Zdravím pánové,
na konci sezóny, než jsem odstavil stroj do garáže, mi začala mašina nezvykle klepat a třást se při jízdě. V momentě, kdy za jízdy nebo i na místě zmáčknu spojku, se motorka uklidní jak hlukově, tak i pohybem. Co by to mohlo být? Ložisko na převodovce, lamely nebo přítlačáky na spojce? Chtěl bych se na to ještě před sezónou podívat a chtěl bych mít aspoň představu co bude třeba vyměnit. Díky za rady
Jestli se to třepe (vibruje) při jízdě, tak to nebude vymačkané drážkování hřídele (to se vesměs v zátahu uklidní), ale spíše to bude ložisko na vstupní hřídeli převodovky, nebo cokoliv od koncového převodu a kardanové hřídele nebo volné šrouby setrvačníku. Jestli jsi ho měl někdy sundaný z klikové hřídele a nedal jsi tam nové šrouby (staré se nemají z důvodu možného "natažení" znovu použít), tak se ty staré, znovu použité šrouby mohou povolit - dovede to nadělat slušnou paseku (už jsem se s tím párkrát setkal).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Nejsem technik, ale když se to uklidní s vymáčklou spojkou i za jízdy, tak to nebude v koncovym převodu, který se točí pořád stejně, ale musí to být něco na spojce...
Upravil foley158 dne 18.02.2015 11:29
....máš pravdu, jen si myslím, že je i možnost na vstupní hřídel. Sice by při vymáčklé spojce měla vibrovat,(a kvaltu) jenže pokud ztratí odpor motoru a tak se to může uklidnit. Ale jen tipuji...uvidíme.