Tak jsem se vrátil z výstavy...
Dojmy: víceméně zklamání...
Jel jsem tam hlavně kvůli novému BMW F800GS a doplňkům, jako např. LED blinkry. A taky kvůli Alpinestars TECH 7 a 10.
Ad BMW: naživo mne dost zklamalo...tak moc jsem se na něj těšil, na fotkách vypadalo tak krásně. Bohužel naživo už to oproti fotkám tak super nevypadá... Je to taková plastová hračka - budíky jak na dětské moto, zpracování nic moc, celé je to takové...já nevím, zkrátka mi nesedla, chjo...
Jinak 1200 Adventure - krása. Ale ta má pro mne tři malé vady: je moc velká, je moc těžká a je moc drahá...
Ad blinkry: moc jich tam nebylo - tak asi pět typů...tak to jsem si moc nevybral...
A co se bot týče, tak neměli moji velikost.
Takže nemít to zadara, tak bych byl asi nas..štvanej.
Takže jednoznačně nejlepší stánek byla KTM a také BMW, díky 1200 a HP. A pak ještě dvě místa byla oázou na duši: stánek Touratechu a motorky Randýska a Pabišky.
Jinak dost slabota...
No nic, třeba je to mnou...někomu se to zrovna mohlo líbit, já radši jezdím, výstavy mne asi už tak neberou...
Takže to berte jako velmi subjektivní hodnocení...
Tady jsou nějaké fotečky:
Upravil Geralt dne 06.03.2008 21:55
KTM 1190 Adventure R
U me taky zklamani,GS 800 je jak plastova hracka,u bmw stanku zadny hadry a doplnky,GS1200ADV je pekna,ale na to jakej je to plastak je draha ale to je znama pisnicka hold casy uz jiny nebudou a setrit se bude vsude,jinak me tam vadilo ze se tam uz snad prodavaji vietnamske hadry s moto napisama,nebo aspon tak mi to prislo.Tak jsem si rekl,ze to bylo na delsi dobu naposled co jsem tam byl.
Oáza zdraví a děkuje
Můj názor je že úroveň výstavy je slabší. Víc hadrářů, víc krámů s výprodejem čehokoliv. Prostě to není výstava na úrovni zahraničních a to ani na regionální úrovni. Na opravdu dobrých výstavách třeba v Německu se nesmí nic prodávat, jsou to výstavy prestižní, tohle je spíš něco jako prodejní trhy. Přitom cena za plochu je vyšroubovaná neuvěřitelně a služby výstaviště děsný. Dneska to bylo docela fajn, byli tam opravdu motorkáři ale čekám zítra a hlavně o víkendu to bude promenáda tatínků s dětmi cestou na matějskou, která pochopitelně z pohledu výstaviště má vyšší prioritu než nějaký motorky.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
to Lysak: Jojo, přesně...
Nikde žádné pořádné oblečení, samé levnější a ještě levnější...ale kvalita nikde... To samé helmy...samej němec, helmy jak když ležely dva roky ve skladu... Taky mi ta výstava přišla jak vietnamská tržnice...
To kdejakej krám (třeba KTM u nás M mi přijde lépe vybavenej...
to Tomas TT: není zač... Fakt jen u vás, u KTM a u motorek z Dakaru jsem se cítil jako doma.
Upravil Geralt dne 06.03.2008 22:15
KTM 1190 Adventure R
Docela by mne zajimalo,jestli ma 12GSA co ma na stanku TT,neco spolecnyho s cestou LWD nebo ne? Bohuzel kdyz jsem byl u TT,bylo tam dost lidi tak jsem moc neobzukoval,ale smrknul jsem aspon Tomasovu prestavbu,nazivo to vypada dost zajimave.
TomasTT:máš pravdu,zítra se tam jdu promenádovat,ale své děti letos nechám doma 16,19
ale budu tam ze svým otcem 65 a pořád jezdí na XT 600,takže vlastně tatínek se synem na promenádě
shimansky: já bych si to s tou F800GS ještě rozmyslel. Na první pohled se Ti sice nelíbí, ale určitě se na ni dá zvyknout... Počkej si na zkušební jízdu a pak uvidíš jak Ti sedne... 5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
bystricke napsal:
TomasTT:máš pravdu,zítra se tam jdu promenádovat,ale své děti letos nechám doma 16,19
ale budu tam ze svým otcem 65 a pořád jezdí na XT 600,takže vlastně tatínek se synem na promenádě
A půjdete i na Matějskou. Třeba ti tatínek koupí cukrovou vatu.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Nejhorší je, když tam člověk jde a už má vybráno. To potom to hafo lidí a vydýchaný vzduch snáší o to hůře.
Nicméně, sháněla jsem kufry, ty nebyly vůbec až na stánek GIVI a ty mají jenom tvar vajíčka takže jsem celkově nepochodila.
Luxusní byl proti tomu stánek jakéhosi cizince, který prodával odznáčky motorek snad veškerých, na které si člověk vzpomene.
Jinak mě F800GS nezklamalo vůbec, pravda je, že do provedení jsem nešla, jelikož se na něj stála tááááková fronta, že to bylo nasednout pustit nohy, dvakrát vyfotit, a sesednout.
