Uz to par threadu ohledne pneu bylo, ale venuji se predevsim offroadovym a univerzalnim pneu.
Zajima me, ktery pneu povazujete za nejlepsi (vyrobce, typ):
Čistě pro cestování po asfaltu, přilnavostí na suchu, na mokru, výdrží a cenou.
Jo ty znam dobre, jezdil jsem na nich na Yamaze TTR. Tam byly idealni, teren zvladly.
A preste to je ten duvod, proc jsem polozil dotaz, radsi bych informace k tematu, odpovedi k otazce, fakt
Tourance - na ty jsem slysel chvalu, jsou to vlastne jediny pneu, o kterych jsem se doslechl, ze je lidi na techto motorkach pouzivaj.
Takze ty zatim vitezi, ale zatim vybiram jen ze jednich, coz je malej vyber
xavier napsal:
Co vim z doslechu tak na asfalt Metzeler Touarence,pry o 100% lepsi nez tam dava BMW do zacatku(to ani nevim jake tam dava)
Loni byli nové motorky na Michelin Anakee. Dost na to lidi nadávali,že kloužou.
Já mám Metzeler Tourance (už čtvrtou sadu)a naprostá spokojenost jak s vlastnostmi,tak s výdrží.
Ono totiž není moc z čeho vybírat vzhledem k rozměrům požívaných GS...
..na litrovým Stromu jsem měl Tourenci taky a parádní přilnavost,proto jsem je na podzim dal i na GS a na cestování po asfaltu nic jiného neřeším..Výdrž i přilnavost bezvadná.
Nejsem velkej jezdec v terénu, takže špunty nepoužívám. Měl jsem jen jednou rumunsko ), ale asi bych si na ně zvyk, jezdim však většinou silnice a lehkej terén a na to stačej Metzeler Toutourance ty používám a jsem nadmíru spokojen. Další pneu, který se daj použít jsou : Dunlop TRAILMAX D607 (měl sem jednou na jiný motce a vydržej míň než Tourance, ale jinak ujdou). Michelin ANAKEE (o těch moc nevim, ale kámoš řikal, že je měl a že nevydržej nic a ještě kloužou, ale on je dost střelec), Continental Trail Attack (o těch nevim vůbec nic), no a pak něco dělá Bridgestone a snad Pirelli. Co se týče vyloženě silničních pneu, tak o těch nic nevim, páč sem si nekupoval GS abych jezdil po dálnici a ani nezajel ke krajnici . Jednoznačně ale stranim Touranckám, na cestování s polňačkama a lehčim terénem, dá se na nich jet i motokrosová trať, když neni metr bahna.
Vyborne, tohle mi staci a i jsem si takovy odpovedi predstavoval, abych fakt nemel z ceho vybirat.
Takze Tourance jsou jasny. Diky za info.
Cycli: jeste k tem 09tkam - vime, ze jsem chtel jinou odpoved, ale souhlasim ze me fakt hoodne prekvapily, protoze i na silnici drzej vyborne, dokazou ukrutny naklony a rekl bych ze i hodne vcas umej varovat, ze tohle uz je moc. Jako univerzal jsou idealni.
Topol napsal:
..jo a údajně je už Tourance v ještě přilnavějším provedení,klasická Tourance a ještě nová-úplně silniční,s ještě přilnavějším dezénem..
Voni dřív dělali ENDURO 4, ale ty už se stěží seženou. Co se týče tourancek tak dřív dělali v rychlostnim koeficientu H (ty už nedělaj) a přešli na rychlostní koeficient V (jestli je rozdíl v konstrukci pláště, nebo ve směsi fakt nevim). Vždy sem měl H, až na letošek sem pořídil V, doufám, že budou stejně dobrý, protože pokud by byla měkčí směs, tak se taky budou dřív sjíždět a to by bylo v p... Ten koeficient změnili proto, že zjistili, že většina lidí jezdí po silnici a tudíž jim de spíš o rychlost a ne o nějakej teréní vzorek (co byste taky chtěli od vepřovek).
Jinak koukam, ze nektery gumy docela podrazily. Sadu Heidenau jsem kupoval v lete za 4 tacy. Ted ji vidim za 4700! Pri tyhle cene si pridam dvanact stovek a mam Tourancy....
Slavek: to je porad lahoda, ja jeste nedavno jezdil na zmrzlinach, kde se sada dobrych pneu nedostane pod 9000,-.
A to nemluvim o tom, ze zadni guma tam je tak max. na 5000km
Pak jsem pojezdil Varadero, kde jsem ale gumy koupit nejak nestihl, protoze jsem az moc rychle pochopil ze to je to, co celou dobu hledam, jen to ma nejaky mouchy, ktery resi jedine GS
Upravil Alda dne 16.01.2008 16:05
a výdrž? to podle toho jak kdo jezdí a na čem. Na GS1200 když ji budeš honit, budeš mít po 9tkm zadní v pr... Když budeš jedzit v klidu, tak najedeš klidně 15tkm a když budeš jezdit vyloženě jak pan doktor ve Vesničko má středisková, tak najedeš i 20tkm...
.... anebo se vybouráš při kochání krajinou
na GS1150 by to mělo být podobný
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven