Zdravím všechny.
Mám otázku, zda je možné dobíjet F650 GS 2002 přez zásuvku, která je napřímo napojená na baterku kablíkama s očkama, takže po vypnutí klíčku zůstává živá. Nemůžu náhodou něco odpálit, pokud to budu takto dobíjet?
Díky
Pokud máš chytrou nabíječku typu Optimate apod, tak ne. Pokud máš obyčejnou, co tam rve daný ampéry, tak bych baterku radši odpojil.
Nicméně, když je vypnutý klíček, tak myslím, že je připojeno jen zadní brzdové světlo. Ale musel bych se podívat do schéma.
Lábus 01 ?? jde to "chytrou i hloupou"to není 12 jde o to aby nějaká samo domo nabíječka to nějakou špičkou neodpráskla
Upravil Kratkej dne 20.07.2015 14:51
Díky za rady, používám nějakou elektronickou, jméno teď nevím, ale musím často dobíjet, proto jsem se na to ptal, abych nemusel pořád demontovat. Ale s tím by jste mi mohli poradit. Když změřím baterku, tak má 12.6V, po zapnutí klíčku klesne na 12,45V , po nastartování naměřím jen 11.99V a když přidám tak na 4000ot/min., tak klesne napětí na 11,45V. Předpokládám, že je v háji regulátor. A ještě při jízdě, pravděpodobně, když už se baterka dostává s nabytím někam dolu, tak mi začnou oba budíky - otáčkoměr i tachák jít současně, jako kdybych měl na polubce dva otáčkoměry. Nesetkal jste se s tím už někdo?Díky.
něco takového mi dělalo čidlo rychlosti, co je u zadního kola a hlavně kontakty..
Ty si dělaj úplně co chtěj. Mam na jednom svazku zem teploměru, vyhřívání a zásuvky. Teploměr mi nefungoval, ale vyhřívání jo, kvuli špatnému kontaktu mínusu u baterky.
to samé mi kdysi dělaly právě i ty budíky.
každopádně že to má po nastartování menší napětí je divný, s tim ti neporadím.
Do it my way...
Díky za radu s tím snímačem, už jsem došel tak daleko, že jsem natáhnul ještě jeden zemák od baterky a druhý konec jsem zapojil pod šroub co drží starter. Dospěl jsem k tomu tím, že jsem sehnal nový regulátor a ta chyba tam byla pořád-blbě to dobíjelo i když jsem vyčistil to origo připojení zemáku na pravé straně motoru. Paradox je, že po natažení toho druhého zemáku je dobíjení v pořádku, ale ty budíky blbnou pořád, ale ne vždy, jen občas, tak ještě zkusím něco udělat s tím snímačem na zadku. Díky