Zdarec, tak jsem se konečně dočkal a na dvorek přibyla Adventůrka Takže tímto všechny zdravím
A jako správný elév, hned mám dotaz. Bo se mi podařilo dosáhnou výšky 205cm, tak nemám nejmenší problém s došlápnutím, ale na druhý straně my lebka vykukuje nad plexi vejš, než je zdrávo. A tak se ptám, zda někdo podobně vysokej tady má zkušenost s nástvcem plexi od Touratechu, popřípadě, jestli pokud ho má celou cestu nečučí do toho upínacího mechanismu.
A co rovnou vyšší plexisklo? Pokud by bylo málo, máš ještě možnost tam ten bazmekt přidat, ale jak se pamatuju, tak reakce na ty nástavce jsou zde rozporuplné.
Mrkni třeba sem: www.ermax.cz
Upravil Medik dne 07.04.2011 17:24
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
mam na 12 adv tento spoiler od tt aj so zamykanim a kedze mam 183 cm tak pri plexi nastavenom skoro v najvyssej polohe mi je uz ten nastavec zbytocny a chcem kupit ten polohovatelny nizsi co sa vrta do skla.
takze moj predam za nejaku slusnu cenu.
to Medik: Takhle nějak fungujou Murphyho zákony. Když jsem ADV neměl, tak jsem ho někde v nabídce viděl, ale jak ji mám, tak jsem ho nenašel.... Můžeš mě šťouchnout?
sem vosel, přehlíd sem tvůj odkaz, dík
to hifo33: Pokud bych si to někde mohl okoukat a bylo by to ok, tak se můžem domluvit. Pokud by to ale vyřešilo vyšší plexi, šel bych do něj
Upravil kaca dne 07.04.2011 17:28
Mám taky nástavec od TT a ještě jsem ho musel nahřát a přiohnout směrem vzhůru,aby mi nefičelo pod kšilt na blembáku.Teď je to grandiozní.
Když je hlad,je i husa dobrá.
moja skusenost je ze z deflektorom hocijakym je to o hoooodne lepsie ako bez neho.[ jazdil som vsetky varianty ] mne je orig.plexi vysoke dost ale deflektor jednoznacne chcem lebo rozbija a riedi ten prud vzduchu na hrane.pritom dizajnovo mi vadi kazdy.
a pre zaujimavost takyto defl. sa dava do noveho mercedesu kabrio a tam dovodom nemoze byt ze pasazierom trcia hlavy nad sklo
to kaca- ja som z sk tak neviem ci pojdes okolo alebo ti poslem fotku ?
Kasak napsal:
Mám taky nástavec od TT a ještě jsem ho musel nahřát a přiohnout směrem vzhůru,aby mi nefičelo pod kšilt na blembáku.Teď je to grandiozní.
Jax to nahřál? Horkovzdušnou pistolí? Měl bych strach, že se to nějak nežádoucím způsobem zkroutí. Bo se pletu?
Mám 192 cm a bez tohoto nástavce od TT se v podstatě nedá jezdit. Nápor vzduchu, helma velice hlučná, atd. S ním je to 100 a 1 . Bez něj už ani kilometr. Jen si dej pozor na plexi, TT v něm má totální šmejd, ono tam není vlastně nic, co by kvalitou odpovídalo ceně, je to prostě značka a nemáš možnost to koupit jinde. Mám tam už třetí plexi, které si měním sám. Nyní velice kvalitní poškrabání odolné, snadno za studena ohybatelné. To původní po pár umytích bylo totální mlíko, přez které není potom vidět. Další originál vč. držáku jsem zlomil a teť to měním a je pokoj. Spona částečně brání ve výhledu také, ale na silnici, kde koukáš více před sebe to nevadí. Na off je to lepší sundat, proto upřednostni to bez zámku. Někdo namítne, že ti to zas můžou ukrást, je to na tobě. Kdyby jsi potom chtěl kontakt na plexi a jeho šablonu v AutoCad tak řekni.
Wunderlicht má také, polohovatelné oproti TT, ale nemám skušenost.
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
caba1 napsal:
Mám 192 cm a bez tohoto nástavce od TT se v podstatě nedá jezdit. Nápor vzduchu, helma velice hlučná, atd. S ním je to 100 a 1 . Bez něj už ani kilometr. Jen si dej pozor na plexi, TT v něm má totální šmejd, ono tam není vlastně nic, co by kvalitou odpovídalo ceně, je to prostě značka a nemáš možnost to koupit jinde. Mám tam už třetí plexi, které si měním sám. Nyní velice kvalitní poškrabání odolné, snadno za studena ohybatelné. To původní po pár umytích bylo totální mlíko, přez které není potom vidět. Další originál vč. držáku jsem zlomil a teť to měním a je pokoj. Spona částečně brání ve výhledu také, ale na silnici, kde koukáš více před sebe to nevadí. Na off je to lepší sundat, proto upřednostni to bez zámku. Někdo namítne, že ti to zas můžou ukrást, je to na tobě. Kdyby jsi potom chtěl kontakt na plexi a jeho šablonu v AutoCad tak řekni.
