Rukka ci Campanero?
Upravil hicks dne 20.10.2011 11:15
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
mám černou Rukku a maximální spokojenost - i v létě je ok.Doporučuji.
Sice jsem se kroutil, když přišlo k placení, ale vyplatilo se
EK
https://t.me/pump_upp
Nekupujes to obleceni nejak casto? Ja mam jedno a mezi tim co si pamatuju,tak uz jsi to 2x resil, nebo se pletu
Jinak me se nejvic libej hadry KLIM. Rukka asi dobry,ale na zivo na mne takovej dojem neudelala kor za ty penbize,ale nekdy se da v cizine sehnat rozumne,nebo i na slovensku.
PSI na me pusobi kvalitneji nez Rukka,ale musel bych hledat model ktery by mi vyhoval.....jen rukka ma asi velkou vyhodu v cordure aft,nebo jak. proste ze v ni neni pry tolik vedro
mam ralye 3 a spokojenost, v teple průduchy fungují, v zimě je přes zipsy na rukávech ten chlad přece jen trochu cítit. Předtím jsem měl Bering, ten zase v horku nedýchal ( neměl větrací ovtvory, ale v zimě super ). Myslím že buď člověk zvolí kompromis, který ale bude slabší ve větší zimě nebo horku , nebo bude muset mít dvoje. Asi lepší hadry, které jsou schopny větrat a pak do chladu kvalitnější termoprádlo a zkombinovat.
Halvarssons dlouhodobe testovali znami ze svedska a uplne nadseni nebyli ohledne kvality zpracovani, rozhodne pro ne byly o dost horsi, nez R2P. Jinac ja mam Nazran - v lete vedro, v zime zima, v desti morko. Adventure do morku kosti
A čo tak Terra East ? koncepcia ako Companero , cenovo ale niekde inde.
Mám R2Pro + dokúpil som RAIN AX BUNDA aj gate do zlého počasia . Po zničení R2 idem komplet do Terra East-u http://www.tourat...a_east.htmGlock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal:
...koncepcia ako Companero , cenovo ale niekde inde.
Koncepce vzít obyčejné cordurové (nebo polyamidové) hadry a na to nepromokavou pláštěnku není moc převratná.
Vtip Companera (resp. Stadler Concept Evo) je v tom, že použili Corduru AFT + GoreTex triliminát s membránou ProShell a ventilací. Když tu horní vrstvu nahradíš pláštěnkou, tak to sice může vypadat podobně ale funkčnost rozhodně stejná není. Je to asi tak jako porovnávat BMW s Uralem. Na první pohled je to přibližně to samé...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
glock7 napsal:
...koncepcia ako Companero , cenovo ale niekde inde.
Koncepce vzít obyčejné cordurové (nebo polyamidové) hadry a na to nepromokavou pláštěnku není moc převratná.
Vtip Companera (resp. Stadler Concept Evo) je v tom, že použili Corduru AFT + GoreTex triliminát s membránou ProShell a ventilací. Když tu horní vrstvu nahradíš pláštěnkou, tak to sice může vypadat podobně ale funkčnost rozhodně stejná není. Je to asi tak jako porovnávat BMW s Uralem. Na první pohled je to přibližně to samé...
Hodnotenie trochu pritiahnuté za vlasy ale dajme tomu. som le zvedavý, či si to mal vôbec v ruke prípadne či to máš vyskúšane . Za seba môžem povedať, že tá " pláštenka " v kombinácii s R2PRO funguje perfektne.
Glock-plastik fantastik :-)
Chtěl jsem Rukku, do BMW hadrů se mě nechtělo a skončil jsem na Rocway. Moje ženská má Hubíka. Hubík je fajn, ale na mě málo větrá, ženská je spokojená - menbránu má napevno. No a o výhodách a nevýhodách Rockwaye se toho popsalo stohy. Nutno podotknout, že Rockway igráčci se množí. Za ty prachy....... A se zbytkem nemám zkušenost.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
glock7: měl jsem a mám Rallye2 (a R2P) od roku 2004. V kombinaci s několika pláštěnkami - např. s BMW šedou dvoudílnou. Funguje to, pochopitelně to musí fungovat ale:
- R2 i R2P nejsou a nebudou tak prodyšné jako bunda a kalhoty z AFT, to je prostě dané tím materiálem. Tričko ze 150g bavlny nikdy nebude tak prodyšné jako síťované tílko, tohle je přibližně to samé...
