Ahoj ahoj, prosím o radu. Jak zkrátit zadní blinkry na R1150GS?
Jde o to že zadní nosič kufrů se jakžtakž vejde, ale kufry už mají problém.
Jak jste to kdo řešil? napadlo mě vyhodit kompletně to prodloužení a dát to zcela nakrátko. Mám ale strach aby se to neprotáčelo, nebo nějákým způsobem postupem času neuklepalo.
Díky moc za tipy
Upravil VojtechPolicky dne 30.05.2014 12:17
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Já to řešil taky a při zkrácení originálu se mi nezdálo, že by se bez problémů vešel pod plast pod sedlem. Hledal jsem na e-Bay a našel tyhle, co jsou na fotce. Ale nastal problém s přerušovačem blinkrů. Byla v nich 10W žárovka a frekvence blikání se dost zvýšila. Nejprve jsem horko těžko sehnal 21W žárovku s malou baňkou a nakonec to vyřešil tím, že jsem vyměnil všechny žárovky a upravil přerušovač. Teď vše chodí parádně a blinkry jsou i více vidět.
Miho přiložený následující obrázek:
Tak jsem to tak udělal. Známý mi udělal trubičky cca 60mm dlouhé, Problém je, že se lehce protáčí. Napadlo mě lehce zdrsnit plochu mezi blinkrem a vnitřním upínacím plechcem. a tím by mohlo přestat to protáčení.
Jinak další otázka, jak jste řešili šířku motocyklu a jeho osvětlení, případně i blinkr. Protože ve vyhlášce o provozu vozidel na pozemních komunikacích je, že vozidlo by mělo být vybaveno obrysovými světly atp atp.. a ty se mají nacházet max 300 mm od obrysu vozidla. A když mám lampičku zadního světla uprostřed motorky, tka na kraj kufru je to určitě víc jak 300 mm. to stejné platí pro blinkry. I když ty by asi měly být ok. Zepředu to do budoucna vyřeším obrysovými světly které přidělám na padací rámy - led diody světla pro denní svícení. Tak mě tak napadlo, udělat něco podobného i u kufrů a vytvořit rychlospojku, mezi zadním světlem a elektro kabeláží. kam bych vždy po nasazení kufrů připojil i daná přídavná koncová světla.
Pokud jste to už někdo řešil, dejte mi prosím vědět.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Já se vecpu s dotazem..Někde jsem tady zahlédl fotku,kde škrábnout plošnej spoj kvůli zpomalení blinkrů při výměně originálu za led..Nemáte někdo tu fotku?1150 gsa..
per aspera ad astra
Dotaz, jestli už to máte někdo vyhozené. Jak dlouhé jsou origo tyčky na blinkrech (bez samotného blinkru)?
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí