Měl jsem na motorce neoriginální žárovkové blinkry.Tak jsem se rozhodl pro výměnu..koupil jsem univerzální LED blinkry a nastal problém..Nejdříve jsem namontoval nové předky a vyzkoušel..blikalo rychleji ale blikalo..pak jsem dal i zadní blikače a ejhle..Jak zmáčknu ovladač na řídítku tak blinkr blikne a víc nic.Tak jsem podle návodu předrápnul ťišťák v relé ale bezezměny se všemi led blinkry. Jakmile jeden led blinkr nahradím zase žárovkou,tak to bliká naprosto normálně.Nesetkal se s tím někdo??
per aspera ad astra
Protože nevytvářejí dostatečný proudový odběr pro blikač.
1: musíš doplnit zatěžovací odpory
nebo
2: upravit bočník v blikací krabičce ( není pak možné vrátit žárovky )
nebo
3: vrátit zpět žárovky Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Podle tohodle návodu jsem udělal první krok.. http://www.advrider.com/forums/showpost.php?p=4556596&postcount=25
Ale to blinkry pouze zpomalilo když tam mám jeden blinkr led a druhej žárovku..Nevím jak moc by pomohl ten druhej krok..Ale když by nepomohl musel by jsem kupovat nové relé...
Upravil kubas dne 05.06.2014 20:50
per aspera ad astra
To neumím poznat, rozebírat krabičku nebudu.
Já jsem upravil bočník. Vyndal původní a nahradil jiným.
To je takový plíšek ze strany součástek. A maká to A1
Zkoušel si varovky ? Možná všechny 4 už něco vytvoří. Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Tak jsem to přečetl na odkazu celé a jedno bliknutí a nic řeší poslední obrázek.
Přerušit i tu druhou cestu.
Pak se zhluboka nadechni a zkus to.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
musíš změřit úbytek na bočníku se žárovkama a pak napočítat vhodný pro ledky.Je to složitý, pokud nemáš odpovídající vybavení a základnu.
Přeškrábni tu druhou cestičku na spodním obrázku a je to.
Tvoje blikny mají moc malý odběr a blikač je neregistruje. Popisuje to tam v textu.
Když to nepujde tak se to vždycky dá spojit zpátky. Neboj
Pavel GS vyletnik napsal:
No vidíš. Netřeba se bát. Ať se daří. P.
Prosim tě Pavle, jde se jednoduše dostat do krabičky FID displeje? Chtěl bych vyměnit původní žárovičku osvětlení za LED náhradu. Jseš na Ledky odborník jsem koukal, tak jsi to třeba řešil.Dik
Pavel GS vyletnik napsal:
No vidíš. Netřeba se bát. Ať se daří. P.
Prosim tě Pavle, jde se jednoduše dostat do krabičky FID displeje? Chtěl bych vyměnit původní žárovičku osvětlení za LED náhradu. Jseš na Ledky odborník jsem koukal, tak jsi to třeba řešil.Dik
Určítě znáte tu o kovářově kobyle ......
Pokud něco maká tak do toho zbytečně nelezu. Netuším kudy tam. Možná Tonda to měl někdy sundaný, já ani nevim jak palubka vypadá zespoda.
Ani jsem se ještě nedokopal do vypínání ABS - a že by se mi to sakra hodilo.