Mohli byste se podělit o zkušenosti s Vaším oblečením? Na trhu je dost materiálů a člověk ani neví, co si má vybírat. Chtěl bych investovat max. 10tis. za komplet.
Třeba já mám nejlepší zkušenost s Lookwell Endeavour (Airdura). Budu kupovat nové a líbí se mi Vanucci Tanami (Cordura). Dle cen bude hodně dobrý GoreTex, ale právě ta cena. Pak obecně jsou tady Poliamidy, Polyestery a kdo ví co ještě........
Airduru mám na bundě Padana a pokud není opravdu výheň v létě tak se v tom dá vydržet (taky dost větracích otvorů)a v zimě naopak dobře izoluje chlad,pokud můžeš mít airduru taji ber a navíc je to lehkej matroš,na srazu vysočina někdy v roce 2007 prodával někdo obnošený oblečení na moto (stánkař) vzal sem tam do ruky jakousi BMW bundu nějaký starší rally model -bylo to těžký jaxfiňa, tak nevím z čeho to dělali ale možná to byl nějaký superzimní protiradiační model
Co máš přesně za bundu? Na webu Padana.cz je toho uboze málo...
Jinak s tím materiálem jsem stejně jako ty spokojen. Nejen, že bunda měla plno větráků, ale fakt lehoučká a přitom účelná. Moc jsem jich ale z tohoto materiálu na trhu neviděl nebo to bylo označené jinak.
Ja vloni taky rozsahle resil hadry a nakonec jeste rok vydrzim v Pharau, se kterym jsem spokojenej, nebyt nevyndavaciho xxxxTEXu, tak primo nadsenej.
Ale jak jsem si to vsechno zkousel, prohlizel, studoval... tak bych asi skoncil u Endeavouru. Moc neverim ze v tyhle hladine najdes neco lepsiho.
Myslím, že stojí za zvážení možnost oblečení, minimálně bundy bez membrány, kdy je bunda sama o sobě prodyšná + větráky, a k této bundě mít nepromokavou vložku.
Tímto stylem nabízí možnost výroby naše české PSi.
Konkrétně model Monastero 2 air.
Jde o to, jestli člověk chce prodyšnou bundu, která jde 'douzavřít', nebo bundu s membránou, která holt bude vždycky míň prodyšná,ať je to -tex jaký chce.
Osobně mám bundu Goreme GT s membránou sympatex a Outlast podšívkou namísto klasické polyesterové.
Outlast podšívka snižuje teplotní rázy (vedro/zima)a odvádí vlhkost od těla.
osobně můžu říct, že byť mám komplet celý černý, je v tom i v létě snesitelně, samozřejmě v kombinaci s větráním.
Předtím jsem jezdil v textilní Diadoře a tam ze mě lilo jak z konvy, teď s Goremkou v pohodě.
Ale pro nejvíc komfort a 90% mých letních kilometrů jsem pořídil koženou bundu do pasu kde mám celý předek perfo klokan včetně rukávů a to je teprve slast - konečně absolutně bez problémů celé léto..
Možností v PSi je neurekom, např podélné větrání na zip do rukávů po celé délce atd atd + dotvoření dle představ na míru.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Alda napsal:
Ja vloni taky rozsahle resil hadry a nakonec jeste rok vydrzim v Pharau, se kterym jsem spokojenej, nebyt nevyndavaciho xxxxTEXu, tak primo nadsenej.
Ale jak jsem si to vsechno zkousel, prohlizel, studoval... tak bych asi skoncil u Endeavouru. Moc neverim ze v tyhle hladine najdes neco lepsiho.
Wauuu, tak to jsem rád, že jdu správným směrem... Páč marodím, tak na to čumím jen on-line a jsem na tom asi takto:
Lookwell Endeavour
Měl jsem a spokojenost. Vanucci Tanami
Viděl jsem na prodejně a moc se mi líbí. Held Awara
Nevypadá špatně, ale naživo to může být jinak. Pharao
Koukal jsem na to a asi jedině tohle.
Alda napsal:
Wauuu, tak to jsem rád, že jdu správným směrem... Páč marodím, tak na to čumím jen on-line a jsem na tom asi takto:
Lookwell Endeavour
Taky něco hledám a taky se v tom ztrácím.
Vanucci Tanami se mi moc libí, ale nemá žádnou ochranu před deštěm a ani teplou vložku. Nebo se pletu?
Od Lookwell se mi líbí Rivage.
Měl jsem vybrán Concept od Pardála, ale ten zase proti jeho Adventure nemá ochranu před deštěm a ani teplou vložku.
Tak nevím.
Taky jsem si dal strop 10tkč, ale i s botama. Už vidím, že se do limitu nevejdu...
Alda napsal:
Lookwell Endeavour
Vanucci Tanami se mi moc libí, ale nemá žádnou ochranu před deštěm a ani teplou vložku. Nebo se pletu?
Měl jsem vybrán Concept od Pardála, ale ten zase proti jeho Adventure nemá ochranu před deštěm a ani teplou vložku.
Tak nevím.
Taky jsem si dal strop 10tkč, ale i s botama. Už vidím, že se do limitu nevejdu...
Ten Lookwell Rivage vypadá možná lépe, než Endeavour, ale já na tom E. nejvíce žeru ten větrák přes celou délku rukávu. V létě jsem si to nemohl vynachválit.
Co se týče Conceptu od Pardála, tak tam velké zklamání, hodně se mi líbil předchozí model a čekal jsem od nového modelu, že si z toho sednu na zadek a ono nic.
Ještě se mi líbí Desert, ale neviděl jsem to naživo a cena se mi zdá vysoká.
Jinak jsem telefonicky ověřil to Vanucci Tanami a BOHUŽEL (KURDE!) nemá vložky, jak správně píšeš.
Nicméně paní mi poradila, že CycleSpirit má dle jejího úsudku propracovanější zboží v téhle kategorii, než Vanucci. Moc se mi to nezdál, ale mrknu i na tohle.
Ja mam komplet difi terra east (bez membrany) za 350€ (teraz akcia za 300€), vela som v tom este nenajazdil ale zatial spokojnost. http://www.touran...-sede.html http://www.touran...-sede.html
-ma odnimatelnu zateplenu podsivku a velke vetracie otvory na prsiach, rukavoch a na celom chrbate
Alda napsal:
Lookwell Endeavour
To Pharao se mi líbí nejvíc a ta zadní kapsa je dobrá věc tu já bohužel nemám.
Batůžku se líbí tahle bunda. Číslování mají sice divný, ale asi u ní skončí, protože žádná jiná se jí nelíbí... Co mě ale zaráží je, že to prodávají takhle solo a vložky s chráničema zvlášť, takže cena není konečná, vychází to na necelých šest komplet, což se mi zdá na "značku" ForBikers celkem dost... http://www.forbik...s/d-71139/
Alda napsal:
Lookwell Endeavour
Tak nevím.
Ten Lookwell Rivage vypadá možná lépe, než Endeavour, ale já na tom E. nejvíce žeru ten větrák přes celou délku rukávu. V létě jsem si to nemohl vynachválit.
Co se týče Conceptu od Pardála, tak tam velké zklamání, hodně se mi líbil předchozí model a čekal jsem od nového modelu, že si z toho sednu na zadek a ono nic.
Ještě se mi líbí Desert, ale neviděl jsem to naživo a cena se mi zdá vysoká.
Jinak jsem telefonicky ověřil to Vanucci Tanami a BOHUŽEL (KURDE!) nemá vložky, jak správně píšeš.
Nicméně paní mi poradila, že CycleSpirit má dle jejího úsudku propracovanější zboží v téhle kategorii, než Vanucci. Moc se mi to nezdál, ale mrknu i na tohle.
Je a taky je to můj aktuální favorit i za tuhle cenu. Další je Difi nebo to Pharao. Hodně bude záležet, jak mi to bude sedět, tohle je pořád jen teorie.
Je a taky je to můj aktuální favorit i za tuhle cenu. Další je Difi nebo to Pharao. Hodně bude záležet, jak mi to bude sedět, tohle je pořád jen teorie.