Jelikož jak jsem psal v inzerci si chci na Vánoce udělat radost chtěl bych se s vámi poradit jakou zvolit GPS.
protože jsem člověk bloudící tak bych rád aby se dala rozumně nosit i na vejšlapy. Využití bude výhradně na motorce a pěšmo. Přičemž pěšmo jenom párkrát do roka.
Mezi favority patří:
Garmin GPSMAP 60CSx
Garmin GPSMAP 78
Ač mám načteno množství recenzí tak pořád tápu. Nutnost je velmi dobrá čitelnost na slunci.
Navigace ve městě na adresu je pro mě taky důležitá, nicméně hlasový výstup oželím.
máte ještě nějaké jiné návrhy? Zumo 500/550 je taky ve hře, ale tam už je to na hraně s "pocketabilitou"..
Myslím, že na oba je k mání i TT držák
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Já mám pro moto i puto Garmina 62st. Ač nemá tak obří display jako Zuma, je překvapivě pohodově čitelná a to i na sluníčku. Ovládání je v poho i v rukavicích, ač to zas na první pohled nevypadá, bo tlačítka také nejsou nijak velká. Jestli si ji neviděl živou, na fotkách ti bude připadat malá celkově, ve skutečnosti je to trošku obří mobil....No a ergonomicky do pazoury na putování bude rozhodně lepčí něž placatý Zuma atd. Navíc má velice šikovnou anténu s příjemným povrchem, vhodnou ke škrábání v rypáku. Tedy dle průměru sání toho kterého soudruha.....
Pro MOTO a PESO urcite 62ku...60ka se uz nova neda koupit...nedovedu si predstavit,kterak pobiham po lese s tou televizi Zumo jakykoliv,navic display 60/62 je excelentni...za mne jasna volba a nejen proto,ze s ni jezdim uz 3 roky na masine i autem a chodim s holkou po keskach
Měl jsem 60CSx 3 roky a lituju že jsem ji prodal. Super displej, byť menší, citlivý příjímač, hodně odolný přístroj s výdrží na baterky, který se vešel do kapsy. Záznam prošlých tras neměl chybu, zaznamená trasu omezenou jen kapacitou paměti včetně rychlosti v každém bodu. Ovladatelnost za jízdy i v zimních rukavicích pohoda. Na adresy jsem nenavigoval, nemá systém jízdních pruhů, BT, MP3, hlasovou navigaci a další vychytávky, které mi tehdy nechyběly, byť některé jsou příjemné. Pro offroad expedice myslím stále skvělá navigace. Teď mám Zumo 550, v něčem je lepší, v něčem horší, v "expedičních" parametrech spíš horší, na silnici asi lepší ale je to subjektivní názor.
Tak nevím jestli můžu,ale já všude doporučuji mnou používanou navigaci Tom Tom RIDER 2.Netuším jak by to bylo s používáním na pěší turistiku,ale na moto a v autě naprostá spokojenost.To jen aby jsi se neupnul jen na jednu značku.Přeju šťastný výběr.
PavelDR napsal:
Tak nevím jestli můžu,ale já všude doporučuji mnou používanou navigaci Tom Tom RIDER 2.Netuším jak by to bylo s používáním na pěší turistiku,ale na moto a v autě naprostá spokojenost.To jen aby jsi se neupnul jen na jednu značku.Přeju šťastný výběr.
no to je právě ten kámen úrazu.. myslim, že na ní ani nejsou topo mapy nebo jo?
krom toho myslim, že garmin je přecijen trochu jinde
Upravil mirekcinan dne 01.11.2011 16:34
Mám 4roky 60csx používám jí na kolo ,běžky, geocaching na vodu prostě všude jí balím sebou na cesty velmi dobře je popsaná tady http://www.touratech.cz/html/60csx.html možný nástupce 62. Používám do ní baterie GP ReCyko
PavelDR napsal:
no to je právě ten kámen úrazu.. myslim, že na ní ani nejsou topo mapy nebo jo?
krom toho myslim, že garmin je přecijen trochu jinde
Tom Tom je len na cesty , tam je to super. Chýba ale off , preto aj ja pozerám po 62-ke.
Glock-plastik fantastik :-)
mirekcinan napsal:
a do těch GPSMAP jsou jiný mapový podklady než do ZUMA?
Ne, pro 60tku i 62ku jsou stejný mapy jak pro Zumo. Pokuď ji ale chceš, byť jen párkrát do roka na chození tak určitě nekoukej po Zumu a už vůbec ne po TomTomovi. Tom je dobrej akorát na silnice a do Zuma sice dáš topo mapy ale má malou výdrž.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Tak volba je mezi
60CSx a 62.. je tu někdo kdo může porovnat oba přístroje? cenově je mám možnost sehnat ve stejný hladině -+ 400,-
Ber urcite 62. 60 je super stroj o tom zadna, ale bohuzel na dnesni dobu moc pomala. Nekde v africe to nevadi,ale evropsky mapy jsou uz tak narocny a maji hodne dat,ze 60CSx fakt moc nestiha. I ta 62 by mohla byt rychlejsi,ale proti 60 je to znat....navic ma profily a vubec je novejsi.
Mám 60csx s Citynavi 2011. Mám tam tuším 4gb paměť a má trochu problém s naplánovním delší trasy. Píše něco o nedostatečné paměti pro výpočet. Jinak jsem naprosto spokojený. A to že nemá hlasové navigování mi vyhovuje. Teď jsem používal s hlasovým navigováním v autě a pěkně mě to štvalo.(asi síla zvyku.)
Jak doslouží koupím 62. Je výhoda že ji můžeš vzít na dovolené i po městě když potřebuješ najít nějaké památky. Jsem hodně spokojen.
A když jí dáš na řidítka, tak ten displej stačí. Jestli máš moznost sehnat 62 o 400dráž než 60ku tak bych neváhal a šel do ní.
Splněný sen moje 1100GS
Já mám ten Origo a me,ěl jsem s tím problém. Není sice zamykatelný, ale oddělat to je otázka pár vteřin. Mám k něnu namotaný kablík od napájení. Není to asi úplně pěkné ale funguje.
Jinak asi nej je zamykatelný TT, ale je celkem drahý.
Splněný sen moje 1100GS
Já mám na 62ku zamykací, ten který je aktuálně v TT v nabídce (01-065-0585 ). Nejni problém, funguje. Mám ho na RAM držáku na řídítkách. Jen teď vymejšlim nějakej fíforec abych zamknul křídlovou matku držáku tak, aby nešla povolit. Nechce se mi z toho ztrhávat ten plast a rozklepávat závit, jak se tady někde kdesi kdysi radilo, to je příliš neestetické.....
Ty voeeee, dobrý... teď jen jak to maká. Předpokládám že ze zámku otočením vyjede pindík a ten by se měl zastavit v díře v protikusu. Když tam díra nebude a bude možnost s maticí pootočit, asi vzhledem k velikosti zámku by to šlo utrhnout. Teda pokud ta matka na fotce není M100, to by ten zámek byla normální fabka :-) Dobrej tip, proštuduju to.