Ahoj mám textilní oblečení PSÍ GOREME GT, a potřeboval bych to vyprat, a nerad bych ho nějak poničil ( myslím nepromokavost), nějakým pracím práškem. V čem a jak ho čistíte.
Díky Mika
Zrovna včera jsem vypral Rockway Adventure 2011....normálně do pračky na 30°C s práškem....pak to nastříkám impregnačním sprejem...
Pokud tápeš a nejsi si jistý,že to tomu oblečení neudělá dobře,tak zavolej do Psí a zeptej se jak na to...tak bych postupoval Já....
Upravil zetor dne 15.12.2011 20:26
Držel bych se pokynů výrobce... pokud to jde, vyndej membránu a pokud ne, existuje na to nějakej spešl sajrajt, kterej by měl zachovat její vlastnosti...
jardajerman@seznam.cz
Já mám prostředek místo prášku (tekutý) a pak ještě druhý na impregnování (tekutý). Obojí od jednoho výrobce a to Tarrago. Zakoupeno v síti prodejen InterSport. S ničím jiným zatím zkušenost nemám.
prášek ne! Ten většina výrobců přímo výslovně zakazuje... doporučují se tekuté prostředky na bázi mýdla... většinou přímo určené pro outdoor oblečení... ideální je když má i pračka outdoor program (30°C a šetrnější praní)...
za mě:
1) vyndat chrániče a různé další vyndavatelné části
2) na suché zipy přichytit "protikusy" (nastřihat nějakou vhodnou látku) - jinak se ti to v pračce bude chytat za vnitřek bundy a může ti jí to poškodit...
3) více znečištěná místa nechat trochu odmočit, případně na ně lokálně nanést prostředek, ve kterém to budeš prát... a případně to trochu s tím prostředkem třít, aby se k tomu lépe dostal...
4) nalít prostředek do pračky, dát outdoor program a vyprat
5) nechat samovolně vyschnout (nesušit v sušičce)
6) po vyschnutí naimpregnovat... např. NIKWAXem
Upravil HonzaGS-SV dne 15.12.2011 20:52
MikaKaco napsal:
Ahoj mám textilní oblečení PSÍ GOREME GT, a potřeboval bych to vyprat, a nerad bych ho nějak poničil ( myslím nepromokavost), nějakým pracím práškem. V čem a jak ho čistíte.
Díky Mika
hee ale hubík má svou VIP prádelnu co jsme se tam letos ptal..nevím co to stojí ale mají jí...
jinak co jsme vždy já pral tak vyndat chrániče vložky a na málo stupňů a práššek nebo prací přápravek jako na oudorové oblečení pokuď možno s možností praní aj goretex...
Dobra otazka a dobry odpovedi.
Myslim, ze nejvetsi problem je u obleceni, ktery nema vyndavaci ****tex vlozku.
Nejlip pujde asi znicit nepromokavost, jinak asi neni co zkazit.
Urcite by me zajimaly rady ktery teda pouzit prasek (vyrobce,..) a hlavne kterou impregnaci potom, ktera tu membranu zkousi zachranit.
No mam Pharao. Takze klasickej textil s tou jejich TEX membranou, ktera ale funguje perfektne i po 4 letech.
Rad bych uz obleceni upgradoval, ale asi si nikdy nevyberu, tak to aspon vyperu