Při poslední projížďce jsem byl nemile překvapen vlněním motorky při brzdění do zatáčky. Pravda jel jsem trochu ostřejc než by se na tuhle roční dobu a stroj slušelo, nicméně aby Tourancky ujížděly v zatáčce při brzdění při cca 10°C mi přijde jako zvláštní, resp. nevím jak by se s nima pak dalko jezdit v Alpách. Dělají vám to taky? Nebo jsou jen ty moje blbě sjetý, že jsou trochu zploštělý?
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
no já si nemůžu stěžovat. Mám sice o malý kousek lehčí model , ale nedávno na gossglocneru v mínus pěti, sem tam ledové potůčky přes cestu místy viditelně ojíněná a promrzlá silnice, fungovaly na 1 i ve svižným tempu. Ubíral jsem spíš z pocitu abych to nepřeháněl, ale ani náznak klouzání a nestability jsem nezaznamenal.
Maiali nel Fango!
no poslední dobou se mi stává, že mi jde v zatáčce zadek driftem..tak jsem to bral tak, že je už chladno a na večer i mokro.. brždění v pohodě a to už přední guma dosluhuje..
neříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl
Už mám třetí sadu Tourancek a všechny v absolutní pohodě. Držej jak hovado i na mokru. Nemůžu si stěžovat. Zatím jsem lepší pneu na motorce neměl. A to jsem jich vyzkoušel dost od Mitasek (žádná sláva,ale levný) přes Continental,Michelin,Bridgestone atd. Já na Tourance nedám dopustit. Tedy na asfaltu. Třeba mokrá tráva to je jiná,ale na to nejsou dělaný...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Mám motorku obutou na Touranckách-s jinejma enduro pneu zkušenost nemám. Na mokru na dálnici neni problém 150-160 km/h a ta motorka jede jako po kolejích, zatáčky taky super. Takhle jistě jsem si nepřipadal ani na Blackbirdovi (za mokra). Takže na jaře půjdu určitě to Tourancek i když jsou trochu drahý, ale asi zase vydržej (na Blackovi sada 10000km)
taky sem chvilku jezdilna tourancech aje to opravdu dost slušná guma,myslim si že když chce člověk jezdit na cestovnim enduru po silnici tak lepší gumu na to dát už nemužeš,a to klouzání v zatáčce muže bejt fakt ta teploty,ty silnice sou už hnusně oslizlí,sem se nedávno projížděl na silniční motorce a ty hladký silniční gumy už v těhlech podmínkách nebuděj zrovna moc jistoty
... mne držia , idem dať tretiu sadu, max. spokojnosť a ani s tou cenou to není tak hrozné, posledná sada ma vyšla na 5.900 Sk aj s DPH (ktorú dám dole ) ...
... já idiot som si až teraz všimol, že ide o tourensi , jazdíma TKC-čka ...
Upravil rmacko dne 18.10.2008 17:40
moje zkusenost s Tourance je moc dobrá a to i na suchu i na mokru, ale chtějí trochu zahřát nejdřív
je možné, že ten pocit klouzaní je ovlivněn, jak správně upozorňuješ, tím že jedeš po hranách čtvercové gumy (pokud jsi předtím udělal hodně km např. na nějakých dálnicích, není divu), mně se líbí, že pokud začínají ustřelovat, je to postupné, pozvolné, cítíš tu zpětnou informaci
zatím jsem neměl možnost vyzkoušet EXP, asi budou ještě o krok lepší než "staré" tourance, asi ve stejné kvalite s těmi novými Conti Trail
kdo ti dovolil brzdit do zatáčky?
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
ja mam uz cez 20tkm na touranskach... ked su normalne teploty vonku tak ta guma drzi ako sprosta, iba raz mi usiel zadok aj to na babe ked som musel prudko brzdit a podradoval som
na ceste z chorvatska /dazd a zima/ trosicka smykali ale ja som s nimi nadmieru spokojny,
Doc: já nic
já jen to vždycky narvu do zatáčky, páč to je BMW a pak zjistím, že nevím jak se mi tam podaří se s tím skoro 400 kilovým mazlíkem poskládat (obrazně řečeno ), nicméně jsem teď posledně jezdil a už to bylo v pohodě. Problém vyřešen, stačí nebrzdit
Na jaře budu muset přezouvat, tak jsem koukal po gumách a v Motorradu vyhrály ty Conti TrailAttack nad Tourance hlavně díky výdrži. Což mě zaujalo, jim v testu vyšla výdrž asi poloviční než tady píše většina lidí. Jinak Tourance byly lepší na vodě, z mojeho pohledu není moc co řešit, dražší jsou jen o pár set. Ty EXP už jsou dost silniční, já bych přece jen občas rád si tak dal alespoň polňačku nebo louku a na to ty EXP moc nevypadaj
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?