Touratech zahájil dodávky nového oblečení (představeného na podzim na EICMA) Companero Boreal.
Je to čistě trilaminátové touringové oblečení určené pro celoroční ježdění v podmínkách, kde často prší. Je to navržené jako oblečení bez kompromisů = nejvyšší úroveň ochrany, nejvyšší komfort. Cena nebyla rozhodující kritérium. Nezáleželo na tom, jak to bude drahé, pokud to splní ty požadavky co na to měli.
Není to oblečení určené na adventure cestování ani oblečení do zemí, kde jsou běžné extrémně vysoké teploty. Typicky například v Holandsku, Belgii, Dánsku - lidi co mají klasické Companero (dnes Companero Worldwide) jezdili prakticky neustále s vnější převlekovou bundou a chtěli oblečení na touring, které nebude tak objemné jako kombinace AFT vnitřní bundy + trilaminátového převleku. Model Boreal je zkoušený v jižní Francii, Turecku a v Chile a komfortně se v tom dá jezdit i při teplotách vysoko nad 30°C ale speciálně určené je to do zemí jako je Anglie, Skotsko, Holandsko, Dánsko, Finsko, Litva apod. Zkrátka tam, kde je častěji deštivo než tropická horka.
Novinka v nabídce - trilaminátové touringové oblečení Touratech Companero Boreal
Přidané 20.02.2014 18:14
kim napsal:
To je podle mě na cestování ideal volba,ne nepromok navlíct-nepromok vyslíct,vyndat membránu ,nandat membránu. A pěkně to i vypadá. Co za to chtějí?
Novinka v nabídce - trilaminátové touringové oblečení Touratech Companero Boreal
Přidané 20.02.2014 18:59
kim napsal:
To je podle mě na cestování ideal volba,ne nepromok navlíct-nepromok vyslíct,vyndat membránu ,nandat membránu. A pěkně to i vypadá. Co za to chtějí?
Já měl první trilaminát už někdy před 10-12 lety, BMW StreetGuard. Tenkrát to stálo jako ojetý auto. Ono to vlastně stojí pořád stejně u všech, jen ta hodnota peněz se mění.
Nicméně to nemělo žádnou ventilaci a to bylo peklo.
Vloni jsem si koupil Klim Badlands, což je podobná koncepce, jen trošku víc orientované na adventure ježdění a taky víc ventilace, hrudní chránič a střih mnohem volnější. Ale nedělají dámskou verzi a ne každému vyhovuje třeba že kalhoty jsou jako na snowboard. Companero Boreal je rozhodně klasičtější střih.
Jinak jak si na trilaminát jednou zvykneš, dá se těžko měnit - začíná bouřka, celá příprava trvá tak 15 vteřin - zavřít zipy a je to. Změnilo mi to úplně ježdění v Alpách - dřív jsem byl naštvanej že v mém směru jedu do deště a přitom víc na východ je hezky, tak jsem přemýšlel jestli nejet teď do Dolomit a teprve pak směrem na Stelvio apod. Nesnáším převlíkání a zejména oblíkání vložky do kalhot. Sundat boty (obvykle už prší, takže pěkně stojíš v mokru a prší ti do bot), sundat kalhoty, oblíct vložku, oblíct kalhoty, nazout boty. Fuj. A když se rozhodnu jet s vložkou celý den, tak klasicky ani nekápne. Když si řekneš že pršet nebude a jedeš bez vložky, tak je to liják za lijákem. Tohle s trilaminátem úplně odpadá.
Jen to holt stojí co to stojí. U obou firem je ale taky pořádná záruka - Touratech má 10 let, Klim doživotní.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 20.02.2014 19:09
Je to pekny, hlaven prezentace s BMW F800GS , jinak ja se toho porad bojim, ze me ty ventilace hold neuchladi, kdyz bude vedro
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Přidané 20.02.2014 19:17
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
TomasTT napsal:
Nesnáším převlíkání a zejména oblíkání vložky do kalhot. Sundat boty (obvykle už prší, takže pěkně stojíš v mokru a prší ti do bot), sundat kalhoty, oblíct vložku, oblíct kalhoty, nazout boty.
To snad nemyslíš vážně?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 20.02.2014 20:50
schrek napsal:
Je to pekny, hlaven prezentace s BMW F800GS , jinak ja se toho porad bojim, ze me ty ventilace hold neuchladi, kdyz bude vedro
Ty já sem bral od Tomáše trilamino Ruku(hlavně z důvodů toho převlíkání na cestě jak popisuje Tom) s obavama že sem koupil bundu akorát na 20st a míň ale mám vyzkoušeno že to větrání -byť jen dva malý zipy mna ramanou funguje dobře a při plus 27st není problem;no a když už je kolem 30a víc tak jezdim v letní durchovce.
Přidané 20.02.2014 21:01
diky za recenzi chce to vytzkouset ja se dost zahrivam v lete uz sem odrovnal dve bundy s goretexem proste ta membrana nestacila ovadet a nevetralo to pres ni
Upravil schrek dne 20.02.2014 21:02
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Přidané 21.02.2014 12:10
Mr GS napsal:
TomasTT napsal:
Nesnáším převlíkání a zejména oblíkání vložky do kalhot. Sundat boty (obvykle už prší, takže pěkně stojíš v mokru a prší ti do bot), sundat kalhoty, oblíct vložku, oblíct kalhoty, nazout boty.
To snad nemyslíš vážně?
Myslím to smrtelně vážně. Nenávidím to převlíkání vložek. Kvůli tomu jsem se zbavil Rukky Airoad, která byla v horku fantastická ale to převlíkání do deště mě štvalo. Vždycky jsem se převlíkal až bylo vlastně pozdě - pořád jsem si říkal, že to bude jen přeháňka a že to půjde a čekal a čekal... až už lilo fest a pak se člověk převlíká v loužích..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...