Teče mi trochu olej z motoru z filtru, z ničeho nic, najel jsem asi 300km, postavil motorku na bočák a vyteklo trochu oleje. Tak jsem sundal ten spodní kryt a vidím, ze na filtru se dělá kapka. Dělá to i v klidu, motorka studená a olej pomalu zase teče. Nijak moc, původně jsem myslel, že je to vypouštěcí šroub....
Normální to asi není, co? Původně nic neteklo, začalo to dělat až teď, po 1000km od výměny. Olej jsem neměnil já, nemám ani klíč na filtr, takže ho ani nedotáhnu. jinak jsem se díval do toho okýnka, kolik je tam oleje a je celé zaplněné.... nemůže to být tím, že je tam toho oleje moc?
A stejně koupím klíč na olejový filtr, kdyby náhodou někomu přebýval....
Upravil robert_zl dne 21.06.2010 12:19
Robert_ZL napsal(a):
Teče mi trochu olej z motoru z filtru, nemůže to být tím, že je tam toho oleje moc?
Nemůže to být tím,že je tam moc oleje. Olej nesmí vytékat z motoru za žádných okolností. Vypadá to,že je buď málo dotažený filtr a nebo je nějaká nečistota pod těsněním a proto to teče. Nebo jak píše bmwivo zůstalo tam starý těsnění a teď to zlobí.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Robert_ZL napsal(a):
Teče mi trochu olej z motoru z filtru, z ničeho nic, najel jsem asi 300km, postavil motorku na bočák a vyteklo trochu oleje. Tak jsem sundal ten spodní kryt a vidím, ze na filtru se dělá kapka. Dělá to i v klidu, motorka studená a olej pomalu zase teče. Nijak moc, původně jsem myslel, že je to vypouštěcí šroub....
Normální to asi není, co? Původně nic neteklo, začalo to dělat až teď, po 1000km od výměny. Olej jsem neměnil já, nemám ani klíč na filtr, takže ho ani nedotáhnu. jinak jsem se díval do toho okýnka, kolik je tam oleje a je celé zaplněné.... nemůže to být tím, že je tam toho oleje moc?
A stejně koupím klíč na olejový filtr, kdyby náhodou někomu přebýval....
Ahoj mužu ti sehnad Hazet cenu nevím přesně ale je to něco málo přes 300kč. Nebo jse zastav a mužem to dotáhnout máš to kousek.
Robert_ZL napsal(a):
Díky, koupím klíč, zkusím ho dotáhnout a když to nepomůže, koupím nový filtr. To budu ale asi muset vypustit skoro nový olej....
No, co se dá dělat.....
Nemusíš vypouštět celou náplň oleje. Stačí vyšroubovat filtr (něco málo vyteče),zkontrolovat těsnění případně dát novej filtr a dolejt pár deci. Nezapomeň se kouknout na dosedací plochu filtru na motoru jestli tam neni přilepený starý těsnění.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
BIGR napsal(a):
Nemusíš vypouštět celou náplň oleje. Stačí vyšroubovat filtr (něco málo vyteče),zkontrolovat těsnění případně dát novej filtr a dolejt pár deci. Nezapomeň se kouknout na dosedací plochu filtru na motoru jestli tam neni přilepený starý těsnění.
Tak to bych mohl zkusit... Sem myslel, že mi to hrkne ven všechno
komaiz napsal(a):
Nebo jse zastav a mužem to dotáhnout máš to kousek.
To je dobrý nápad. Že bychom to zkusili dotáhnout? Ten klič ale koupím stejně, jenom bych zatím neměnil ten filtr. Kdyby se někdy udělalo hezky, udělal bych si malou projížďku.....