měl jsem to na Varaderu a byl jsem spokojený ve srovnání s originálem..na GS mám od koupě plexi z adventury, takže nemám důvod měnit..určitě chrání, ale na GS se jim moc nezadařilo..ten přechod mezi stříbrným štítem ..někdo na design moc nedá..asi bych se radši podíval na Ebay..jestli někdo neprodáva plexi z GSA nebo jednodílné Givi..taky je pěkné a dost velké
neříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl
Bejt tebou tak bych to plexi neměnil .Mám plexi MRA VARIO,je z měkčího materiálu a poměrně dost se klepe,jednou jsem z toho postrácel stavitelné matky.ochrana před větrem onic lepší než standart.za ty peníze už bych do toho plexi asi nešel,ale samozřejmně toje věc názoru.A ještě jedna věc-je dost náchylné na poškrabání.
Das ist BMW
TO: Brozkin já do něj chci jít taky tak že ochrana není o nic lepší než origo mám 1150 a ochrana není opravdu nic moc. To jsi mi vzal vítr z plachet ,co turbulence a tak napiš víc co to dělá a tak.Myslím že ho má podle fotky i Desperádo tak bych ctěl slyšet i jeho názor protože na názor jednoho člověka moc nedám je to stejný jak BMW nejsme všichni stejný
Mám plexi GSA a ochrana proti větru na ruce a ramena je fajn, ale na helmu je to špatný . Měřím 185 cm a vše mi jde přímo do štítu helmy a už při rychlosti 70 km/hod si musím zavírat helmu. Zkusil jsem BMW s plexi MRA VARIO a na mojí výšku je to znatelně lepší než origo plexi z GSA. MRA mě vyhovuje více. Dá se to také vyřešit nástavcem na plexi GSA ale nemám zkušenost s tímto doplňkem.
lukasGS napsal:
Mám plexi GSA a ochrana proti větru na ruce a ramena je fajn, ale na helmu je to špatný . Měřím 185 cm a vše mi jde přímo do štítu helmy a už při rychlosti 70 km/hod si musím zavírat helmu. Zkusil jsem BMW s plexi MRA VARIO a na mojí výšku je to znatelně lepší než origo plexi z GSA. MRA mě vyhovuje více. Dá se to také vyřešit nástavcem na plexi GSA ale nemám zkušenost s tímto doplňkem.
Nástavec na plexi mám od TT, je to lepší, ale mohlo by být ještě víc. Zítra zkusím ruzná nastavení sklonu nástavce a snad se to srovná. Bez nástavce jsem měl pocit, že jsem na nějakým boxovacím tréninku
Zvažuju dvě varianty - buď MRA Vario, kde v případě potřeby dám plexi do nejnižší polohy a budu se prát s větrem, případně do nejvyšší polohy(kde by neměly být takové turbulence jako s origo GSA).
Druhá varianta je kokpit Desierto od TT.. Ale to je už kompletně něco jiného.
smazak73 napsal:
Myslím že ho má podle fotky i Desperádo tak bych ctěl slyšet i jeho názor protože na názor jednoho člověka moc nedám je to stejný jak BMW nejsme všichni stejný
Prvně bych se chtěl omluvit, že reaguju až teď.
Za druhé, je myslím pro vás podstatné, že měřím 180cm.
Za třetí, já jsem s tímto plégem naprosto spokojený. Neměnil bych. Pravdou je, jak píše kolega nade mnou, že opravdu plexi pruží po přejezdu nerovností, ale je to dáno pravděpodobně tím, že nese větší hmotnost, než originál. I šroubky stavitelného dílu jsem několikrát přetahoval, ale nyní již drží dobře. Chce to jen dostatečně přitáhnout.
Co se týká ochrany proti větru, určitě koupí nezískáte bezvětří, protože stále bude foukat boční atd.. Někdo zde zmiňoval již dříve dokonalou ochranu na Varaderu, měl jsme tu možnost vyzkoušet a řekl bych, srovnatelné.
