Ahoj kluci,
jelikož u mě vrcholí přípravy na svoji první delší cestu na Dakarce, pochopitelně se poohlížím po všem možném, co by se mi mohlo hodit. Chtěl bych tu cestu pojmout cestou campingu a zaujal mě skládací gril - Grilliput.
Protože mám možnost si toto nechat vyrobit u táty v práci, zadal jseem mu to a výsledek na níže uvedených fotkách. Trapézy, ze kterých to dělal vydrží dlouhodobě přes 1200°C, takže grilovat se na tom dá klidně týden v kuse... Je k tomu 5 náhradních jehlic a ještě mi vyrábí plastovou zátku... Zřejmě bych dokázal obstarat i nějaké ušité pouzdro...
Doba složení je závislá na zručnosti každého z nás - mě to zabere cca 4-5 minut.
V rámci vývoje mě to stálo krabičku Malborek, ale jinak řekl dělňast otci, že to bude dělat za 500,-.
Kdybyste tedy někdo chtěl, přijímám objednávky.
xHackerM přiložený následující obrázek:
2 randolf: Určitě by to bylo užitečné, ovšem pak by se ty dlouhé závitnice nevešly do složené trubky a čouhaly by ven. Leda je pak dát někam bokem, proč ne. To už by nebyl problém vyrobit dle přání - defakto celé to jde udělat jako customized.
Ten můj gril je první kus a na dovolené zkusím najít mouchy, které by to chtělo ještě vyladit. Když se podíváte na shopy, kde toho Grilliputa nabízejí, tak k tomu doporučují takovýhle nesmysl na dřevěné uhlí - http://www.nevisp...liput_zoom - takže výška grilu pak nemusí být moc veliká. Takovouto mísu s sebou ale tahat nebudu - spíš naskládám dřevěné brikety jen mezi šutry - http://www.minuev...lliput.jpg
Děkuji za pochvalu...
Upravil xHackerM dne 07.08.2010 14:17
xhackerm napsal(a): 2 randolf: Určitě by to bylo užitečné, ovšem pak by se ty dlouhé závitnice nevešly do složené trubky a čouhaly by ven. Leda je pak dát někam bokem, proč ne. To už by nebyl problém vyrobit dle přání - defakto celé to jde udělat jako customized.
Nemusi byt delsi
Mne by se jeste vice libila varianta trojnozka+kotlik
2 randolf: Pokud bys je chtěl nechat takhle vysoké, pak pochopitelně není problém tam udělat závit delší - závitovky tam asi nemají, tak by to jen prodloužili. Kotlík řešit nebudu, na to mám vařič od Campingazu...
ještě mě napadla jedna věcička: na ty dvě krajní kulatinky, co to drží pokupě bych udělal z jedné strany pravý a z druhé strany levý závit. Nepotřeboval by jsi ty křídlové matky a jen bys to smotal dokupy..... bylo by to zase o chlup lehčí, skladnější... a vychytanější...
To byla původní myšlenka. Jenže ze zkušeností s montovanými grily a názory ostatních jsem se rozhodl, že závitům se budu chtít co nejvíce vyhnout, hlavně u těch drátků (jsou tam jen nastrčené).
Důvod?
Závit se zapeče a pak se to ne zrovna dobře povoluje - křídlová matka je tam navařená, takže točíš celým krajním drátkem a to už se povolí dobře.
Díky za názor...
Upravil xHackerM dne 07.08.2010 15:14