Zdravím všechny. Poradí mi někdo jak rozebrat kardan. Chci zkontrolovat gudero a ložisko, jelikož mi začal trochu prosakovat olej.Segerovku před rozetou na které je brzdový koutouč už mám dole , aco dál ? Nechci něco sku..it.
Díky za tipy.
Kde ti to prosakuje? Já jsem to lehce kontroloval takto: http://jtopman.ra...ozvodovka/
snad Ti to trochu pomůže.
Upravil Tomano79 dne 15.07.2010 22:06
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
jtopman napsal(a):
Kde ti to prosakuje? Já jsem to lehce kontroloval takto: http://jtopman.ra...ozvodovka/
Seš šikovnej, prosakuje mi to na pravé straně pod tou drážkovanéu krytkou.jak je na fotce, někdo to sem už dal , sice né tak moc ale už jsem měl pod moto i loužičku.
Jak mám postupovat při rozebírání,jsou tadz jen samé návodz na 1150.Mám sundanou segerovku a vyndané těch 10šroubů .
Upravil tomi dne 15.07.2010 22:51
jtopman napsal(a):
Seš šikovnej, prosakuje mi to na pravé straně pod tou drážkovanéu krytkou.jak je na fotce, někdo to sem už dal , sice né tak moc ale už jsem měl pod moto i loužičku.
Jak mám postupovat při rozebírání,jsou tadz jen samé návodz na 1150.Mám sundanou segerovku a vyndané těch 10šroubů .
Jestli ti to prosakuje na pravé straně pod plastovým kroužkem,tak nemusíš rozebírat celý koncový převod,ale stačí vydloubnout ten kroužek a vyměnit gufero pod ním. Stojí 390 kč,- a je to práce na 15 minut. Pakliže nemáš velkou vůli na hlavním ložisku (to velký za kotoučem). Tu zjistíš když vezmeš za kolo v pzici 6-12 hodin. Vůle tam je už z výroby,ale nesmí být moc velká. Já to dělal komplet nedávno někde budu mít fotky. Zejtra najdu.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přesně jak to píše BIGR. Jestli máš ale na kole větší vůli, tak tě nemine výměna ložiska a jehlové objímky na hřídeli s talířovým kolem. Výměna samotného gufera by v tomto případě neměla smysl - začalo by ti to prolínat za nějakou chvíli znovu.
jtopman napsal(a):
Jestli ti to prosakuje na pravé straně pod plastovým kroužkem,tak nemusíš rozebírat celý koncový převod,ale stačí vydloubnout ten kroužek a vyměnit gufero pod ním. Stojí 390 kč,- a je to práce na 15 minut. Pakliže nemáš velkou vůli na hlavním ložisku (to velký za kotoučem). Tu zjistíš když vezmeš za kolo v pzici 6-12 hodin. Vůle tam je už z výroby,ale nesmí být moc velká. Já to dělal komplet nedávno někde budu mít fotky. Zejtra najdu.
neni na tom nic, ani nemusíš sundávat kotouč, vypustíš olej, vyšrubuješ těch 10 šroubů, sundáš tu plastovou krytku co je z venku na ose, nahřeješ celou hrušku horkovzduškou a přes dřevo ťukněš do té duté osy, která přesahuje cca 4mm ven z hrušky a pak už to jde rukama ven.
Při nasazování si dej akorát pozor na ten velký O kroužek co je na přírubě, ať si ho neskřípneš, mázni ho trochu olejem a nasazovat krouživým pohybem a trochu tlačit dovnitř, jinak to to pak vyteče.
Jinak rozborku pastorku budu dělat asi teď v sobotu, pokusím se taky nafotit, když mi to klapne
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
nové ložisko a opačným způsobem vše naspátek
Samozřejmě komplet vyčistit a namazat O kroužek atd. jak tady bylo řečeno.[img][/img]
BIGR přiložený následující obrázek:
[305.54Kb]
Upravil BIGR dne 16.07.2010 10:14
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Děkuji všem za reakce a návody, zatím jsem objednal jen gufero. Dnes se to pokusím rozebrat a uvidím.Když jsem zkoušel vůli na nic jsem nepřišel, snad to bude jen v tom guferu. Ještě jednou díky až to dám do pořádku dám vědět.