Týjo koukal jsem do sousední diskuse velkých bratrů (GS1100, atd.) a oni mají sytič - trochu ve mě hrklo... F650 ho má taky? Jestli jo tak jsem úplnej blb, páč mi to za studena divně chytá. Tak má nebo nemá? v manuálu nic neni. Startuju stylem přidám plyn a točím... a pak BRRRM
Upravil JanVan dne 16.11.2008 19:17
Kontrolka? Jaká kontrolka? Svítí mi pouze mazání a teplota - mazaní těžko zhasne před nastartování a ta teplota ta také zhasne po nastartovaní - tu máš možná na mysli nechat zhasnout... Nemám pravdu? Ale je to divné.
Když jsem koupil Dakara ('01), tak mi taky blbě startoval... musel jsem dloooouho točit a přitom dát cca 1/4 plynu.Dělal to za studena i za tepla. Vypustil jsem starej benzín, nalil novej, dal jsem novou svíčku a startuje jak zamlada - točí cca 1-2-vteřiny a pak i bez plynu chytne.Zkontroluj, případně vyčisti taky kontakty na baterce, někdy bejvaj zoxidovaný a pak je tam velkej přechodovej odpor...
To že startuje trošku dýl než je zvykem třeba u japonskejch motorek je normální, je to stejný u novejch i starších kousků GS.
Taky jsem sem tomu ze začátku divil a pátral proč,ale prostě je to tak.Jinak to že světlo se rozsvítí ihned po zapnutí zapalování, baterii taky asi moc nepřidá. Baterku to chce rozhodně udržovat v dobrý 'kondici', občas jí dolejt a dobít.Já jí chtěl původně taky vyměnit za gelovku - bezúdržbovou, jenže v tabulkách jí pro 650 GS nikde nedoporučujou - pouze Hawker SBS8 a ta stojí cca 3500,- tak jsem zatím zůstal u klasický kyselinovky, která je tam z výroby.Jenže na jaře mě stejně čeká výměna , starý baterce pomalu dochází dech...
Bezúdržbovou 'gelovou' YUASSu mi lidi nedoporučovali, někdo říká že v GS hodně trpí vysokou teplotou jak je přímo nad motorem, jiní zas že průběh dobíjení není u GS ideální pro gelovku .
Nemáte někdo odzkoušeno?
Upravil koudak dne 17.11.2008 19:11
Já tam mám gelovku-je trochu širší a tak tam moc nelícuje ten levej plech.Startuje pěkně.Jinak nedávno sem jí nechal přes noc venku v mrazu a moc se jí nechtělo otočit motorem ale naštěstí mi to chytá na bmw slušně.
co se týče toho startování - když je baretka, svíčky a kablíky s kontakty v poho, tak by měla chytit dobře i za studena i za tepla - norma pro GSka je -podle sluchu 2otočky a na 3. chytne - odpovídá to té 1 až 2oum sekundám Jinak na start doporučuju mít vše vyplé(krom těch zmíněných automaticých světel) a baterku opečovávat a průběžně "doživovat", nenechávat v mrazu a bude to pohodička
Panové, mě 650GS chytá úplně v pohodě za tepla a za studena to netrvá taky
snad ani tu sekundu...
Ale když ji kamoš startoval s mírně přidaným plynem,tgak se jí to nelíbilo a nechtěl chytit,
až po chviličce..možná to byla náhoda
Ale rozhodně doporučuju start bez plynu a nechat zhasnout zmiňovanou kontrolku teploty - motorka se aspoň trochu vzpamatuje