Takže celkové dojmy jako z výstavy - člověk si nic nekoupí a je tam spouuusta lidí a drahý parkoviště :-)
asi před dvěma lety sem si slíbil, že na naší výstavu už nikdy.V tejdnu se tam nedostanu a o víkendu se tam nikdo ani nehne.Je to tam jak ve vopičárně...
Radši jednou za 2 roky do Kolína. tam se člověk muže gtaris i na všem možným svézt, všude spusta prostoru...Jezdíme na 2 dny.jeden jezdíme, druhej chodíme
hlavně, že je pivo ftlamě
Tak Yamaha XTZ 660 to uz byla opravdu takova "cina" ale design se mi celkem libil,ale tech plastu...jsem asi zaslepenej 1150ADV a jeho zpracovanim,ale tyhle plastaky nemuzou moc vydrzet,treba KTM je taky plast,ale tam pocit z nekvality proste nemam.JInak se mi na zivo docela libilo i GUZZI STELVIO
Taky jsem tam tam chtel porovnat kufry hlinikace,ale Grave tam neni,ostatni takyne,tak aspon TT jsem si osahal,na fotkach jsem videl SWMOTECH,ale tam jsem to nejak asi prehlidl a stejne to nebyl favorit,to je TT a Grave.
Upravil lysak dne 07.03.2008 09:43
no já osobně chdim na motocykl trénovat svoje fotografické umění. Kde jinde za 150 Kč seženete tolik modelek, které vilně reagují na objektiv fotoaparátu, a platí vám je někdo jiný?
Kluci díky za report z výstavy - vždycky jsem tam jezdil v tom "volném" dni pro novináře a alespoň jsem sei popovídal s kamarády co tam vystavují a potom jsem klasicky navštívil stánek KTM, BMW a Hondu. Letos mi bylo líto, že jsem tam nejel a jak tak čtu tak už mi to líto být nemusí - to by mě spíš potom štval ten zabitý den v Práglu.
Takže díky za report!
SHIMANSKI: Jo a myslím že na tu 800GS si taky zvykneme stejně jako z 1100 na 1150 a potom na 1200 atd atd... Co jiného by jsi jinak vybral ze současné nabídky??? KTM? YAMAHU XTZ?
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
...no vlastně kecám, koupil sem tam GS 800 Je jasné že se vždy ozvou remcalové jako první. Mně osobně se hodně líbí, není možné jí srovnávat s 1200 GS, ale spíš s Dakarem - tam podle mně vítězí v plné čáře.
Taky se pridam.
Vyrazili jsme brzy rano jeli nejdriv do Autecu, nechat namontovat zamky do kufru.
Jizni spojka 50 minut, v Autecu pohoda, podezrele prijemny chovani.
Pak cesta na vystavu. Dr. Milady Horakove 105 minut. Prijedu k vystavisti, vsechny parkoviste narvany, nervy, vsechno spatne, mooc aut, vsichni pod tlakem. Hruza! Donutil jsem obsluhu aby me na parkoviste pusila, zablokoval jsem dopravu a cekal... Misto tam samozrejme bylo!
Vystava... moc lidi, zadnej vzduch, hromada "modelek" ktery nejsou vzdy na miste, radsi bych si prohlidl motorku nez zaplacenou babu..
Asi to bude tim, jak se moje motorkareni zmenilo. Zmenil se typ oblibenych motorek, styl jezdeni, cile vyjizdek, proste vsechno. Motorku mam na dlouho, veskerou vybavu taky. Takze jsem zjistil, ze me tam vlastne skoro nic neprekvapilo a nezajimalo. Pulka vystavy vystroj, kterou kdyz mam, jen prochazim a nevnimam.
Tesil jsem se a nezklamalo: Ducati 848, Ducati Desmosedici RR, HP2 Sport (to je fakt velka hra!), KTM RC8, F800GS (no nevim noo).
Konecne jsem videl live a zaclo se libit novy XTcko od Yamahy.
Mě to celkem taky zklamalo, je to vetešárna s pár světlejma vyjímkama. Je třeba se asi smířit s tim, že nový motky už budou plastovky, asi to k tomu spěje, krom asi choperů, i když... Co mě ale zklamalo byly Japonci, dneska už člověk na první pohled nepozná jestli je to naháč, cesťák nebo silniční enduro, to co udělali s Transalpem (ikdyž cena je dobrá) je votřesný, všichni japončíci jsou hrozně uniformovaný a začínaj vypadat jako cesťáky nebo naháči, alespoň zepředu, je to samozřejmě jen můj názor. Co mě zaujalo, kromě F800GS, tak bylo Stelvio a něco mezi cesťákem, silničním endurem a funbikem (pokud by to mělo stejný rozměry kol) byla mašinka od Moto Morini. Pozitivum bylo, že člověk alespoň potká pár známejch ke kterejm to má daleko.
Letos jsem se rozhodl že vypustím výstavu a po vašem reportu jsem tomu rád.Radši těch 150 kaček projedu.A asi teď hned dokavaď oskar peče.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW