Zdravim, chtel bych Vas pozadat o pomoc....
Dnes jsem prisel do garaze a pod masinou kaluz oleje. Po blizsim zkoumani jsem zjistil, ze mi vytekl centralni tlumic. Bohuzel nemam ve svem okoli nikoho ze znamich, kdo neco podobneho resil, tak se obracim s prosbou o pomoc sem.
Mam GSA z roku 06/2006 a najeto ma cca 45tis. km.
Je mozne jej zrepasovat, nebo je to na vymenu?
Procital jsem zde nejake diskuse a vidim, ze hodne lidi jej meni za Ohlins. Nemam OffRoad ambice, jen prevazne asfalt, tak pokud se nekomu doma po vymene vali a ten muj uz nepujde opravit, byl bych moc rad za nabidku...
Ahoj, já teď posílal svůj central z 1150GSA na repas jednomu týpkovi co jsem našel na netu.Tak jsem zvědav jak se s tím popere, ale prej to není žádný problém.Tady už více lidí řešilo repas a v pohodě.
Můžeš zkusit zavolat ohledně repase na tohle číslo - 774255075 (p. Buráň, Pašovice u Uh.Brodu).
Nebo vyměnit za Ohlins, Wilbers, WP.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Freeman napsal:
Diky Tondo za tip na p. Burane. Ja jsem mu jiz volal a repas by byl mozny. Jen me trochu zarazila cena 5500,- - 6000,-.
To ja taky důvod, proč se někteří rozhodnou pro nový alternativní tlumič, který navíc zlepší fungování podvozku.
Protože u repase starého tlumiče je potřeba ještě hodit novou pružinu a už se dostaneš na 8-9 tis.
Na druhou stranu alespoň u 1150 apod. je takto drahá jen první repase, protože p.Buráň musí udělat z nerepasovatelného tlumiče repasovatelnej. Poté jsou další repase tak za půlku.
ahoj. mne sa stalo to isté čo tebe. vymenil som celý zadný tlmič aj s pružinou za HYPERPRO tlmič s progresívnou pružinou. celé ma to stálo tuším 400 EUR, čo v porovnaní s origo tlmičom BMW je super cena a mám aj progresívnu pružinu. je to úplne iná motorka a jazdné vlastnosti sú naozaj lepšie ako s origo tlmičom a pružinou. môžem ti to iba odporučiť. mám GS 12 r.v. 2008
Upravil Bedo dne 29.10.2010 18:43
Béďo
Diky Bedo a Raptore za tip. Verim, ze je to vyborna nabidka a cenim si ji. Jen mam ted trochu mene financi, tak to bud bude muset pockat nebo zvolit moznost repasu.
Skoda je, ze nejde tlumic z GS, ktery bych mohl mit za dobry peniz, na me GSA
BMW Forewer
freeman - mas vlastne svojim sposobom stastie ze sa ti to nestalo na jar a mas na to celu zimnu prestavku aby si nasiel riesenie, predstav si ze by sa ti to stalo na jar
freeman - popravde som trosku prekvapeny - moj kamos francuz odjazdil na svojej 07 adventure onakvejsie tereny a tlmic drzi - menil akurat pruzinu za progresivnu od hyperpro
ale bedovi sa vysral pomerne tiez skoro - asi nejaka chybna seria
Raptor - asi ano :-( Ono by to nebylo ani normalni, kdyby bylo vse v pohode, protoze ja takove prekvapka pritahuju, jen jsem do dnesniho dne nevedel co to bude :-)
Ted hlavne vymyslet co s tim. Tvoje nabidka je opravdu paradni a prijde mi rozumejsi dat cca 450 Euro za super tlumic, nez 6tis za repas.
BMW Forewer
Raptor - to zni cim dal tim lepe
Vis, nejhorsi je se o takove ty nase "radosti" podelit doma, coz se uz stalo, takze to mam za sebou :-D
Vidim, ze jsi z Bratilslavy a Brno neni zase tak daleko. Tak pokud se nestane zazrak a neprijde nekdo s tim "na, tady mas muj puvodni, skoro novej, ja jej vymenil za jinej", tak bych si pro neho za tebou zajel.
Ajaj, to zase budou drahy sobecky vanoce :-D
BMW Forewer
freeman - tak mozno este na doplnenie udajov, ak sa rozhodnes pre ten novy tlmic treba ratat s minimalne 2 tyzdnami (v zime mozno aj 4) na dodavku, lebo to sa musi kazdy tlmic zadat do vyroby
brno je od bratislavy kusok len pozor na ceskej strane lebo ta vasa panelova dialnica z brna do BA stoji za ...
raptor napsal:
freeman - popravde som trosku prekvapeny - moj kamos francuz odjazdil na svojej 07 adventure onakvejsie tereny a tlmic drzi - menil akurat pruzinu za progresivnu od hyperpro
ale bedovi sa vysral pomerne tiez skoro - asi nejaka chybna seria
mne sa ten tlmič posral po 50 000 km ale na druhej strane, momentálne je moja moto s tlmením na tom lepšie ako s origo tlmičmi
Béďo
zavolej a budeš moudřejší... mě repasoval centrál na 1150GSA za super peníz...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.