Ahoj, přihlásil jsem se na tyto stránky, protože uvažuji o koupi BMW f 800 st. Potřebuji nějaké informace o motoru. Zajímá mě životnost, poruchovost, údržba. Předpokládám, že všechny motorky s obsahem 800 maji stejný motor rotax.
Podivin
Ahoj. Myslím, že poruchovost nemá cenu řešit. Na každý motorce něco najdeś " teda když to není XTéčko od Yamahy :-) " Motor je asi držák a těch pár věcí se dá časem poměnit. Údržbu, tím myslím výměny oleje, svíčky, filtry, řetězovku, gumy, ventily zvládneš sám. Když se podělá elektronika tak je tu dost šikovnejch lidí co ti poradí. Já bych se toho nebál.
Cau,pokud chces neco starsiho do 08 tak pri koupi venuj zvysenou pozornost motoru,od zacatku vyroby az do 2008 Rotax montoval pisty na kterych se extremne rychle sjizdela zadni strana,motor pak ma zvuk jak diesel,hlavne na volnobeh a ma zvysenou spotrebu oleje.Pozdeji zacali montovat pisty potazene teflonem a bylo po problemu.Dalsi vec na kterou se zamer jsou loziska zadniho kola,utesneni tech lozisek je tragicke a voda nebo kondenz ktera se tam driv nebo pozdeji dostane tak znici loziska,dost casto se nepodchyti vcas a lozisko se protoci na hrideli kola,pak to stoji ranec ta oprava.Ten remen taky neni zadna slava kdyz si spocitas naklady na udrzbu po 40k km retez se scotoilerem/remen.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Kdysi jsem řešil tyto problémy na 800 GS .. http://www.bmwgs....rowstart=0
Ale dnes už je kvalita a spolehlivost asi jinde..
Upravil bluesbery dne 11.02.2014 21:28
proc sakra? nemec s rakouskym srdcem se v praxi OSVEDCIL.
Rotax jsou zaslouzeny motorari. Kdyz byl ten motor dobrej pro mne 130 000 km, je dobrej i pro tebe.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
cechi napsal:
Cau,pokud chces neco starsiho do 08 tak pri koupi venuj zvysenou pozornost motoru,od zacatku vyroby az do 2008 Rotax montoval pisty na kterych se extremne rychle sjizdela zadni strana,motor pak ma zvuk jak diesel,hlavne na volnobeh a ma zvysenou spotrebu oleje.Pozdeji zacali montovat pisty potazene teflonem a bylo po problemu..
kecas kraviny. 3/2008 a mel jsem taky s teflonem.
po 130 tisicich ZADNY zrani oleje. jo a lozisko jsem menil asi po 100k, pote, co jsem ho utopil.
Upravil hicks dne 13.02.2014 18:40
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
proc sakra? nemec s rakouskym srdcem se v praxi OSVEDCIL.
Rotax jsou zaslouzeny motorari. Kdyz byl ten motor dobrej pro mne 130 000 km, je dobrej i pro tebe.
Je fakt, že motory dělají dobrý, ale myslel jsem, že je to motor BMW. Proto teď lehký zklamání :-) Na druhou stranu jsem měl před tím novou Tenerku a tam byl zase italskej Minarelli a taky super motor.
cechi napsal:
Cau,pokud chces neco starsiho do 08 tak pri koupi venuj zvysenou pozornost motoru,od zacatku vyroby az do 2008 Rotax montoval pisty na kterych se extremne rychle sjizdela zadni strana,motor pak ma zvuk jak diesel,hlavne na volnobeh a ma zvysenou spotrebu oleje.Pozdeji zacali montovat pisty potazene teflonem a bylo po problemu..
kecas kraviny. 3/2008 a mel jsem taky s teflonem.
po 130 tisicich ZADNY zrani oleje. jo a lozisko jsem menil asi po 100k, pote, co jsem ho utopil.
no jo,ale toto tema je o jabkach a ty mluvis o hruskach.
Podivin napsal:
Chci koupit něco novějšího 2010-11. Co se týče problému se zadním kolem, je to u ST nebo i naháče R?
tam uz problemy s pistama mit nebudes.bohuzel to utesneni lozisek u S a ST neni poresene do ted.
Tu hřídel kola jsem nechal opravit plazmovým nástřikem a za čas se to stejně p.o.s.r.a.l.o znovu. Je to fakt nedořešené a docela drahé na opravu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Podivin napsal:
Ahoj, přihlásil jsem se na tyto stránky, protože uvažuji o koupi BMW f 800 st. Potřebuji nějaké informace o motoru. Zajímá mě životnost, poruchovost, údržba. Předpokládám, že všechny motorky s obsahem 800 maji stejný motor rotax.
Podivin
Špatnej motor to dle mně není ;ale rozhodně taky není blbuvzdornej,tak bacha např na ,,offíky" co motorka víc leží než jede a motor místo mazání honí luft ,motor nemá oddělenou nádrž na olej jako např honda dominator či yamaha XT kdy to saje olej i v poloze jiné než přirozené.