Protože je tady ve vláknech celkem bordel, co se týče brzd u F650GS, zakládám tohle, které umístíme do seznamu stabilních vláken, jež vytvořil Honza Offrouďák.
Takže, na mojí Dakarce mám sjetý zadní kotouč i destičky.
Napadlo mě koupit obojí od Bremba nebo Feroda, co vy na to? Originální mají všude, spíše by mě zajímaly tvarované kotouče (vlnky po vnějším obvodu, např.) - výhody, nevýhody.
Čím namazat prasátka, aby se nezasekávala? V jednom vlákně někdo doporučil brzdovou kapalinu. Nějaký jiný nápad?
Z vlastní zkušenosti ti mužu doporučit Motozloch
Dával na dominatora kotouče i destičky od něj.
Destičky sem přední ojel asi za 10tis km a brzdily srovnatelně s origo nissinama
Kotouč po dvou sadách jeho desek měl minimální opotřebení takže můžu jen doporučit.
Destičky hlavně chtít ty jeho značka Motozloch a ty měkčí když nemám tak počkat až mít bude jinak kámošovy poslal nějáký čínský a ty byli tvrdý a moc teda nebrzdily
Upravil vondri dne 01.06.2010 20:43
Na vaše doporučení jsem dnes zavolal do Motozloch, ačkoliv už tam ode mě měli mail a prý ho právě zpracovávali... Kotouč skladem měli a dostal jsem na výběr ze 3 druhů destiček, přičemž nejdražší vycházely na 550,-... Takže balíček za 2100,- by mi měl dorazit v nejbližších dnech... U této firmy je dobré i to, že mi dali na výběr PPL nebo Českou poštu... I to jim hraje do karet... Vřelé a bleskurychlé jednání, mohu jen doporučit...
xhackerm napsal(a):
Předek mám ještě ve výborném stavu... Ten toho ještě najezdí... Ale stejně to rozhodim, chci promazat prasátka, aby to všechno chodilo jak má...
Včera mi přišel balíček od Motozloch... V krabici kotouč, nestičky, katalog 2010 (zdarma) a ještě vůně do auta (zdarma)... To celé za 2200,- i s PPL a balným... Rychlá a profi práce, přesně, jak jste mi tady básnili...
xhackerm napsal(a):
Včera mi přišel balíček od Motozloch... V krabici kotouč, nestičky, katalog 2010 (zdarma) a ještě vůně do auta (zdarma)... To celé za 2200,- i s PPL a balným... Rychlá a profi práce, přesně, jak jste mi tady básnili...
Už nechci jinak...
Ahoj.Můžu se zeptat, jak je silnej novej zadní kotouč?Mám ho už docela sjetej a taky mě čeká výměna, ale radši bych až po sezoně.Díky.
Nový kotouč má 5.0mm a všude se udává minimální opotřebení na 4.5mm, což je nereálné... Půl milimetru je šlupka... Já když měřil ten starej, tak měl 3.2mm a brzdil dobře, jen destičky už to nerozdejchaly...
Proc mi zadni brzda najednou pri dobrzdovani piska????????? Kotouc i desky se zdaji byt v poradku.
Upravil spea - ToM dne 09.06.2010 00:25
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Mě to dělala zadní brzda před výměnou... Možná už je kotouč/desky nějakým způsobem "unavený"... Netuším, zkoušel jsem to i vypucovat čističem na brzdy a pořád to pískalo...
xhackerm napsal(a):
Už nechci jinak...
Ahoj.Můžu se zeptat, jak je silnej novej zadní kotouč?Mám ho už docela sjetej a taky mě čeká výměna, ale radši bych až po sezoně.Díky.
Tak jdu do výměny hned.Kotouč má přesně 3 mm.Můžu se zeptat jaký si objednal destičky a jaký je v nich rozdíl?Nabízí mi dva typy :
Značka MTZ = Cena: 350,- Kč vč. DPH
Značka DP-Brakes = Cena: 550,- Kč vč. DPH
U Motozloch jsem bral celý komplet a pán mi doporučil 3 typy destiček. Dle ceny jsem vzal ty prostřední. Ale na předek, až ho budu někdy měnit, si vezmu ty dražší, protože ty mají nějakou keramickou vrstvu bo co. Prý lepší na odvod tepla.
Prave mi dorazily od Zlocha zadni desky na Dakara. Zlochovo oznaceni DP622-MTZ. Jinak to jsou Kyoto S1080. Krasna cena 350,- Kc. Uz jsou na motce, takze je odpoledne tesnu.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
zdarec.měnil jsem desky ve předu,ale těžko otočím kolem,tak si myslím že je to zaseknuté. na obrázku jsem označil modře to co je přichycené k vidlici a červeně třmeny.Pokud se nepletu tak po nich by mělo volně jezdit to pouzdro z deskami? Nebo ne? Dík za odpověď
Upravil stanislav216 dne 25.01.2012 09:00