- totálně nepromokavá pláštěnka (mám např. dvoudílnou Airoh) sice zabrání promočení na 100% a v neomezené době ale po hodině nebo dvou jízdy jsem stejně mokrý jako na dešti, protože se potím. V případě jízdy ve stupačkách, když člověk trošku vydává energii, stačí 20 minut a jsem durch. A s pláštěnkou, která má být prodyšná (BMW) mám tu zkušenost, že vydrží v lijáku necelé dvě hodiny a pak proteče a ta prodyšnost je dost pofidérní, každopádně nemá větrání a řekl bych, že jediný rozdíl proti Airoh je hmotnost ale že je stejně neprodyšná
- s R2 a R2P jsem jezdil v teplotách nad 45°C a i když jsem měl otevřené zipy na rukávech (takže v případě pádu by to bylo nanic a všechny větráky, tak jsem byl promočený a na rukávech měl vysráženou sůl. AFT ventiluje naprosto jinak a i při jízdě v teplotách k 50C jsem neměl na bundě ani kalhotách jedinou stopu po propocení.
Ale jak jsem říkal a psal asi 100x - když si někdo myslí, že jediný rozdíl u jakýchkoliv výrobků je jen značka a cena, tak to nemá smysl rozmlouvat. Veškeré argumenty jsou zbytečné. Takže si klidně mysli, že to je to samé, užívej si to a v pohodě. Jsou lidi, kteří jezdí na viragu a myslí si, že to je to samé jako harley, majitelé škodovek s 1600cc motorem si myslí, že když si dozadu dají křídlo, že to jede jako porsche, tak to tak asi musí být
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
No já se přiznám že hadrům moc nerozumím - poznám jen estli to fungue nebo ne a poznám jestli to něco vydrží a pak koukám abych se o to nemusel starat jako o poklad.
Letos po novým roce jsem koupil Rocway - za pár korun ve srovnání s elitou - oblík jsem i přítelkyni.
V porovnání co sem jezdil před tím je to paráda. Letos Korsika po ose : 36°C ve stínu, přes Alpy -2 sníh a déšť.
Teď třeba o víkendu Libavá - 200 silnice tam ... asi 200km OFF... 200 silnice zpátky.... nevím kolik bylo stupňů ale byla kosa a sychravo. Nemít otevřenou přilbu a blbý rukavice tak to bylo v pohodě . Na Krocana jsme jeli 150km OFF tam pak pojezdili a zase OFF zpátky - bylo dost teplo ale hadry fungovali dobře.
Hadry fungovali bezvadně vždycky (jen já jsem si do nich třeba včas nenavlík membránu nebo se blbě podstrojil) .
Májí nějaký mouchy (mám ten první model) ale zatím všechno fungue jak má - prostě za ty kačky je to výborný.
Dakar 650, HusaberG
TomasTT : to čo píšeš je samozrejme pravda a ja to nepopieram. Alebo vidíš niekde moje tvrdenie, že Terra E. sa vyrovná Companeru ? Nakoniec písal som o koncepcii oblečenia a nie materiáloch. Ja mám RAIN AX bundu aj nohavice otestované v daždi a čuduj sa svete funguje to bez toho, že by som bol mokrý od potenia alebo od dažďa ( samozrejme žiadna jazda v off ...) . Alda chcel radu ohľadne oblečenia, tak som mu ju dal. Je len na ňom, či si vyberie handry za 50 , 30 alebo 15 t.
Glock-plastik fantastik :-)
U Rockway mam vyzkouseno,ze s nepromok vlozkou fungujou v desti a s teplou vlozkou jsem jezdil celej den ve 3°C a naprosta pohoda.Bez vlozek i pres 30°C zcela bez problemu.Ted jsem je poprve vypral a to obleceni to prezilo.Zatim je mam rok,tak nedokazu posoudit celkovou zivotnost,vydrz zipu atd.,ale popravde nevim jestli bych se v obleceni za 50000kc citil 10xlip,kdyz u hader za 5990kc vse funguje fakt dobre.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Fakt to nemá smysl diskutovat. Je to pořád dokola. Hadry za 5 tisíc vs. hadry za 50 tisíc. Proč stojí i Klim to, co stojí? Proč BMW začalo šít v továrně, kde nedostali licenci na zpracování GoreTex? Jaký je rozdíl mezi membránou za 1USD/m2 a 100USD/m2? Fakt to bylo 1000x probrané.
Každopádně je vždycky potřeba posuzovat ty výrobky komplexně - design, zpracování, materiály a komponenty, záruku, záruční a pozáruční servis a třeba i to, jestli chce člověk vypadat jako dalších 20 tisíc nebo chce mít něco jiného apod.