Tato ochrana proti větru se mi jeví lepší než na 12GS orig.
Pokud budu mluvit za sebe, tento produkt doporučuji a koupil bych znovu.
Tož tak ....
nForger: kolik meris? Ja mam 189 cm a mel jsem taky problem s vetrem do helmy, ale nastavec od TT to vyresil, muzu ted jet i 160 a bez problemu a to mam helmu s ksiltem! Bocni vitr samo je atd. ale oproti puvodnimu je to o 100% jinde, na nastaveni zalezi ale hodne, kdyz jsem ho nejvic vyklonil foukalo mi na helmu jeste dost a turbulence, ale kdyz jsem ho dal do nejnizsi polohy tak me vitr krasne prehoupne, nad 160 se uz musim trochu sehnout, ale to stejne na GS nejezdim, jen jsem to zkousel. Samozrejme pohodli jak na LT ale necekam
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
nForger: kolik meris? Ja mam 189 cm a mel jsem taky problem s vetrem do helmy, ale nastavec od TT to vyresil, muzu ted jet i 160 a bez problemu a to mam helmu s ksiltem! Bocni vitr samo je atd. ale oproti puvodnimu je to o 100% jinde, na nastaveni zalezi ale hodne, kdyz jsem ho nejvic vyklonil foukalo mi na helmu jeste dost a turbulence, ale kdyz jsem ho dal do nejnizsi polohy tak me vitr krasne prehoupne, nad 160 se uz musim trochu sehnout, ale to stejne na GS nejezdim, jen jsem to zkousel. Samozrejme pohodli jak na LT ale necekam
Mám 185 cm, zkoušel jsem variantu s nejvíc skloněným nástavcem a turbulence pořád byly, zkusím ještě další sklony.
Může být problém ten, že ten spojler nemám naražený až na konec drážek, ale cca do půlky? (dál se mi ho nepodařilo dostat)
Jo díky desperado za reakci vrátil jsi mě zpět k mému názoru tak že do toho jdu měl jsem MRA na diversionu a naprostá spokojenost .voni asi všechny plexi doplnkový budou asi lepší než co tam mám teď.
Mám 185 cm, zkoušel jsem variantu s nejvíc skloněným nástavcem a turbulence pořád byly, zkusím ještě další sklony.
Může být problém ten, že ten spojler nemám naražený až na konec drážek, ale cca do půlky? (dál se mi ho nepodařilo dostat)
To nevim, ja ho mam nadoraz, asi by to slo vyzkouset kdyz to podlepis nejakou izolepou abys vyzkousel jestli tubrulence nemas z toho, ze to podfukuje. Ale moc tomu nedavam, naopak bys mel mit ted plexi jeste vis nez ja.
Kazdopadne to chce trochu si s nastavenim pohrat, za jizdy jsem zkousel ruzne se zvedat,hrbit, predklanet a hledal kde to prave nefouka a podle toho upravoval sklon, nakonec jsem nasel dobrou pozici, idelane by mohl ten nastavec byt o neco sirsi, pri vykloneni hlavy citim jak tam uz to fouka, ale to bych chtel asi moc a prdim uz na to.
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
To nevim, ja ho mam nadoraz, asi by to slo vyzkouset kdyz to podlepis nejakou izolepou abys vyzkousel jestli tubrulence nemas z toho, ze to podfukuje. Ale moc tomu nedavam, naopak bys mel mit ted plexi jeste vis nez ja.
Kazdopadne to chce trochu si s nastavenim pohrat, za jizdy jsem zkousel ruzne se zvedat,hrbit, predklanet a hledal kde to prave nefouka a podle toho upravoval sklon, nakonec jsem nasel dobrou pozici, idelane by mohl ten nastavec byt o neco sirsi, pri vykloneni hlavy citim jak tam uz to fouka, ale to bych chtel asi moc a prdim uz na to.
OK, prubnu to, za chvíli vyrážim, tak uvidíme co se mi povede
Díky všem za info.