Zakoupil jsem tento stroj teprve nedávno. V podstatě jsem na něm zatím ani nejel(nepočítám 3 km). Před rokem jsem najezdil asi tisícovku na Varanovi.A protože mám přes čtyřicet a přes sto kg,zvolil jsem GS. Pravdou také je, že jsem byl ovliněn i zdejším fórem. Teďkou už stojí motorka v garáži a chystám ji na sezónu. Už týden ale přemýšlím, jak bych z toho udělal něco modernějšího(Přední světlo aj.) Vzpoměl jsem si ale na svého dědu(vášnivého motorkáře), jak před mnoha lety tak zmodernizoval Indiána a jiné(Norton, Jawa 500). Vyměnil staré pérové sedlo za moderní kytaru z Jawy. Pak řídítka atd .................. Dnes je jasné, že originál by byl neocenitelný. Tak váhám, jestli GS nemám nechat v původním stavu, protože ......
A co vy nato ??
Ja myslim,ze vetsina BMW bude zajimavy jako veteran,GS1200 se to ale myslim uz netyka,ja bych to nechal jak to je,sice se mi zrovna u 1100 to autobusove svetlo taky moc nelibi,ale novou motorku z toho stejne neudelas,dej si an to mrizku nebo neco a zbytek radsi projezdi,muj nazor
Neocenitelný veterán bývá z motorek, kterých moc nebylo a zachovalo se jich ještě méně.
Z GS, kterých jsou desítky tisíc určitě, možná i více asi nikdy nic takového nebude.
Myslím že když to bude modernizace v podobě Touratech nebo Wunderlich, tak to neuškodí,naopak. V případě samodomo bych asi dělal jenom věci, které jdou vrátit do původního stavu. Třeba taková 11tka v upravě DESIERTO I complete vypadá moc pěkně, ale je to min. cca 20t kč. Zase z toho vyleze uplně jiná motorka. Podle mě hezká.
Já jsem pár úprav udělal,ale nic,co by nešlo vrátit zpět nebo jsem si původní díly nechal.Je pravda,že přední mřížka dokáže se světlem divy,k tomu kratší zobák,rallye blatník....Jde vo to,kolik do toho chceš vrazit.Eště existuje uprava disierto I,ale tá je kolem 21tis kč.
Upravil grog dne 18.03.2008 13:39
BMW R 1100GS vzor kačer
děda alespoň jezdil na tom,co se mu líbilo, myslím,že by teď veterána neocenil,páč určo prdí do hlíny
krom toho si můžeš díly nechat a pak to přeházet nazpátky do origo stavu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Můj názor je ten že gdo chce 1100 gs tak by si měl pohnůt.Pěkný kousky sou dnes relativně za dobrý peníz.Stačí se mrknůt na mobile.de, R 1100 - 149 kusů a R 1200 604 kusů... Panelek byla před 20 ti rokama taky plná prdel za litr slivovice a dneska mě sere že sem ju prodal ...
Kupredu spatki ni krok...
O jedný opečovávaný a šlechtěný, zakonzervovaný panelce vím...jeden známej jí má zahrabanou a asi 20let přikrytou hadrem v garáži. Jednoho dne jí za lahev koupím a vyskladním,páč má 2 dcery, který už utekly z baráku,tak mu to tam vesele překáží.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Kdyz jste u ty panelky,tak me predloni jednu ukradli ,muj deda si ji koupil jako novotu,pak ji mel muj tata,pak jsem ji dostal ja a nejakej smejd mi ji ze dvora ukrad,to bych mu ty ruce usek
Ja koupil nedavno 1100gs pres e.bay a muzu rict ze za r100gs tam chtej to sami co za 1100gs.Takze ta 100gs v dobrym stavu uz asi moc dolu nepujde.O ty mrizce na svetlo taky uvazuju ale za 1600 kc mi prijde lehce predrazena.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!