Jestli to někoho bude zajímat, tady na tom odkazu jsou fotky z víkendové akce, kde mimo jiné byla i tradiční návštěva fabriky, shopu a depozitu továrních showbiků a strojů TT racing týmu.
Vypublikoval jsem to skoro všechno, možná nějaké popisky nejsou úplně přesné, psal jsem to dost ledabyle podle náhledů o velikosti 200px, takže možná někde je FJR a píšu o R apod.
Pár fotek tam je zajímavých - hlavně ty soutěžní motorky se nám líbily. Koukněte a uvidíte. Je tam pár novinek taky...
Jako dítě jsem chtěl být přes noc zavřený v hračkárně. Později bych hračkárnu vyměnil za dvě krásný ženský. Jéžišmarjá, koukám, že se zase vracím do dětskejch let. Akorát ty hračky mi dost podražily...
Dík za fotoreportáž.
Uááááá, jak moc musí být člověk hodný, aby dostal takový dáreček?
Moc hezké nakouknutí
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Moc pěkné fotečky - i když jsem před 14 dny kupoval další doplňky na moto, tak se mi to zdá moc dlouho a už bych si po zhlédnutí hned zase něco koupil - budu si muset vyrobit nějakou tiskárnu na penízky, jinak mě doma sežerou (). Ale já budu
R 1100 GS
Pekny,motorky upraveny od TT jsou krasny vsechny a je uplne jedno jestli stara nebo mlada jen ta nova serie streetline mi k TT nejak moc nesedi,mam zazity TT jako upravy pro OFFroud,tohle mi prijde jako kdyby ferrari zaclo delat auto do mesta,no....to jsem asi prehnalAsi jde o zvyk.
Brtnik: no máme asi stejný pocity ale něco podobného jsem cítil, když jsem poprvé viděl SUV od Porsche Oni v tom vidí budoucnost a obrovský potenciál, mnohem větší trh než offroad a prý ztráceli část trhu proto, že tihle lidi o TT nic nevěděli. Nevidím to jako zásadní problém - většinu výrobků beztak dělají v externích fabrikách nebo si to nechávají dělat jako OEM (třeba to Kahedo) ale hlavní je, že od prosince na plný úvazek zaměstnají jednoho holandského designéra, který bude mít na starosti i vzhled všech věcí, co TT dělá, takže to třeba bude k něčemu dobrý.
jacob: prohlídku dělají celkem běžně pro předem ohlášené návštěvy skupin tuším nad 10 lidí a během travel eventu a u pár dalších příležitostí - jako je sales meeting. My jsme tam byli tak pětkrát a pokaždé jsou tam nové věci, jiné stroje a je docela vidět vývoj. Nejsem expert na průmyslovou výrobu ale když to srovnám s tím, co jsem viděl v několika fabrikách, kde jsem dělal během školy (což teda bylo za komunistů), tak tady to je naprosto čisté prostředí, všude relativně pořádek atd. Mají tam vynikající klimačku, venku odlučovací cyklon, takže ani zdi nejsou moc špinavý od prachu z výroby atd. Některý ty linky jsou úplně sterilní práce - BMW kufry například. Oni to celé vyrábí v rukavičkách, BMW prý odmítá kufr, kde jsou otisky prstů (!) převzít a celou paletu vrátí - a potom to mechanik v servisu vezme špinavejma rukama a namontuje zákazníkovi a utře mastným hadrem...
Díky Tome za pěknou exkurzi , je to super vidět TT trošku pod pokličku...
Rád bych se tam také někdy podíval, vypadá to tam skoro jak u nás v práci, jen v TT by mne to možná více bavilo...
KTM 1190 Adventure R
Radosek napsal:
Jako dítě jsem chtěl být přes noc zavřený v hračkárně. Později bych hračkárnu vyměnil za dvě krásný ženský. Jéžišmarjá, koukám, že se zase vracím do dětskejch let. Akorát ty hračky mi dost podražily...
Dík za fotoreportáž.