Každý výrobce se snaží, to je jasné ale některé věci se prostě porovnávat nedají. Nemůžete porovnávat jablka a hrušky, proto nemá smysl porovnávat oblečení z obyčejné cordury nebo dokonce z asia-cordury s trilamináty s nějakou kvalitní membránou. Prostě to jsou jablka a hrušky.
Když někdo chce oblečení ja ježdění do lesa převážně mimo sezónu, kde se předpokládá že bude pořád od bahna, tak mu asi nedoporučím bílý trilaminát Rukka a když chce někdo oblečení, které vypadá hezky na vyšperkovaném triple blacku, tak mu nedoporučím oblečení, ve kterém po pár měsících bude vypadat jako hadrář. Já mám konkrétně třeba několik MX oblečení Fox, Airoh a dalších a některé skutečně po pár měsících občasného ježdění vypadají jak 10 let staré a nejde to vyprat, hrany se třepí a vypadají děsně. Na enduro do lesa to nevadí ale když chci jet na touringové motorce za půl mega do Alp, tak nechci, abych vypadal jako že jsem právě dojel xl rallye..
Je to každého věc, nicméně nejde opravdu o to, jestli se v hadrech za 5 tisíc citím jinak než v 10x dražších ale každé mají svůj účel a na některé účely jsou ty levné lepší a naopak. Je helma za 25 tisíc 5x lepší než helma za 5 tisíc? Je R1200GS horší než Harley Electra Glide? Vždyť ten H-D je dražší? Jsou to oboje motorky ale to je tak všechno...
Takže ano, nepromok v dešti funguje (kromě nepromoku BMW z asi 8 tisíc, který po 2h promokne), s teplou vložkou jsem jezdil od -5C a bez ní jsem byl třeba na Korsice v +38C a fungovalo to. Kdybych měl sice jiné oblečení jak do zimy, tak do deště, tak do horka, tak bych se asi cítil víc komfortně (zejména v tom horku) ale taky nedokážu posoudit, jestli 10x nebo 5x nebo 2x. Každopádně vím, že nic jiného než AFT už do horka nechci a že to je oblečení, které jsem hledal 12 let co jezdím na velkých motorkách. A kdo někdy zkusí trilaminát s větráním v deštivých alpách, tak taky nebude chtít nic jiného. Můj ideál je AFT s možností volby mezi gore vložkou (když mířím na jih) nebo gore převlekem s větráním (když to vypadá na škaredé počasí) ale 2x gore je trošku luxus. Protože převážně jezdím když je hezky a táhne mě to spíš do tepla, tak jsem zvolil AFT+gore vložku a na offroadění u nás mám R2P, foxy nebo Airoh enduro hadry nebo dres.
Každopádně Rukku Airoad mám rok a půl, bylo to asi 6x prané a vypadá jak nové. Na ježdění po lese to je nesmysl, AFT je háklivé na vytrhávání vláken. Do křoví ani náhodou. Milan má celý rok ježděné Companero, myslím že v něm jezdí každý víkend víc hodin, než většina lidí tady (díky enduroškole) + nějaké adventure v Albánii, Řecku apod. A vypadá pořád perfektně. Ale věřím, že hadry ze stejné kombinace materiálů budou mít podobné vlastnosti - bez ohledu na to, jestli je značka Klim, Rukka nebo někdo jiný. A dlouhá záruka mi říká, že ten výrobce si za tím svým výrobkem stojí. Když jsem chtěl opravit zipy u R2P pár měsíců po skončení 2l záruky, tak co myslíte? Kup si nové... Žádná oprava není možná - šije se to v Asii, takže buď výměna v záruce nebo si sežeň někoho kdo umí opravit zip a zalepit páskou poškození membrány... Výrobce nic neopravuje, je to jen výroba. Včera jsem viděl jak opravuje Stadler kalhoty, kde zákazník reklamoval asi 2cm mokré kolečko na nohavici po dešti. Paní projela celé kalhoty přístrojem, který z lícové strany tlačí vodu pod určitým tlakem (odpovídá prý 200km/h) a z rubové je filtrační papír. Když se ukáže průsak, udělá to skvrnu. Našla poškozené místo, opravila ho zalisovanou páskou a projela pro jistotu švy u celých kalhot. To je zákaznický servis, který od evropského výrobce čekám a za to taky mimo jiné platím, protože tohle mi budou dělat 10 let v záruce. Takže i když se v tom oblečení necítím 10x lépe, těch důvodů a rozdílů je mnohem víc než jen to, že přežije jedno vyprání (mimochodem kolegova šedá bunda R2P nevydržela ani jedno a v barvě měl tmavé mapy) nebo že v tom jde jezdit když je chladno.