Koupil jsem LED blinkry. Pokusne jsem jeden namontoval (650GS) a......nic. Ten druky s zarovkou pouze svitil a LEDkovy nic.... Je tu nekdo, kdo vi, jak jsou blinkry spinane? Rele? Nevim, jestli mam zkusit vymenit oba na stejne strane....Treba by to pak fungovalo, zatizeni by bylo stejne. Taky me napadlo pridat odpor paralelne k LED blinkru, aby se zvysil odber, ale pak zase LED ztraci vyznam, pac spotreba bude stejna jak u puvodni zarovky. Pokud blinkr pripojim ke zdroji, sviti OK a je to sajn jako blazen....
Znamena to, ze ti nefungujou blinkry vubec ani se zarovkama? Prerusovac funguje? Zkus vymenit vsechny 4, protoze ja je instaloval sice na auto, ale taky mi to delalo paseku do doby, nez jsem je vymenil vsechny. Ale zavada muze byt samozrejme nekde jinde. Odber bych rozhodne nezvysoval, leda bys chtel aby se ti pri sepnuti blikace rozsvitilo doma v kuchyni Jo a zkus jak dobre dosedaj kontakty - LEDky jsou citlivy na dobrej kontakt.
teď jsem měnil ledblinkry na 1100gs a normálně blikají akorát trochu rychleji než žárovkové,pokud nemá 650 varovné blinkry že blikají všechny 4 zároveň budeš muset asi vyměnit relé
Už to tady někde bylo-ale k věci ,u 650 je normální bimetal přerušovač kterej je závislej na odběru takže s ledkovejma blinkrama to bude buď rychle blikat nebo svítit-řešením je odpor kterej bude hodně topit a nebo elektronickej přerušovač.
Rhinoceros napsal(a):
Znamena to, ze ti nefungujou blinkry vubec ani se zarovkama? Prerusovac funguje? Zkus vymenit vsechny 4, protoze ja je instaloval sice na auto, ale taky mi to delalo paseku do doby, nez jsem je vymenil vsechny. Ale zavada muze byt samozrejme nekde jinde. Odber bych rozhodne nezvysoval, leda bys chtel aby se ti pri sepnuti blikace rozsvitilo doma v kuchyni Jo a zkus jak dobre dosedaj kontakty - LEDky jsou citlivy na dobrej kontakt.
Bohužel nemáš pravdu. Pakliže vyměníš LED blinkry za normální žárovkové a máš normální přerušovač a ne elektronickej,tak musíš zvednou odběr aby jsi ošálil přerušovač tak aby si myslel,že jsou tam na konci drátů žárovky. Je prostě tak stavěnej a neporadí si s malým odběrem LEDek. Takže buď pořád svítí a nebo vůbec nic to nedělá. Záleží na konstrukci přerušovače.
Kvalitnější LED blinkry jsou na to nachystaný a mají odpor už v sobě z výroby aby s tím nebyl problém. U ostatních je potřeba přidat odpor aby to fungovalo jak má.
A nechápu proč bych měl měnit normální blinkry za LED kvůli spotřebě? Mění se přece kvůli svítivosti,výdrži (nepraskaji žárovky),velikosti,designu atd...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Diky za rady. Jeste jsem dnes volal auto-moto elektrikari a je to tak... Musim pridat odpor. Zejtra zmerim, jakej maji odpor puvodni zarovky versus LED a neco tam dam. Odpor snad tolik topit nebude. Dam nejakou velkou mrchu, aby se teplo snadno vyzarilo.
S tou spotrebou jsem to psal jako jeden z duvodu, proc jsem koupil ledky. Prvni a hlavni byla svitivost. Sajnujou jako blazen. No a pak jsem nemohl odolat cene.... Vsechny 4 za 30 USD....
Jsem si delal samozrejme srandu. Ja pokud neco menim na LED, tak jedine kvuli spotrebe. To je muj hlavni motiv. Jinak proti zarovkam nic nemam. Mam obytneho Sprintera a tam je skoro vsechno LED. A k tomu mam 4 baterie dohromady 500A a na strese 90w solarni panel a nabijeci invertor a kdyz zapnu pres noc topeni a bezi mi lednicka, tak kdyz si k tomu jeste rozsvitim zarovkou, tak by bylo za chvili po srande. Ale my se ted bavime o motorkach a tam je to asi jinak...
Upravil Rhinoceros dne 06.12.2009 12:09
petrs napsal(a):
Diky za rady. Jeste jsem dnes volal auto-moto elektrikari a je to tak... Musim pridat odpor. Zejtra zmerim, jakej maji odpor puvodni zarovky versus LED a neco tam dam. Odpor snad tolik topit nebude. Dam nejakou velkou mrchu, aby se teplo snadno vyzarilo.
S tou spotrebou jsem to psal jako jeden z duvodu, proc jsem koupil ledky. Prvni a hlavni byla svitivost. Sajnujou jako blazen. No a pak jsem nemohl odolat cene.... Vsechny 4 za 30 USD....
Když budeš pátrat po netu seženeš ty odpory origo k led blikačum!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
petrs napsal(a):
Když budeš pátrat po netu seženeš ty odpory origo k led blikačum!
Ajo vlastně ja mam v moto taky 10 w omlouvám se za klamné info! tak leda zkusit vypátrat rele na led blikače! ještě jednou sorry ... servis a diagnostika BMW Motorrad
V praci mame odporu dost. Vyberu neco v praci....
To zase takovej problem nebude. A navic odpor za 65,-Kc, to leda by byl ze zlata.... :-)
Tady u nas na jihu sem podobne veci stejne nikde na internetu nevidel a objednavat to ze zamori s cenou dopravy je dost nesmylsne.
Napisu, jak jsem dopadl.