ahoj lidi,co dáváte za olej do kardanu a převodovky já dával Motul HD 80W90,teď mi to jeden maník rozmlouvá,že tam má být nějaký mtx 75/140 jde o 1100,starší
To je jedno,kterej z nich tam das.Mimochodem Motul dela taky i 70w140.Je krasne modrej.Ted jsem ho vypustil po 25t.km a byl jak novej.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
má tam být SAE 90H, takže Ti maník lže
já mám 80W-90H a pak jsem dal do převodovky 85W-140H (minerální Mogul za 140,-), chtěl jsem zkusit co to udělá s hlučností, cvakáním, vůlema v zubech ... no neudělalo to nic, takže si myslím že 75W-140H jako proč ne, ale přijde mi to trochu jako vyhozený peníze
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Předepsaný je 80W/90 HYPOIDNÍ API GL-5...je jedno jestli tam dáš Castrol nebo Mogul nebo něco jiného. Je to jen o penězích které za ten olej vyplázneš...Osobní zkušenost s použitím 75W/140 v 1150 mám takovou, že se mírně zvedla hlučnost...jinak nic. 75W/140 patří do R1200. Osobně používám Castrol Differential 80W/90 H API GL-5. Cena přiměřená do 200,-.
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
xNOKIAx napsal:
ja som teraz menil a dal som castrol Axle EPX 80W-90. cena 7 euro za liter. a treba 1.25
To máš jedno. Tak při příští výměně koupíš jen litr:-) Já mám jeden litr permanentně načatý, pač když měním lidem olej tak mi litr nikdy nestačí :-)
ja leju Paramo Gyrol 90 H - API GL5 (110kc / litr u pumpy ONO) ....moznosti je plno jenom se drzet predepsane specifikace a muzes tam klidne davat Castrol SAF-XJ 75W-140 500ml za 498kc
Majkl_GS napsal:
ja leju Paramo Gyrol 90 H - API GL5 (110kc / litr u pumpy ONO) ....moznosti je plno jenom se drzet predepsane specifikace a muzes tam klidne davat Castrol SAF-XJ 75W-140 500ml za 498kc
Já mám v rozvodovce Paramo 75W-90 API GL-5, píšou syntetika, no čert ví, ale stojí asi 220,-. Obyč. PP90H GL5 se dá koupit pod 100,- a můžeš ho vesele měnit ročně a uděláš tomu větší službu než olejem za 600,- kterej tam bude 3 roky.
Majkl_GS napsal:
Já mám v rozvodovce Paramo 75W-90 API GL-5, píšou syntetika, no čert ví, ale stojí asi 220,-. Obyč. PP90H GL5 se dá koupit pod 100,- a můžeš ho vesele měnit ročně a uděláš tomu větší službu než olejem za 600,- kterej tam bude 3 roky.
Asi tak.Menim olej v prevodovce a v zadu vzdy kazdou druhou vymenu motoraku. Je to Jen prevodovka.Zadne konstrukcni speciality ani synchrony co by vyzadovaly specialni olej.
xNOKIAx napsal:
ja som teraz menil a dal som castrol Axle EPX 80W-90. cena 7 euro za liter. a treba 1.25
To máš jedno. Tak při příští výměně koupíš jen litr:-) Já mám jeden litr permanentně načatý, pač když měním lidem olej tak mi litr nikdy nestačí :-)
olej by sa mal menit pri urcitom pocte km alebo po urcitom case. takze ked chcem aby bol olej ok tak asi ho drzat v garazi 2 roky sa mi nechce a potom ho naliat do motorky
je nutné, aby vhodný převodový olej byl označen jako hypoidní, nebo už je to zahrnuto v klasifikaci GL-5? nějak se v tom plácám, chtěl bych tam dá tenhle Castrol EPX 80W-90 GL5, ale není zde uvedeno pro hypoidní převody, bude to vadit? dík za odpověď
plesm napsal:
je nutné, aby vhodný převodový olej byl označen jako hypoidní, nebo už je to zahrnuto v klasifikaci GL-5? nějak se v tom plácám, chtěl bych tam dá tenhle Castrol EPX 80W-90 GL5, ale není zde uvedeno pro hypoidní převody, bude to vadit? dík za odpověď
xNOKIAx napsal:
olej by sa mal menit pri urcitom pocte km alebo po urcitom case. takze ked chcem aby bol olej ok tak asi ho drzat v garazi 2 roky sa mi nechce a potom ho naliat do motorky
Zkus se někdy podívat na datum výroby oleje, který koupíš nový v krámě:-)
Zkus se někdy podívat na datum výroby oleje, který koupíš nový v krámě:-)
no to je trochu rozdíl, olej zavřenej v originálním obalu a otevřenej ne? Pokud vím, tak převodovej olej se má měnit jako brzdovka, tj. po čase, protože vadí vzdušná vlhkost (aspoň u minerálních se to psalo).
Že BMW udává 20 000km je pěkný, ale 5 let bych ho tak třeba nenechal ani kdybych za tu dobu najel 10 000km.
plesm napsal:
Chalani mozem toto http://olejposta.sk/Mannol_Hypoid_Getriebeoel_80W-90_1L__r_949.html pouzit do kardanu a prevodovky?
Som hrdym majitelom r1150gs a postupne si chcem cez zimu čo to pomeniť. Nie som uplny anti talent ale istota je gulomet. Vdaka za vase nazory.
Upravil PEPOBMW dne 02.11.2017 12:54
pepoBMW napsal:
Chalani mozem toto http://olejposta.sk/Mannol_Hypoid_Getriebeoel_80W-90_1L__r_949.html pouzit do kardanu a prevodovky?
Som hrdym majitelom r1150gs a postupne si chcem cez zimu čo to pomeniť. Nie som uplny anti talent ale istota je gulomet. Vdaka za vase nazory.
Ja jsem do prevodovky a kardanu dal tohle: http://www.wemoto...-_1_litre/
75W140 API GL-5 a prevodovka krasne ztichla.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999