Ahoj, mám trochu menší problém!! Loni jsem ukončil sezónu v listopadu s malým problémem a to, že za jízdy okolo 90 přestal jít jeden válec. C ničeho nic to přestalo táhnout, nedrželo to otáčky, ale aspoň to šlo nastartovat. Když jsem dojel domů tak jsem hledal onen pravý důvod PROČ?? Šel jsem po káblech a jeden byl po smrti ( jednalo se o to, že kabel měl v napojení kabelu na fajfku vůle jako hovado, což není vůbec normální) Tak jsem koupil oba nové a zároveň i nové svíčky.
Dneska jsem zašel do garáže a vše dal do pořádku, ale když jsem chtěl MYŠMOŇA natočit tak motorka už měla snahu, ale nenaskočila a tak jen maxim. střel. do výfuku!! Tak jsem vytáhl svíčky s tím, že jsem ho asi přechlastal. Když jsem je vytáhl tak jedna svíčka byla mokrá, ale druhá byla suchá. Tak nevím jestli nahodou není chyba někde jinde než jen v tom kabelu co jsem původně myslel!! TAK TEĎ VZÍVÁM VŠECHNY MECHANIKY ZDE NA WEBU A PROSÍM NA KOLENOU O VAŠÍ RADU ČI POMOC!!!! Jedná se o r 1100 gs, 1999 díky R
Začni tím nejjednodušším - určitě jsi měl dole nádrž kvůli novým káblům, tak mrkni na bovdeny od plynu, jestli ti některej (vesměs na pravé straně) nevyskočil z těch dutejch seřizovacích šroubů na vstřikovačích.
Když sem sundaval nádrž musel sem po opětovný montáži dýl točit startérem než to chytlo poněvač byl v hadicích vzduch a potom to zdechlo tak znova točit a pak už to bylo ok. Chvílema mi zalepilo jestli sem nepřehodil hadice. Ale víc neporadím, nemám zkušenost.
S bovdenem jsem pohnul, ale dal jsem ho hned zpět a nádrž jsem nedával dolů tak, že by jsem sundával hadičky!! Každopádně díky!!
Upravil Tazz dne 21.01.2010 20:25
Předpokládám, že ti pálí obě svíčky - to jsi si určitě vyzkoušel a vyloučil tím vadnou některou z cívek, kabel nebo svíčku nebo při nepálení obou svíček hallův snímač. Potom už jedině kouknout na vstřik na tom válci, kde byla svíčka suchá. Jestliže ho vyjmeš ven z hrdla s klapkou, tak při točení startérem z něj samosebou musí stříkat benzín. Jestliže jen ukapává nebo z něj nejde vůbec nic, tak je mrtvej.
Upravil Tonda dne 22.01.2010 13:52
[quote]raptor napsal(a):
kable ku svieckam su totozne pokial viem
To je odpověd. On myslel jestli je nepřehodil,že by mu to pálí na opak.
Jinak zkus to co psali kluci,protože tam toho na zkoušení moc není.Zapalování a benzín.
Upravil libovka dne 24.01.2010 08:03
BĚŽNÝ SERVIS VOZŮ BMW
R1200GS
Tenhle problem vypadá skutečně na snímač otáček ,ono to pálí ale ne v správný čas. V mém případě byla příčina asi v použití wapky při údržbě stroje .Potom jsem toho najezdil víc s motorkou na vozíku než po silnici. Nový snímač stojí asi necelých 7000 tisíc , v Car servisu se nechá sehnat za polovinu jetý.Někde na tomhle webu byla zmínka o těch snímačích bez plechu ke koupi .Následně stačí šikovné ruce a je po problému.
martens napsal(a):
Tenhle problem vypadá skutečně na snímač otáček ,ono to pálí ale ne v správný čas. V mém případě byla příčina asi v použití wapky při údržbě stroje .Potom jsem toho najezdil víc s motorkou na vozíku než po silnici. Nový snímač stojí asi necelých 7000 tisíc , v Car servisu se nechá sehnat za polovinu jetý.Někde na tomhle webu byla zmínka o těch snímačích bez plechu ke koupi .Následně stačí šikovné ruce a je po problému.
Snimace jdou koupit ve Farnellu (www.farnell.com). Dorucuji do 2-3 dnu. Stoji par korun.
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
martens napsal(a):
Snimace jdou koupit ve Farnellu (www.farnell.com). Dorucuji do 2-3 dnu. Stoji par korun.
Dneska jsem to teda znova prubnul natočit a nejde !! Jedna strana(levá) je u kolena teplá , ale druhá je studená. Tak jsem dal dolů svíčku z prsvé strany a je mokrá jako prase a jiskru hází. Tak nevím kde se zase staly chyby!! Halák jsem dal nový. Tak už vážně nevím co!!
Nějak jsem moc nečet předešlý příspěvky, ale co odtrhy na svíčkách.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
To, že jsou nové neznamená, že sní nemohl někdo klepnou a odtrh zmenšit nebo zvětšit. Radši to omrkni. Dej tam baj oko 0.7 mm. Pak případně přehoď svíčky z válce do váce ať vidíš jestli závada přetrvává na stejným válci nebo ne. A takhle zkus pokračovat po věcech který jsi měnil.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi