diky, jeste bych potreboval vedet, na co si dat pri vyberu pozor, pokud to nekdo ma, tak ma starsi model a asi i z praxe vi, co by slo vylepsit.
Je treba vetsi vaha znat? Vyplati se priplatit par tisic, za karbon a usetrit par 100-200g? Me treba karbonova helma dost pomohla od boleni za krkem... Ale todle sedi na ramenou, stejne jako bunda/chranice atp, takze to asi neni tak kriticke, ne?
No a ceny se pohybuji od 3000-15000 a asi to nebude pouze o vaze, nebo ne?
Pred rokem/dvema bylo na vyber ze 3 modelu a znacek a ted se tech druhu nabizi spousty a uz se v tom jentak nevyznam.
Hlavne premyslej, s jakou vestou. Ja jsem rok ladil, nez jsem doladil. Nakrcnik je fajn, ale znamena to mit ho opravdu s krunyrem k tomu vyjrojenym a uzpusobenym, aby nebyl prizvednuty a nezvedal helmu. Navic je to apriori na mx helmu, ktera je "melka".
Taky s tim nenatahnes klasicky dres, chce to vykrojeni a totez s bundou. A treba vcera jsem musel resit neco na krk, aby nebyla zima.
Ja pouzivam klasicky Leat nakrcnik z Razza, maji tam i vestu k tomu, me byla mala tak mam Accerbis Cosmo a bundu Accerbis s odepinatnou casti na nakrcnik. A to Cosmo se da zahaknout tak, ze nakrcnik drzi na ramenou a vse pak sedi, pri jizde je uplna volnost a do extremnich poloh hlavu nepusti. Uz bych bez toho taky nejel, vcera jsem si v prudkem vyjezdu prehodil motku pres hlavu a hodil za ni sipku, buh vi jak bych dopadl.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Z toho videa je videt, ze zadny hrudni chranic figurant nema a navic pokud by byl nekdy potkal fitko a mel sirsi hrudnik, uz bude mit problem. Orig. Leat mi na prvni pohled prisel variabilnejsi, nejen ze ma nekolik nastavcu na vetsi zvetseni prumeru, ale i zadni opora na zada ma nastavitelny uhel, je to hodne podstatne aby sednul. A na bundu jsme to diky ramenim chranicum nedostali. Jak ja tak kluci okolo docela laborovali a menili castecne veci.
Hele moc zalezi na stavbe tela. Ja delal zavodne kulturistiku a i pri 172cm mam Leatt na max sirce a jeste si tu packu vzadu strkam pod krunyr, coz se ani nema. Ale inac to neobleknu a v podstate sem chcipak. Chce to vyzkouset, zrovna v Razzu ti to zkousi vzdy.
Zkouseli jsme to s Coertou, s mx hrudnimi chranici a nic mi nesedlo, klukum okolo jak komu. Az ta Cosmo vesta sedla a to hodne diky moznosti uchytit ramena za Leatt aby byl tlacen dolu.
Pokud fakt nejsi hubenour, myslim, ze to co pises moc dohromady nepujde. A hodne zalezi na helme, mam silnicni AGV a kraje ma tak o 2cm nize k ramenoum nez MX, takze s tou se to vylucuje dost.
Jeste koukam na fotky, vesta bude vzadu blokovat tu packu, ale ta jde zasunout pod krunyr. Vepredu nevim jak by plasty na veste budou prizvedavat predek Leatu, moc to nevidim.
Helma ma MX strih, to pomuze. Ale s bundou teda fakt nevim. Urcite zkus, klidne se muzeme potkat v PHA, vezmu veci do auta a muzes testnout.
to Pipo: s krunýřem jsme problém neměl...každopádně chce to nastavitelnou verzi, kterou verze GPX je...za jízdy jej nevnímám, takže tu celokarbonovou bych neřešil...u přilby pár gramů navíc je znát, u Leattu ne.
Hlavně to chce potom pořešit oblečení. Dres je jedno jaký, vozím Leatt přes dres. Ale bundu jsem hledal dlouho. Teď mám Foxe a nedám ne něj dopustit. V sobotu jsem poprvé vyjel s návlekem od KTM na Leatt, dobrý doplněk, jsi zapnutý až ke krku, ale při tahání motorky ze závěje jej chce příště rozepnout. Jen nandavání mi ještě tvá.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrniku na co ty potrebujes ochranu patere, kdyz jses neuveritelne bezpaterni?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tak přesně tu bundu od Foxe co je na fotce mám a je perfektní, maximální spokojenost.
Sorry, spletl jsem se, psal jsem Acerbis (asi zbožné přání :-))
Upravil jacob dne 27.02.2012 08:53
Ja jsem mam tenhle KTM
Docela dlouho jsem se s tim trapil, nez jsem si nasel to vhodne nastaveni. V podstate to co pise Jacob. Chce to byt trochu obezretny pri nakupu a poradne vse vyzkouset. I tak, to trochu omezuje pohyb hlavy, ale jde o zvyk bych rek. Po case jsem si na to zvyknul a dbam rad doktora hostinskemu z filmu Vesnicko ma strediskova... :-)
to Petrs: dobrá barva....je to de fakto to samé, co mám já...jen já si tam logo KTM nalepil sám
Jinak samozřejmě, základ je otočit se celý, né jenom krkem....
to Jacob: ten Fox má geniálně udělané větraní, výborně funguje...na podzim jsem jezdil i bez rukávů, také dobré je moci sundat
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."