Chlapi potřebuju poradit.. Koupil jsem svíčky NGK BCP7ET (podle katalogu) a když jsem vytáhl staré (a zřejmě původní) BOSCH, zjistil jsem že elektrody na těch nových NGK jsou cca o 1 mm delší oproti BOSCH.. Je to problém, nebo je to v pořádku? Nenadělá to tam paseku?
Upravil Lu_cas dne 25.09.2008 10:28
žádný strach, řešil jsem před víkendem podobný problém a po proměření a zkušenostech ostatních jsem je tam šoupnul a ujel cca 400km bez sebemenšího problému. Ve spalovacím prostoru je jistá tolerance. Byl jsem překvapen změny charakteristiky motoru po výmeně. Zdá se mi že motor jde plynuleji v nižších otáčkách. Jednoduše na katalog se můžeš spolehnout..
Tak sem to psichicki nevidržél a dneska viměnil svíčki. Takle vipadají ty starí, mají 29 000 KM. Motorka má celkem 119 000 Nasadil sem opět NGK dyš tak dobře jeli,mimochodem jeli normálně do teďka i po zimě no problema.
Bohumil přiložený následující obrázek:
bohumil napsal(a):
Tak sem to psichicki nevidržél a dneska viměnil svíčki. Takle vipadají ty starí, mají 29 000 KM. Motorka má celkem 119 000 Nasadil sem opět NGK dyš tak dobře jeli,mimochodem jeli normálně do teďka i po zimě no problema.
Jak se tak na to kókám Buhumile, ještě nějaký rok by vydržely, enem tys nevydržel.