Hladal som to tu a nenasiel na R1200GSA z vnutornej strany nadrze na pravej strane je polkruhovy priestor a neviem na co tam je co tam ma byt dik za radu
Je to původně pro Ameriku na uhlíkový filtr,výparů z nádrže.Na E-bay se dá koupit schránka na nějaké drobnosti.Určitě jsem tu někde popisoval i samovýrobu,ale nevím kde.
prtkin napsal:
ahoj, taky jsem nad tím dumal, nač tam je :-) nějaká inspirace by se hodila na tu schránku :-) dík
Máš to v emailu a jestli to umíš,tak to sem vlož.Ty tři první fotky jsou samo výroba a ještě nemám vyrobený ten plech,kterým se to celé přidělá k nádrži.Ty dvě poslední jsou z E-bay.Tam to vycházelo kolem 1000 Kč.
allroad napsal:
Já tam vozím rezervní olej, někde se mi šikla tvarově stejná láhev
Svaťo,vozíš tam celou litrovku?Já mám stále strach tam něco přidělat.Nikde jsem do teď nezjistil kolik váží ten filtr pro který je to místo origo určeno.Mám obavu,aby se mi to nevytrhlo,nebo nějak nepoškodilo nádrž.
Ahoj.
Koupil jsem v globusu kavu znacky Inka litrove baleni a to tam presne pasuje,
ma to zaver na zavit a je ten obal s tenkeho plechu.Na uchyceni jsem pouzil
hlinikovy pasek a dva srouby s kridlovkou.
allroad napsal:
Já tam vozím rezervní olej, někde se mi šikla tvarově stejná láhev
Svaťo,vozíš tam celou litrovku?Já mám stále strach tam něco přidělat.Nikde jsem do teď nezjistil kolik váží ten filtr pro který je to místo origo určeno.Mám obavu,aby se mi to nevytrhlo,nebo nějak nepoškodilo nádrž.
Pavle, je to cca 4 dcl. Myslím, že v tom byl orig. nějaký olej MT do sekačky.
Takže se dá říct,že 0,5 kg se tam dá vozit?Teď mě tak napadlo,že Servisák by tu váhu filtru mohl někde zjistit.Co Milane?
Pavle, váhu opravdu řešit nemusíš... Ten prostor má "dno", i když tam bude 5kg nic se nestane. Tím páskem zajistíš jen aby to nevypadlo při nějakém silném nárazu ven. Já to mám z odpadní HT75 trubky s gumovým těsněním a rozměrově tak, že se to rozepře mezi vrch a dno. Vyndat to jde dost ztuha, pásek je jen jako jistota. Je to vodotěsné a stojí to asi pade a chvilku času.
TomVS napsal:
Pavle, váhu opravdu řešit nemusíš... Ten prostor má "dno", i když tam bude 5kg nic se nestane. Tím páskem zajistíš jen aby to nevypadlo při nějakém silném nárazu ven. Já to mám z odpadní HT75 trubky s gumovým těsněním a rozměrově tak, že se to rozepře mezi vrch a dno. Vyndat to jde dost ztuha, pásek je jen jako jistota. Je to vodotěsné a stojí to asi pade a chvilku času.
Mám to vyrobeno přesně jako ty.Jen jsem to udělal asi krátké,protože se mi to nerozpírá mezi nic.Nejsem si teď ani jistej,že tam je nějaká horní doraz.Dno je mi jasné a na ten vršek se podívám zítra v garáži.Jakou zátěž tam vozíš ty.Mám strach,že se vytrhnou ty zalité mosazné matky v nádrži.Z tohoto důvodu jsem to stále nenamontoval.
Mám to udělané tak, že při zavření víka se přetlakem samo snaží zase vyjet, takže se to rozepře o ten horní rám. Umístěné to je víkem dolů, drží to tam fakt dobře, ty mosazné vložky jsou úplně bez zatížení, když si pohraješ s natvarováním toho pásku přes.
TomVS napsal:
Mám to udělané tak, že při zavření víka se přetlakem samo snaží zase vyjet, takže se to rozepře o ten horní rám. Umístěné to je víkem dolů, drží to tam fakt dobře, ty mosazné vložky jsou úplně bez zatížení, když si pohraješ s natvarováním toho pásku přes.
Já jsem do víčka umístil ventilek,abych ten přetlak mohl upustit a líp se to za něj otvírá.Pošli mi email a já ti pošlu fotky.Jo a kolik tedy váží to co tam vozíš?
Tak záleží co tam zrovna je... :-D Zlato je docela těžký... Ale většinou tam vozím bezcenosti o které můžu přijít. Takže náhradní šrouby, pojistky, lepení apod. krámy které bereš pro jistotu.
PavelDR napsal:
Ty tři první fotky jsou samo výroba a ještě nemám vyrobený ten plech,kterým se to celé přidělá k nádrži.Ty dvě poslední jsou z E-bay.Tam to vycházelo kolem 1000 Kč.