Ahoj všem, potřebuji poradit ohledně poklesu výkonu. Mam 1150 gs, 4 svíce. Motorka při plném plny nezrychluje plynule, ale chvilkama se jakoby přidusí a zase vyrazí. Maximálká je cca kolem 150 km/h. Svíčky jsou nové, vzduchový filtr vypraný, synchronizace udělaná. Napadla mě Lambda, nebo ucpaný palivový filtr.
1) Připrav si jednu svíčku na pokusy, svíčky v motoru nech na svém místě
2) Odpoj fajfku třeba od horní levé svíčky a vlož do ní připravenou svíčku
3) Namiř jiskřiště proti válci a startuj
4) Koukej jestli od svíčky lítá jiskra
5) Tohle zopakuj i u ostatních 3 fajfek
.. a máš otestováno
Osobně bych vyměnil obě, obvykle neodejdou úplně, ale začnou vynechávat. Ta druhá může dávat jiskru, ale kdy se jí zachce... Já dlouho tvrdil, že cívkami to nebude, protože jiskru dávají, než jedna přestala dávat úplně a zjistilo se, že druhá už je na odchodu také.
Kde levně koupit nevím, dával jsem cca 2500,- za kus.
Cau, mam mozna stejny problem, obcas se ji chce, obcas je to horsi a kamos rikal ze je za mnou dost citit benzin kdyz pridam. Muze za tim byt stejna pricina?
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
vojta - ne, ty nemáš "dvousvíčku". Jestli ti to takhle občas zazlobí, tak bych tipnul na snímač škrtící klapky. V neděli se stejně navečer zastavíš, tak se ti na to kouknu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
me to jen tak napadlo, kdyz jsem to tu videl, jinak bych to asi neresil...tak se na to mrknem v nedeli, stejne mam jeste par zaludnych otazek
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Ahoj, tak cívku jsem vyměnil a je to :-) Nikdy by mě nenapadlo, jak velký to může být rozdíl, když jedna ze dvou svíček na válci přestane pálit. Díky tedy za rady!!