Ahoj všem, mám GS 1150, 4 svíce, před časem motor začal běžet nepravidelně, byl bez výkonu, propady v otáčkách. Zjistil jsem, že je vadná cívka na levém válci. Koupil jsem novou a vše bylo o.k. Včera se motorka začala chovat stejně. jako před výměnou. Levá cívka ale hází "obrovské jiskry" oproti pravé, která sice hází ale jiskry jsou v porovnání s novou velmi slabé. Může to být tím? Díky Marek
Zrovna jsem to psal v jiné diskuzi - vyměnil jsem jednu cívku a do týdne bylo potřeba vyměnit i tu druhou...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Na "pohľad" môže pracovať úplne normále a blbnuť len v určitom rozsahu. Ak je možnosť vyskúšať inú, urob to, ak nie tak kúp aj druhú, skôr alebo neskôr ju aj tak kúpiš.
Glock-plastik fantastik :-)
Jak psal Tomáš... Mě odešla jedna a do asi dvou měsíců jsem kupoval druhou
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
raptor napsal:
Marek GS ak hadze malu iskru pri normalnom tlaku tak obavam sa ze vo valci vo fazi plnej kompresie ta iskra asi bude "malo"
pri 1150 GS je strasne fajn mat 1 sviecku
Ano, dřív byl na zkoušení box se závitem pro svíčku, a okýnkem s lupou. Pumpičkou se natlakovalo na cca 10 atmosfér a koukalo se, jestli jiskří nebo ne. Na vzduchu se to nedá poznat.
Ony cívka málokdy přestane dávat jiskru naráz, obvykle si člověk ani neuvědomuje, že se něco děje, říká si, že by to chtělo příležitostně seřídit synchronizaci vstřiků. Mně se to stalo jednou a řešil jsem to až když mi zhášel motor, přechody při přidání plynu byly hrozné atd. I tehdy ale jedna cívka semtam jiskru hodila a druhá vypadala zdánlivě dobře, v ten moment si člověk neuvědomí, jestli je jiskra malá nebo velká. Na doporučení jsem koupil obě, nechal motor seřídit, ale nedalo mi to a zkusil jsem tam na chvilku vrátit tu zdánlivě dobrou (že bych si ji nechal jako rezervní). Rozdíl byl ale znatelný a tak letěla do popelnice za ségrou.
Od té doby jsem viděl pár dalších motorek s cívkami na odchodu, ale úplně mrtvé ještě nebyly. Výměna za nové vždy pomohla.
Potěšitelné je, že jsem slyšel, že cívky z druhovýroby už obvykle neodejdou. Neumím to potvrdit, ale můj aktuální GSA je dostal nové ještě od předchozího majitele, mají najeto cca 50 tisíc km a jsou zatím OK.
Ahoj. Předesílám, že moto jede, ale něco mne poněkud vyvedlo z míry. Mám 1150 R, dělal jsem teď o víkendu ventily. Když už jsem měl venku svíčky, řekl jsem si, že se podívám jak to dává jiskru..... Zapalování ON, kabel, svíčka, kostra, 16kou jsem si točil klikovkou... No a nic. Prostě jiskra buď žádná anebo neviditelná ani při zatemnění dílny. Vstřikovací ventil cvakal, takže hall fungoval.
Vrtalo mi to hlavou tak jsem to zkusil po nasazení vík hlav protočit startérem - bez nádrže, jedna fajfka venku se svíčkou + kostra a jiskřilo to sice ne bůh ví jak, ale jednoznačně viditelná jiskra. Může mi to někdo vysvětlit prosím?
Asi neporadím, ale vzpomínám, že letecké Rotaxy z bezkontaktním zapalováním Ducati potřebovaly víc otáček aby hodily jiskru, takže už to nešlo vždy nastartovat špagátem jako má sekačka, muselo se opravdu rychle zatáhnout. Přitom to samé s původním zpalováním Bosch chytalo na pomalé zatáhnutí nebo otočení za vrtuli. Se startérem to bylo vždy OK, dal tomu víc otáček...
No, přesně takhle to funguje - ručně ani ťuk a na starter jiskra slušná. Těší mne, že to tak funguje i na něčem jiném, přesto zatím nenacházím logické vysvětlení. I tak děkuji.
Ahoj kolegové. Mam GS 1150 jednosvíci r.v. 2002 a poslední dobou se mi občas stane, že motor točí jak zběsilý a nechytne. Pomůže znovu zapnout zapalování. Potom jsem ještě vypozoroval, že se mi začíná stávat, že mi při konstantní rychlosti náhle pocituji výkonový propad, jako by se to náhle dusilo. Vím, že toho může být víc. Přisuzoval bych to cívce, je to možný?
Je mi jasný, že řešit budoucí problém už v zárodku nemusí být vždy třeba do černého.
Můžete mi prosím někdo napsat, jak se mu projevovala špatná cívka a jestli to v mém případě bude to samé?