Wunderlicht má také, polohovatelné oproti TT, ale nemám skušenost.
Zdar, je fakt, že maj asi mouchy tvrdé prdelky, protože sklo je za dvě sezóny dost poškrábané a proto pokud můžeš, tak sem na to sklo dej kontakt. Dík
Zdar, je fakt, že maj asi mouchy tvrdé prdelky, protože sklo je za dvě sezóny dost poškrábané a proto pokud můžeš, tak sem na to sklo dej kontakt. Dík[/quote]
Tercoplast s.r.o.
Desky z polykarbonátu Lexan* jsou transparentní a zároveň mimořádně odolné vůči nárazům v teplotním rozmezí od - 40°C do +120°C. Nabízejí též optimální bezpečnost a ochranu. Jako výrobek koncernu General Electric Plastics, jsou dnes již pojmem při nerozbitném zasklívání. Vyvážená kombinace fyzikálních, mechanických a optických vlastností, dlouhodobá odolnost v prostředí s rozdílnými teplotami a vlhkostí předurčují desky Lexan* na zasklívání různých objektů. Zasklívání polykarbonátem se v současnosti pokládá za nejbezpečnější na světě.
Cena někde kolem 2000,- za m2
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
Touratech má spoilery (stejně jako chrániče světlometů) z Makrolonu. http://www.makrol...id/home_en
Mám na 1150 právě kryt světel a po několika letech ježdění výhradně offroad (včetně Tuniska a Maroka, kde to dostává opravdu zabrat a na laku jsou vidět záseky od kamínků odlétajících od motorky před váma, tak tohle plexi je naprosto v pohodě. Z Makrolonu se vyrábí "skla" pro automobilové paraboly například, myslím že to není špatná volba.
Mimochodem, Lexan a Makrolon je prakticky jedno a totéž. Je to víceméně stejný polykarbonát, který ale vyrábí různé firmy (i licenčně pod jinými jmény). Bayer dělá Makrolon, SABIC je autor Lexanu. Je to fakt téměř to samé. Makrolon ale získal certifikát UL 94 pro nějakou odolnost proti ohni kdežto Lexan ne a možná proto se víc používá, i když to podle mě hoří úplně stejně. Každopádně Makrolon je výrobek z Německa a proto ho asi Touratech upřednostnil před americkým nebo čínským Lexanem.
Jinak rozdíl velké plexi (zvětšené) nebo nástavec tak trošku souvisí s tím, jak dotyčný člověk jezdí. Velké plexi nemusí být vždycky výhoda - zejména když se jezdí offroad. Při pádu působí větší plexi větší silou na upevňovací otvory, hlavně na ty vpředu (mluvím o 1200GS). Taky když přeletíš přes řídítka, i když třeba jen částečně, tak šance že urveš plexi jsou s vyšším a větším logicky větší, než u malého. To samé zaprášení. Když jedeš i jen nejsnadnější prašnou cestu a máš velké plexi, tak si sedneš a nevidíš nic před sebou.
Na silniční ježdění to je naopak výhoda ale v případě ježdění adventure a offroad je praktičtější ten nástavec, který za pár vteřin sundáš. Je to věc názoru ale viděl jsem už dost popraskaných plexi na Adventure a minimum na obyčejné 1200GS, tak buď lidi s Adventure víc jezdí v terénu (a padají) a nebo to fakt chytá víc ran třeba i od větví apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
kaca: netuším, taky nevím čím motorku myješ. Já to vloni umyl nějakým novým super přípravkem a na všech hliníkových dílech jsem měl bílý povlak, který vůbec nešel odstranit - ani benzínem. Normálně používám S100 nebo MuckOff a naprosto v pohodě. Jinak plexi (mám teď teda tmavé Desierto) na cestách po silnici čistím vlhkou utěrkou v balíčku na čištění hledí přilby - název si nepamatuju ale je to od Motorexu ale snažím se to co nejmíň drhnout. Na offroadech jsem to nikdy nečistil a když to pak šlo, umyl jsem nejdřív hrubé nečistoty a bahno hadicí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
To je jasný, vždycky to bude kompromis, pokud nemáš komerční rozměry Hned se na off nechystám, ale počítám s tím a je jasný, že páka z fyziky funguje stále - tím myslím větší plexi = snažší vylomení. Jde mi hlavně o to, pokud bych použil nástavec, aby poslední co jsem viděl nebylo TT logo Ale vlastně bych to mohl vyzkoušet u vás na prodejně, pokud ho tam máte, což?