kdyby byl posilovač ne? a pokud nebzučí zpod nádrže posilovač tak tam může bzučet leda čerpadlo