Chlapi, výlet do rybníka mě donutil přemýšlet a hledat. když do youtube zadáte wheel winch najdete čtyřkolkáře jak se tahají ocelovým lankem zavázaným o strom pomocí zadního kola ven z průšvihu.
Mě napadlo, sehnat dva šrouby které drží zadní kolo o kus delší, na ně příslušnou matku, který by držela kolo a ty šrouby používat jako nouzovou kladku pro ocelové lanko.
co chci po vás? znáte někdo rozměry toho šroubu? průměr, stoupání.. prostě tak abych mohl shánět něco na můj naviják.
PS: se sjetou sedmičkou do rybníka byl fakt blbej napad.
Upravil miraxm dne 03.11.2015 20:56
Co s tím ma spojka spolecnyho? Ta je přece uplne v klidu sepnuta pokud se nekde zahrabes. A na jednu otacku kola to navine max20cm a obvod kola je kolik ..120cm? To kolo se třikrát otočí na miste nez se motorka pohne o půl metru. Spojka s tím nemá nic společnýho.
Pista napsal:
Ale stvorkolka ma spiatocku,ako chces motorku tahat do zadu ked sa ti bude koleso tocit dopredu?
to si nemyslel vážně viď? Opravdu si mě takhle po ránu hodně pobavil
K tématu> vyndej šroub a zajdi do spojováku nebo někam, kde mají na závity měrky. Já osobně bych to ale přes šrouby netahal, asi by to chtělo vymyslet jinej rovnák na vohejbák
GSA 1250 Rallye 2024
Jeste ani nemrzne a uz se zas resi blbosti. Pokud chces do rybnika kup si vznasedlo nebo bagr se sirokyma pasama rika se mu bahňak. A jeste s tim neco vydelas na navijak..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Pista napsal:
Ale stvorkolka ma spiatocku,ako chces motorku tahat do zadu ked sa ti bude koleso tocit dopredu?
Záleží jak natočí lano.Pak musí tahat motorku dopředu, lano někde spodem. Ale je to tak akorát na pomordování něčeho.
Upravil Olin dne 04.11.2015 07:53
Samozřejmě by tu možnost byla - vyndej jeden šroub, odnes soustružníkovi, vyber vhodný materiál.......ale není mě jasné, jak by jsi potom chtěl kolo zpět upevnit na správný moment. Možná se dělá momenťák s velkou dírou uprostřed, ale já ho ještě neviděl. Pak tu máme další mínus a to je "chytání bordelu" mezi ty dva delší šrouby. Pokud by byly slabší a zašroubované do stávajících, tak bych se zase obával zeslabení šroubů, co drží kolo. Leda by jsi prostě vozil dva v kapse a našrouboval je místo původních a potom to zase vyměnil.
Ale pořád mě to přijde jako zbytečnost.
Samozřejmě lze pominout né příliš chytrý nápad cestování s dvoustopým vozidlem po rybničním dně, ale nelze pominout občasný výlet mimo trasy a rvát 3 metráky nějakým srázem zpět je kolikrát za hranici možností biosíly.
Než nějaké pastevecké řešení, šel bych touto cestou http://www.zbozi....128-cerny/. Postačí motorku jakž takž postavit, nahodit a naviják jede. Myslím, že na objem a váhu je to podobnej bazmek, jako ocelový lano a sbírka podpůrných nesmyslů nejen do zadního kola.
Ovšem proti gustu.....každému, co se mu líbí.
Upravil Medik dne 04.11.2015 08:00
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Trochu lacinější varianta navijáku, co nežere baterii... http://dum.bazos....ostroj.php
Do rybníka ideální....
Upravil hobr dne 04.11.2015 08:44
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Když jsem si něco koupil, tak jsem si toho taky vážil. Toto mi příjde jak tu věc co nejdřív rozmlátit a to se motorkám ani autům nedělá. Asi už jsem starej. J.C.
Pista napsal:
To je ale hodně dobrý dotaz Pista...
Já na rybník nejezdím, na to jsou myslím pramice a když už bylo potřeba motorku vytáhnout, bylo po ruce dost lidí, co motorku za špagát vytáhli.. Naviják jde mimo mne, i když beru, může se hodit. Neexistuje ale něco malého na 12V? Nebo malinký vyprošťovací kladkostroj na kliku? A taky bych raději viděl naviják na břehu než na motorce...
Na HP Rallye měl jeden účastník (shodou okolností na HP2) udělanej malej naviják v krytu motoru. Bylo to poměrně malý a a prý to má i docela sílu, akorát vyměnil ocelový lanko za nějaký pletený, protože to ocelový bylo těžký a když se trhlo tak to sekalo nohy. Na fotce to je trochu vidět, jak mu z krytu čouhá to lanko. Když potřebuje tahat tak akorát otevře to víko. Užitečnost nebo spíš smysluplnost nechám na každým z vás, ale fungovalo to.
Paul přiložený následující obrázek:
Diky servisakovi za rozměry a ostatním za zhodnocení situace. Jen doporučím ze ve volný diskuzi se dá dobře zjistit ják studí namoceny ponožky a jestli není lepší je mít suché. Jako morální rozcestí v problemu čím jezdit rybníkem a jestli vůbec spolehlivě poslouží Facebook.
Taborakovi povím ze jsem taky táborák a tak jsem rád že se baví. Třeba mě nebude muset nikde tahat
Pokud to dopadne tak vám dám vědět.. Ale víte jak to chodí takový hovadinky.
já to vidím jako dobrej nápad pro někoho kdo jezdí takovej terén. Asi bych vyrobil jakousi klec ve tvaru pětiúhelníku a uchytil pod šrouby který by museli být vyrobený nový a delší. Dají se běžně soustružit i šrouby 10,9 nebo dokonce 12,9, tak proč ne.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015