Dobry vecer ve spolek,jsem zatim stastnym a cerstvym majitelem GS,uz cele dva dny.
A jak to pri seznamovani chodi,zacinaji se objevovat drobne chybicky.
Tim bych se chtel zeptat,mam poskrabane kontrolni okenko na olej v motoru.
Je mozne ho vymenit bez rozebrani pulky motoru?Je tam na zavitu nebo nalisovane?
Diky
To okénko je tam jen natlačené a zajištěné takovým ocelovým přerušeným O kroužkem. Motor půlit nemusíš
Gratuluju k motorce
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
asi bych zkusil kontaktovat Ježka (člena zde z fora), zabývá se veškerými díly na bmw a vše má o poměrnou část levnější než třeba Invelt... zde je jsou jeho webovky: http://www.adv1.cz/, rovněž gratulace k hrochovi :-)
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Jestliže jsi tenhle dotaz napsal do sekco o 1100, 1150GS, tak usuzuji že máš některý z těchto modelů. Tam je kontrolní okénko pouze nalisované (natlačené) do bloku. Musíš ho "vyškubnout" a nasadit nové - č.dílu BMW 11118523906. Ten rozpěrný zajišťovací kroužek je u R1200. Okénko si objednej u ježka http://www.bmwgs....lookup=906 nebo někde u dealera BMW.
Upravil Tonda dne 18.10.2012 07:01
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
bohužel takový vokýnko 11118523906 - vyjde na 599,- kč..
dá se opravdu vyměnit snadno. To původní je nejlepší prorazit skrz a háčkem, či zahnutým čímkoli vytáhnout ven - to proto abys neponičil otvor ze kterýho ho budeš dolovat kdybys ho páčil ze strany například šroubovákem.. Pak kraje otvoru pořádně očistíš, nový okénko lehoučce namažš např. WD40 a zatlačíš, nebo opatrně naklepnš přes ořech goly ve velikosti okénka..
HonzaGS-SV napsal:
Mno jen, aby mu nějaký kousek sklíčka neskončil uvnitř... :/
Neboj. Jak píše ježek - jde to docela dobře vyměnit. Někdy se stane, že to v bloku drží trochu víc, ale většinou to jde fakt dobře.
Upravil Tonda dne 18.10.2012 08:40
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
... ale jestli to máš "jen" poškrábaný" a neteče ti to .. tak bych se na to asi vykašlal .. však to není objektiv :-)) ... důležitý je jestli tam vidíš hladinu oleje ...
(ch)stepan
Delal jsme to presne jak psal jezek. Jen doplnim, ze se to da provadet nejen pri vymene oleje, ale staci si motorku odlozit na pravej valec (treba na nejakou nizkou stolicku, tramek, nebo tak).
A pokud netece, resp. ani nerosi a je pres nej videt, nic bych nerejpal a pockal az to teprve nekdy zacne.
Maiali nel Fango!
JJ občas se to stane že okenko zmléční a tudíž nevidíš hladinu. Alep udělej to s olejem a máš klid že máš v nové moto olej kterej tam patří
... servis a diagnostika BMW Motorrad
když jsem byl v rumunsko tak okénko bylo pernamenstně od prachu a tak trošku od bláta všimnul jsem si že ta vrstva co je přes okénko je neustále vlhká,po návratu domů jsem to otřel a teď měsíc a kousek sledoval a i když na něm byl prach byl suchej,,je asi blbost aby to sáklo a pak se to zase usadilo co??
magoss napsal:
když jsem byl v rumunsko tak okénko bylo pernamenstně od prachu a tak trošku od bláta všimnul jsem si že ta vrstva co je přes okénko je neustále vlhká,po návratu domů jsem to otřel a teď měsíc a kousek sledoval a i když na něm byl prach byl suchej,,je asi blbost aby to sáklo a pak se to zase usadilo co??
Možná se Ti to tam více ohřálo - pak by to mohlo proplévat, nebo se mýlím?
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Irskej napsal:
Videt pres to neni,proto vymena. Blbej pocit nekontrolovat olej,tak to radsi vymenim rovnou s olejem.
Ja som mal podobny problem že, som tiež nevidel hladinu oleja aj ked som na to svietil baterkou, ale rychlo som prišiel na pričinu. Predavajuci mi to krapet prelial novym olejom takže bol nad okno a ja som mal pocit že ho nevidim. Stačilo naštartovat motor na hlavnom stojane a ejhle zrazu ho bolo vidiet paradne presne uprostred sklička( čerpadlo znižilo hladinu) Na tvojom mieste by som to skusil tiež, jednoducho nemaš čo stratit, aspon budeš vedieť na čom si.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.