Blbne mi elektrika, takze jsem rozdelal pulku motorky. Zacnu to skladat dohromady. Cim bych mel osetrit kontakty? Vsechny nejdou ocistit mechanicky.. Staci to prosplichnout WDeckem, nebo je to blbost?
WD nevodí elektrický proud, proto bych zrovna tohle na elektro kontakty nepoužil. A jestli by zůstal tenký film, bylo by to na obtíž.
Zajdi do nějakého elektra a tam ti poradí - je spousta sprejů přímo na tyto účely.
Když je vůle, cesta se najde
No, já nedám dopustit na starou, primitivní , ruční práci. Prostě kontakty očistím, potom je pěkně napružím, namáznu vodní vazelínou (cpalo se to do vodních pump v autech - pro mlaďasem co netuší oč jde), přetáhnu převlečkama a..........pokud to mechanicky neurvu, vydrží to i pod vodou a dlouhá léta.
Oni ty čističe jsou tak univerzální, až přemýšlím, jak toho dosáhli, že sežerou oxidaci, zároveň namastí, konzervují a ještě zvýší vodivost. A to na věky věkův a bez špinavejch rukou.
A už jenom ta oxidace může být tolikerá.....
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Multisuper 5 a WL-50 dobre odstranuji asfalt z motorky...
Upravil BURE dne 26.03.2015 13:16
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Medik napsal:
No, já nedám dopustit na starou, primitivní , ruční práci. Prostě kontakty očistím, potom je pěkně napružím, namáznu vodní vazelínou (cpalo se to do vodních pump v autech - pro mlaďasem co netuší oč jde), přetáhnu převlečkama a..........pokud to mechanicky neurvu, vydrží to i pod vodou a dlouhá léta.
Oni ty čističe jsou tak univerzální, až přemýšlím, jak toho dosáhli, že sežerou oxidaci, zároveň namastí, konzervují a ještě zvýší vodivost. A to na věky věkův a bez špinavejch rukou.
A už jenom ta oxidace může být tolikerá.....
Že ty si jim letos neradil na Dakaru, když přejiždeli ty solný jezera
F 650 GS (00)
Že ty si jim letos neradil na Dakaru, když přejiždeli ty solný jezera
Neradil a ani bych se do toho nesr.l. Po soli nejezdím a motorku mám na více let než jeden dva závody. Ono je vždycky něco za něco
A třeba takovou špéru na Tatře jsi mohl konzervovat a mazat čím jsi chtěl a stejně byla do roka urvaná a nebo uhnilá. Na otevřený kontakt v exponovaném místě nepomůže nic. Jen měnit a měnit....
To jen tak pro srovnání s Dakarem
Jinak ta WL 50 je fakt dobrá, ale když to vypucuješ, tak to chce i zajistit co nejmenší přechoďák, takže dotáhnout, napružit......no a pak to můžeš co? Třeba i namazat, aby to neoxidovalo.
To je to, na co jsem chtěl upozornit. Jakmile zmizí oxidace, tak se spoj "ztenčí" a může paradoxně dojít k většímu přechodovýmu odporu a nebo nedostatečnému spojení kontaktních ploch. Takže chemie ano, ale nezapomenout na to "dotažení".
Upravil Medik dne 26.03.2015 14:01
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz