Hojte, pro ty, kdo cestují a mají rádi kvalitní nože, popřípadě multitooly na cesty bych měl jedno doporučení. Už od vánoc používám téměř denně Leatherman charge tti, byl sice poměrně drahý a neměl jsem s ním předchozí zkušenosti, ale vyzkoušel jsem ho a teď na něj nedám dopustit. Je vychytaný do detailu, dávám mu pořádně zabrat, nikde jsem se nesetkal s nějakou vůlí nebo praskáním, dobře padne do ruky, je lehký. Co se mi hrozně osvědčilo jsou vyměnitelné bity, které opravdu fungujou. Brousil jsem ho asi 2 x a to jsem puntičkář co má rád ostré nože.
Takže pokud má někdo nějaké připomínky, nebo dotazy, rád poradím, když budu vědět.. Joa hlavně ta záruka 25 let myslím hovoří za všecko....
Hele, že ty je i prodáváš.. ? No ale jinak je to pěkná věcička, měl jsem podobný, neznačkový multifunkční nůž, než jsem ho zničil. Tady asi něco podobného nehrozí, anebo to vyřeší záruka.. P.S. na co ho denně používáš ?
Upravil bluesbery dne 19.08.2012 12:02
Mám ho už přes rok Ještě jsem ho nebrousil a pořád holí chlupy(zkoušeno na ruce ) Sice ho tahám všude,ale pravda,nepoužívám ho denně.Ani si nějak nedokážu představit,co bych s ním měl denně řezat.Nic méně,je to fakt kvalita Všechno na něm funguje tak,jak má...dokonce i nůžky.Nikde žádná vůle.Naopak...jediný,co mě trochu štve,že se šroub na kloubu u nože,kterej je nejvíc používanej,nějakým způsobem sám dotahuje(otvíráním,zavíráním) a teď už jde poměrně těžce otevřít a jednou rukou už to nedám.Povolit to nedokážu,protože je tam torx s tyčkou uprostřed
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ne, neprodávám, asi to tak vypadá, ale chtěl jsem sdílet své nadšení a fakt nevím zápory, snad jen ta cena, dát 4 litry za nožík je docela mazec, když vzhledově podobný najdeš na každé tržnici za 300.. Dělám leteckého mechanika, pořád něco kutím, není nad to mít po ruce nůž, pilku, pilník, kombinačky atd. Oceníš až vyzkoušíš Nejde o použití jen v práci ale i doma na zahradě, v dílně atd.
Leteckej mechanik a musí v práci používat nůž a pilku? Ještě,že nelítám bez padáku a na dovolenou jezdím na moto
Mr GS napsal:
Mám ho už přes rok Ještě jsem ho nebrousil a pořád holí chlupy(zkoušeno na ruce ) Sice ho tahám všude,ale pravda,nepoužívám ho denně.Ani si nějak nedokážu představit,co bych s ním měl denně řezat.Nic méně,je to fakt kvalita Všechno na něm funguje tak,jak má...dokonce i nůžky.Nikde žádná vůle.Naopak...jediný,co mě trochu štve,že se šroub na kloubu u nože,kterej je nejvíc používanej,nějakým způsobem sám dotahuje(otvíráním,zavíráním) a teď už jde poměrně těžce otevřít a jednou rukou už to nedám.Povolit to nedokážu,protože je tam torx s tyčkou uprostřed
Vyzkoušej WD možná povolí, mě to taky dělalo i u toho zubatýho, bylo tam dost bordelu, povolilo mi to. Jinak je to bezpečnostní torx kdybys to někde hledal, máme to na firmě, ale myslim že to nebude úplně levný.
Ja mam multitool spirit plus s racnickou od victorinox. Mam ho asi 4 roky a je fakt super,normalne jsem si rikal,ze to pouziju jen obcas na motoce,ale mam ho v ruce kazdy tyden,vzdy se mi z toho hodi. Kvalita taky super. Ten tvuj bude asi podobnej...tady stoji nejak 3,6. Ale ja si ho koupil na ebay z USA a vysel na 1600 Kc coz se mi zda i docela malo ale dolar byl niz kolem 15Kc tusim.
Aktualne 1250 GSA HP
bluesbery napsal:
Tady jsem ho našel za tři litry, to si myslím je za kvalitní nástroj cena přijatelná.. Nasadils mi brouka do hlavy..
Tak to je dobrá cena.Jen bacha na to,že většina těhle americkejch firem(Gerber,Smith a Wesson...) už má dvojí výrobu.Jednu poctivou americkou-za poctivou cenu(tady v Evropě) a jednu za poloviční cenu v asii.Nevím,jak konkrétně leatherman,ale je normální,že najdeš v krámě dva na pohled stejný nože,ale s rozdílnou cenou.Rozhodně se mrkni,kde to bylo vyrobený.Musí to tam být uvedeno!Nejčastěji je to i přímo na noži.
xavier napsal:
Ja mam multitool spirit plus s racnickou od victorinox. Mam ho asi 4 roky a je fakt super,normalne jsem si rikal,ze to pouziju jen obcas na motoce,ale mam ho v ruce kazdy tyden,vzdy se mi z toho hodi. Kvalita taky super. Ten tvuj bude asi podobnej...tady stoji nejak 3,6. Ale ja si ho koupil na ebay z USA a vysel na 1600 Kc coz se mi zda i docela malo ale dolar byl niz kolem 15Kc tusim.
a mas tu opravdovou racnu? ne jen 90 stupnu uhel?
tu prvni mam taky.. je bozi.. a imho ten leathermann racnu NEMA.
ta leva je ta spravna:
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
xavier napsal:
ta leva je ta spravna:
Vypadá to slušně, možná bych i vyzkoušel. Pravda Ledr račnu nemá, ale myslím že je to i o tom komu co vyhovuje, ale ta račna se mi líbí.
Mam Victorinox SwissTool http://victorinox...ecord=3698
a jsem s nim max spokojen. Pouzivam asi rok obden...
Ted bych asi sel do SwissTool Spirit Plus http://victorinox...ecord=3683
Rozdil v cene uz neni tak velky a je vybavenejsi. Ten muj nema vyvrtku, nedostatek... :-)
Ja ju kupil v znackovem krame v Dusseldorfu, v Cesku maj asi kramek jen v Praze, viz... http://victorinox...p?menu=771
je tam ale vice prodejen uvedenych, zkus pohledat...
Jo, vývrtka, to je obrovská výhoda Victorinoxů. To žádný pořádný Leatherman nemá. Ale ačkoliv jsem chtěl vývrtku a ráčnu, skončil jsem po "osahání" V-noxe s Leathermanem, konkr. Wave black
xavier napsal:
ta leva je ta spravna:
Jasne,ze mam tu prvni racnu, je k tomu jeste jeden nastavec. Jen ten uhel jsem nechtel,ta racnicka je super...ale teda vyvrtka tam NENI,da se dokoupit jako prislusenstvi.
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
ta leva je ta spravna:
Jasne,ze mam tu prvni racnu, je k tomu jeste jeden nastavec. Jen ten uhel jsem nechtel,ta racnicka je super...ale teda vyvrtka tam NENI,da se dokoupit jako prislusenstvi.
ja mam racnu + swisschamp.
jinak pozor.. RADI do tech setu davaji ten UHEL, nikoliv racnu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2