Zdravím
Teď jsem se pokusil dát si do pořádku zadní brzdu, protože si dělá co chce. Jednou brzdí pořád, jednou vůbec.
Sundal jsem i brzdový válec a ten byl zespoda prorezlej a tak bych ho chtěl pročistit,
Je nějaká možnost se dostat až dovnitř?
Řekl bych, že po sundání tý segrovky by to mělo jít rozdělat, ale nejde. Kouká tam na mě jen takovej bílej kroužek a v tom pouzdro na tu tlačnou tyčku, všecko zrezlý.
Je v tom rozdělání nějakej jinej háček? Jde sundat i to kolínko k hadičce vedoucí k nádobce pro kapalinu? Díky
Děkuji za pomoc
Do it my way...
Tak jsem ten pístek zevnitř nakonec dostal pomocí zpříčených kleští, divim se, že to nešlo kompresorem z druhý strany. No vlastně podle toho, jak ten váleček vevnitř nejezdí, se ani nediivm.
Existuje na tohle nějaká opravná sada? Nebo to mam jen nějak zbrousit? http://www.realoe...&fg=31 Položka 10 řekl bych, ale nevím, co všecko obsahuje..
Byl by tam obsažený i ten bílý vnitřek? Je to nějaký kus plastu, ale ten pístek tam prostě vůbec nejezdí a nevrací se. Má s tím někdo zkušenost?
Díky za jakoukoliv radu.
Do it my way...
tak tyhle dvě gumičky by byly zbytečné, ty byly OK. Ale to bílé pouzdro bylo vyrezlé, takže jsem to lehce hrubou silou nakonec vyrval, očistil a už to chodí jak má. Snad to teď bude i těsnit :-)
Ale stejně po posledním šlapání při odvzdušňování mi šla páčka víc prošlápnout, než je zdrávo a dneska jsem zkoušel roztáhnout brzdové destičky a vracely se. Je možné, že je to ještě zavzdušněné nebo je tam ještě nějaká další bota?
Jo jinak díky, samosebou ta položka 11, asi jsem se ukouk, když jsem to narychlo psal.. každopádně není to naštěstí potřeba.
Upravil Brko dne 01.05.2015 16:25
Do it my way...
Jak si dopadl s tim brzdovym valcem? Dal si to dohromady a funguje jak ma? Dneska se taky chystam udelat rozborku sborku, nebot mam novou pancerovku dozadu, tak to mam stejne rozdelane.
Upravil Peredo dne 13.05.2015 07:13
Hele jak už jsem psal, dalo to hodně síly, ale ten válec jsem nakonec rozebral a pročistil, aby v tom ten pístek jezdil dobře a nezasekával se. Těsnění jsem neměnil. Teď ale nevím, jestli to mám špatně odvzdušněné nebo jen starou brzdovku nebo jinou botu, každopádně občas mi brzda propadne až skoro dolu, než začne brzdit a nebrzdí to hned. Stává se to různě v průběhu jízdy. Nikde mi naštěstí kapalina neutiká, takže jsem to asi úplně nepokonil, ale něco tam je pořád špatně a budu mít čas až tak někdy příští týden se na to podivat, zatím jsem se k tomu nedostal. Nejdřív zkusím znovu pořádně odvzdušnit a pak nevím, asi servis pokud to nebude OK.
Ale pokud jsi majitelem foťáku, tak bych se nezlobil, kdybys udělal fotku toho vnitřku, až to budeš rozebírat
Já totiž nevím, jestli ten bílý plast, který je vevnitř má být přilepený nebo jsem to tam měl jen tolik zarezlý.
Hlavní pro mě ale je, že už se mi brzda nezasekává a nějakým způsobem, to i brzdí
Do it my way...
Ten bilej valec jsem z tama vubec nevydelal. Myslim, ze je to jen pouzdro, v kterem jezdi ten malej cernej pistek. Zitra nafotim a zkusim to prdnout semka.
Jojo je to jen pouzdro, ale musel jsem ho vyndat, protože to tam prostě bylo vyrezlý. Možná že nemá být vyndavací.. ale to ví jen bůh a servisáci ale ještě za tím pouzdrem je jedna gumička, takže pokud měníš, tak vyměň i ji.
Do it my way...
Kapalina ti nemusi ani unikať, stači ked ti to unika medzi kružkami tak že na brzdič ide slaby tlak a zbytok kapaliny ti ide naspäť do okruhu, robilo mi to na aute u spojkoveho valca ako aj u bike na zadnej kotučovke!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
To je fotka vnitrku brzdovyho valce. Ten bilej valec jsem nevytahoval, jen jsem vycistil ten vnitrni prumer.
A dej si bacha jak rika JRM66, kdyz prudce zmacknes na brzdu, tak mrkni jestli ti kapalina nevystreluje zpet do nadobky. Vysvetluje to chovani, ze se brzda pozvolne propadne az nadoraz
no.. tak hledej to už si opravdu nevzpomenu, kam to patřilo, každopádně důležité to asi je
Jestli si vzpomenu, až budu v garáži, tak se mrknu na složení, ty starý díly bych měl mít doma.
Do it my way...