Mám problém ze spojkou a potřeboval bych poradit.Během včerejší jízdy mi postupně přestala vypínat spojka,takže jsem zkontroloval lanko a to je v pořádku.psléze jsem vyšrouboval štelovací šroub u páčky na maximum a dojel jsem domu:Vypínací mechanismus má docela dlouhý volný krok.Poraďte co může být příčinou. Jedná se o R 1100 GS
Pravděpodobně zničený vypínací váleček vzadu na převodovce (pod gumovou manžetou; je ovládán přes páku na pravé straně převodovky - tam jak je zaklesnuté spojkové lanko). Je v něm zalisované miniaturní vypínací ložisko spojky. To když se vysype, tak se vypínací tyčka začne "zavrtávat" do válečku (je vyroben z nějakého tvrzeného plastu) a vzniká právě potom velký "mrtvý" chod.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
chcel som sa uz skor spytat a ked som nasiel toto tak to napisem sem. ospravedlnujem sa springovi ale zakladat nove vlakno nechcem ked ide o spojku.
mam 1150gs 2001 a spojka mi zabera az na konci teda packa co najdalej od riditok. da sa to niekde nastavit? nastavovanie na packe akosi nevidim rozdiel vymenil som kvapalinu a stale to iste. znamena to ze uz lamela konci? alebo je daka moznost s tym nieco urobit? vdaka za info.
xNOKIAx napsal:
chcel som sa uz skor spytat a ked som nasiel toto tak to napisem sem. ospravedlnujem sa springovi ale zakladat nove vlakno nechcem ked ide o spojku.
mam 1150gs 2001 a spojka mi zabera az na konci teda packa co najdalej od riditok. da sa to niekde nastavit? nastavovanie na packe akosi nevidim rozdiel vymenil som kvapalinu a stale to iste. znamena to ze uz lamela konci? alebo je daka moznost s tym nieco urobit? vdaka za info.
kup si pro zacatek stelovatelnou packu.. treba Variolever od Wunderlichu.
Pokud ji tam tedy uz nemas tovarne.. Morabo to tusim ma nejak stelovatelne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
mam tam len 4 polohy na packe s tym koleckom. nic ine. a mam to nastavene na 2ke alebo 3ke. ale medzi 1 a 4 necitim velky rozdiel. i ked by mal byt troska rozdiel v zaberani.
xNOKIAx napsal:
Lamela pomalu dosluhuje. Na ovládání je tam hydraulika, takže tam nic "nepošteluješ". Seřizovacím elementem na páčce nastavuješ pouze chod páčky pro lidi s dlouhými, normálními a krátkými prsty
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...