Tak si takhle jezdím, jezdím a občas při chcípání (chcípám zásadně klíčkem) nebo když to zgrejzne se ozve zvuk, kterej bych nejlépe popsal jako když vezmete plechovej kbelík plnej šroubků a pustíte ho z metrový vejšky na kovovej dekl vod žumpy... Prostě je to hnusnej zvuk... Přikládal jsem to tomu, že se nedotočí válec a kopne to zpátky na klice. Protože se mi to ale stalo tento týden 2x za jízdy a na funkci to nemělo žádnej vliv (myslím živočicháře ) tak budu muset asi svoji teorii poopravit. Tak a teď se ukažte... Řetěz mám vyšponovanej předpisově a žádný mechanický problémy nemám. Prostě záhada...
Pravě proto volnoběžka je to součást rotoru zapalování a točí se s motorem. ale tohle je jen typování pak to bude uplně něco jinýho a něke jinde na mašině! tohle je jako hledání jehly v kupce sena!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal(a):
Pravě proto volnoběžka je to součást rotoru zapalování a točí se s motorem. ale tohle je jen typování pak to bude uplně něco jinýho a něke jinde na mašině! tohle je jako hledání jehly v kupce sena!
Dík. No dám tomu ještě pár dní a pokud se to bude zhoršovat, tak udělám rozborku-sborku a uvidím co a jak. Jezdím na ní každej den do posilovny a zpět cca 40km denně, takže to vypozoruju... Já jenom aby to nebylo urgentní a někde mě to nevypeklo...
Zvuk ozívající se z volnoběžky je patrnej při chcípání či startování je to taková ostrá kovová rána a pak jako když se něco dotáčí(startér).Ale že by to dělalo za jízdy to se mi moc nepozdává.
TOLI napsal(a):
Zvuk ozívající se z volnoběžky je patrnej při chcípání či startování je to taková ostrá kovová rána a pak jako když se něco dotáčí(startér).Ale že by to dělalo za jízdy to se mi moc nepozdává.
Jak říkam jsou to jen typy finalní závada muže bejt kdekoliv! Jednou sem dělal seata něčo šileně rachotila majitel objel x opravářu každej něco vyměnil aby vidělal a nakonec jsem zjistil že byl upadlej vzduchovej filtr, přidělal sem a byl klid , stejný to bude asi i tady!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
TOLI napsal(a):
Ahoj, presne tak, uz jsem psal ze se mi to taky nepozdava. Myslim si, ze ty zvuky pri chcipani jsou tim kopanim klikovky, protoze starter funguje ok, ale to za jizdy me proste prekvapilo...