Je to fakt zajímavý. V tom shopu kde jsou vystavený všelijaký starý i nový motorky se dá trávit hodiny a hodiny. Poprvý jsme tam jeli s lidma z Autecu cestou na enduroškolu v Hechlingenu (byla to teda zajížďka ale to nevadí) a místo hodiny jsme tam byli celé odpoledne
Výroba je zajímavá ale když se na to člověk dívá, tak skoro u všeho to musí být za pár dnů na palici. I když to jsou věci na motorky, tak to je příšerně jednotvárný. Ovšem vývojová dílna (tu do galerie dát nemůžu) nebo racing sekce (to samé - nejde to dát na we, to jsou místa, kde bych asi vydržel
Většina zaměstnanců jsou aktivní motorkáři - v létě i v zimě stojí kolem fabriky mraky motorek a sajdkár a jako pracovní dresy fasují různá trička - košile s límečkem je včetně vedení absolutně zakázaná věc. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
To ti Tome věřím, člověk by tam vydržel celý den...
Chápu, že sem nemůžeš dát fotky z vývoje a racing sekce, my nesmíme mít ani mobily s foťákem... :-(
Taky by mne bavilo víc vyvíjet věci na moto, než auta o tom žádná...
Samozřejmě bych je i dobrovolně testoval ve svém volném čase a zadarmo...
Celkem Ti tu návštěvu v TT závidím, ale jen v dobrém... KTM 1190 Adventure R
Jojo, když nám ukazovali nějaké fakt zásadní věci - tak ruce do kapes, žádné mobily, žádné foťáky a nakonec ještě podepsat claim že nic neřekneme ani kdyby nás konkurence natahovala na skřipec
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
...Výroba je zajímavá ale když se na to člověk dívá, tak skoro u všeho to musí být za pár dnů na palici. I když to jsou věci na motorky, tak to je příšerně jednotvárný....
Jako učedník jsem pracoval na zámečnické dílně. První dny Tě zajímá, kam se montuje to, co vyrábíš. To ale trvá jen pár dnů. Potom je to jenom pakárna: Vezmu, ohnu, zbrousím, odložím. Vezmu, ohnu, zabrousím, odložím... Den za dnem, týden za týdnem. Tam ti dělníci musí být fakt fandové, aby je to za pár měsíců neotrávilo...
TomasTT napsal:
Jojo, když nám ukazovali nějaké fakt zásadní věci - tak ruce do kapes, žádné mobily, žádné foťáky a nakonec ještě podepsat claim že nic neřekneme ani kdyby nás konkurence natahovala na skřipec
... u nás je to stejné, přijdeš, podepíšeš utajení, ukážeš mobil a pokud máš v něm foťák tak ho odevzdáš, no a pak teprve můžeš pokračovat dále, pokud si Tě někdo vyzvedne...
Tak třeba jednou, až se trh auty nasytí, budeme zase vyrábět motorky, to bych vážně bral...
Je tam nějaká možnost exkurze i pro nás normální smrtelníky, něco jako den otevřených dveří pro veřejnost?
KTM 1190 Adventure R
Radosek: já dělal kdysi v Tesle na výrobě knoflíků na přístroje. Takový ty hnusný šedý s bílou zátkou nad klemou co se dávaly na 99.9% doma vyráběných zesilovačů. Vzít klemu, strčit do knoflíku, našroubovat šroubek a nasadit to víčko a předat vedle ženský, která od rána do odpoledne malovala štětečkem tu bílou linku na boku knoflíku. Takhle 14 dnů a vážně jsem se těšil zpátky do školy Ale je fakt, že si člověk zvykne a za chvíli to dělá úplně automaticky a dokázal jsem u toho číst noviny apod.
Shimanski: kdyby byl zájem a skupinka tak 8 a víc lidí, tak to rád zařídím. Plánujeme tam udělat výlet na jejich travel event a pak jsou exkurze každou hodinu a spousta zajímavých akcí, takže to příští rok vidím během té akce.