tak potřebuji poradit odesla mi lambda sonda na mé 1100, začala chrastit, tak jsme koupil universalní od bosch namontoval napích na osciloskop
drží si stabilní hodnotu 0,8 (nekolísá) pouze při zaklapnití spadne na cca 0 a vzápětí jde opět na 0,8
pro ověření měřena 650 gs a lambda se chová tak jak se chovat má.
svíčky jsou černé, potenciometr ma hodnotu 0,32v a z cca 20 pokusu nezustal vyset nad hodnotou 0,40 v,
pojistková skřín v prostřední řadě nemam propojku (vypada jako rele) prý by měli byt u verze s lambdou tak jsem tam dal drát propojku (foto) a také bez efektu
výfuk od remus.
budu rad za každy postřeh děkuju...
lupen přiložený následující obrázek:
[220.17Kb]
Upravil lupen dne 30.05.2014 08:39
Vyjel jsem a nevim kdy se vrátím.
Propojky máš podle verze motorky tady: http://www.realoe...&fg=36 - položka č.6 (propojené zdířky tam máš popsané). Snímač TPS musí být opravdu dobrý a dobře nastavený. Pomíjím závadu v kabeláži k ŘJ (ale taky může být).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ano měla by to byt tato dle čísla (foto) čili mé propojení je správné, verze bez katu
to že se lambda drží stále na horní hranici signalizuje to že je směs příliš bohata ne.
když není propojka v pojistkovce tak si ř jednotka jede palivové mapy svoje a tím je jakoby LS vyřazena ?
lupen přiložený následující obrázek:
Pokud máš lambdu, tak propojku pro verzi s katalyzátorem. Tzn, že by jsi měl mít propojku 30,87,87a a ne jen tu 30,87a. Ta je pro verzi bez katu s CO2 potenciometrem pod sedlem. Teď jsme kamarádovi doplňovali do verze s katem
Upravil milosch dne 27.05.2014 16:43
No takze by melo stacit kdyz ty 3 piny propojim dratkem. Pac jsem nasel cenu cca 400 kc. A doma by to bylo nejdriv v patek. Tak snad bude lambda uz konecne fungovat.
Takze panove moc dekuju. Ta propojka je to prave.. lambda funguje. Tak se tesim na prvni pocity s fungujici lmbdou.. kdyby nekdo chtel mam tu zdravou origo lambdu.
lupen napsal:
Takze panove moc dekuju. Ta propojka je to prave.. lambda funguje. Tak se tesim na prvni pocity s fungujici lmbdou.. kdyby nekdo chtel mam tu zdravou origo lambdu.
Není zač. Tak jsem rád, že se potvrdilo to, co jsem ti řekl do telefonu, než jsi sem napsal ten první příspěvek. Tak ať ti to jezdí.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
lupen napsal:
Není zač. Tak jsem rád, že se potvrdilo to, co jsem ti řekl do telefonu, než jsi sem napsal ten první příspěvek. Tak ať ti to jezdí.
tak tak tondo, jen jsem nemel ponětí že tam má být 3 pinová veškeré propojky z 11ky jsem vyděl jen 2 pinové, proto ta má propojka byla k hov..nu, byl jsem beznadějnej a nechybelo moc a motorku by jsi měl u sebe ty. těžko radit po telefonu obrázky jsou obrázky. dííky !!
PS: potenciometr jsem musel dát na 0,35 na 0,32 byla svíčka jak křída.
Upravil lupen dne 29.05.2014 01:00
Nemějte mě prosím za hlupáka, ale k čemu přesně ta propojka je ? Když je v motorce lambda měří jak má, když je vyndaná běží podle nastavených hodnot řj a lambda je vypnutá ?
700 GS, 1100 GS