Po sobotňajšej Enduro Rallye mám problém s prevodovkou. Pri radení smerom nadol mi ostáva riadiaca páka v dolnej polohe. Moto bola niekoľko krát v riedkom blate a špinavej vode.
Olej menený pravidelne, naposledy pred 4000 km. Dnes som ho kontroloval, je čistý bez akéhokoľvek bordelu alebo vody. Skúsil som premazať prevod od páky do prevodovky ( sú tam 2 guľové kĺby ) . Pohyb sa zjemnil, pri kontrolnej jazde a zohriati sa ale problém vrátil. Najčastejšie ostáva páka dole pri radení zo 4 do 3......
Glock-plastik fantastik :-)
mohlo se ti dostat blato nebo prostě bordel do futra řadicí hřídele...napadá mě jedině vyloupnout gurefo a zkusit WDčkem a vzduchem profouknout.
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
HonzaGS
Tam asi problém nebude.Ako som písal, olej bol čistý, tesnenie by malo byť ok.
Skôr to vidím na bordel niekde v pohyblivých miestach radiacej páky prípadne zatiaľ neident. chybu priamo v prevodovke - možno pružina vracajúca hriadeľ do neutrálnej polohy....
v oleji to nepoznáš...tak zkus odpojit tek kulový kloub od páky...jsou tam jen takové drátěné pojistky, ty vytáhneš a kloub menším násilím vytlačíš nebo lehce vyklepneš topůrkem...a zkus jestli nevázne páka na čepu...není to tam nijak těsněné...já to měl teď rozdělané a bylo tam dost "brusné pasty"
Zdarec, že jsme těm našim bawcum dali na prdel co v tu sobotu.Ještě že sem si ukopl ten kabel od klapy a ukončil to bo byly škody větší.Dívám se do mikrofiše a je tam hned s kraje jedna vratná pružina http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/DiagramsMain.aspx?vid=51759 no mrkni , Zdravím východ
HonzaGS - problém je zdá sa odstánený. Rozobral, vyčistil a premazal som čáp radiacej páky aj obe kuľové klby - vyzará to tak, že prevodovka ide ako hodinky .
ešte poriadne vyskúšať...
Tak uvidíš...já doufám, že moje převodovka bude OK...zítra snad vyjedu...doufám...