servisak napsal:
Ani za nic. Staci mi tady to forum.
Jsem rád, že bez xichtoknihy nejsem už poslední mohykán.
Nevyměknem!
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
ja odolaval strasne dlouho , ale pak zasahla vyssi moc a nekteri klienti rekli, ze jejich komunikace pujde jen pres FB jinak odchazi Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
jinak ja FB mam, 12tku jsem vymenil a dalsi skupinu kde se na me budou chrlit moudra nepotrebuju, takze diky
no chlape to si myslim, ze by si se s nema nerozloucil, kdyz tyhle firmy delaji 1/3 myho rocniho prijmu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Do skupiny jsem se přihlásil, třeba něco přinese, třeba padne. Uvidíme, o nic nejde.
Mimochodem.
Vlákno o tom, kdo se bije v hruď že není na FB už tu je.
Ještě že se nebijí v hruď ti, co FB mají, vzhledem k obrovské většině by to tu vypadalo jak na motorkářích.
Sry za kritiku, ale na skupinu na FB bych se úplně vykašlal - to stejny jsme řešili na vejsce a byl jenom větší chaos - jenom jsme nemohli něco najít protože to bylo jen na FB nebo jen na fóru. Nakonec ale jsme se ale na to vykaslali protože tam vzniká jen chaos a hodně špatně se v tom později něco hledá...(To osobně považuju jako největší výhodu fóra)
GS skupin na facebooku je spousta, jen evropských tak pět nebo šest... ale je fakt, že všechno to je anglicky. BMWGS Europe má asi 8500 lidí, BMWGS Adventurers RTW cca 8100 lidí. BMW GS Adventure 16500 lidí, World Adventure Riders 30 tisíc lidí atd.
Česká jediná trošku výraznější je motorkáři cź/sk kde je asi 5500 lidí a motorkáři bazar s asi 11000 lidma.
Tak a teď tedy nová BMW GS+ Adventure s 21 lidmi? Ale jde o prd, skupina se založí a když bude fungovat, tak fajn. Když ne, tak prostě usne. O nic nejde.
Já bych spíš viděl smysl založit skupinu bmwgs.cz která by byla uzavřená jen pro členy bmwgs.cz fóra. Jde o to, že na FB jdou dělat třeba události (akce), kam se dají pozvat lidi a ti se můžou rovnou přihlašovat, takže člověk vidí kolik lidí přijde třeba na promítání atd. TomGS tohle používá kupříkladu nebo Michal a Radek tam mají pozvánku na křest OffroadGuide apod. Na tohle je FB fakt výbornej...
A pochopitelně na sdílení fotek a videí taky.
Nic proti fóru ale - vložit fotku někde na cestách z telefonu je tady téměř nemožný. Musím jí nahrát na nějaké webové album. Zkopírovat její odkaz a vytvořit příspěvek s IMG tagem. Jde to ale je to fakt pakárna. Na FB otázka vteřiny. Třeba fotky tuhle z výstavy v Miláně - na FB to bylo pochopitelně mnohem dřív, protože to prostě jde snadno. Reakce na zprávy - tady mi někdo napíše SZ: "ahoj, kolik stojí tahle věc a máte jí skladem?". Mě přijde text SZ mailem a můžu ho přeposlat kolegům do práce. V tom mailu je ale jen přezdívka toho člověka, není tam pochopitelně žádný kontakt. Takže se musí podívat do seznamu členů fóra, najít ho a doufat, že má vyplněný profil. Drtivá většina lidí, kteří se na něco ptají, nemá v profilu vůbec nic. Takže z telefonu nemůžu reagovat vůbec (nejde dát odpovědět ani přeposlat) a musíme se někdo nalogovat do fóra, což je třeba v cizině co se týká objemu přenesených dat mnohem náročnější než jen poslat zprávu a poslat dotyčnému zprávu aby laskavě poslal na sebe nějaký kontakt. Na FB tohle z principu odpadá. Pošleš zprávu a na tu se dá okamžitě reagovat, přeposlat jí atd. Datové objemy u zpráv z FB messengeru jsou téměř nulové, Ono se to nezdá ale třeba mimo evropu stojí 1MB u O2 krásných 300Kč. A abych si načetl forum a vlezl do zpráv a odpověděl dvě slova, tak na to je potřeba 1.3MB. Na zaslání zprávy FB messengerem je potřeba cca 1.1kB.
Takže já FB nezatracuju, na spoustu věcí je užitečný a sdílení fotek nebo videí je nesrovnatelně lepší než na webovém fóru. Ale není to diskuzní forum a nikdy nebude a najít tam cokoliv je pakárna, protože to není strukturované.
Nehanil bych FB...čas ukáže jestli je to ku prospěchu věci..já tam našel kamarády které jsem neviděl X let jen proto že jsem několikrát ztratil tel,nebo z vojny základky...je tam i mnoho věcí které obtěžují..ale dá se vyfiltrovat..a říkat že je to jen špatně ? Myslím že není...a svět jde dopředu..nebo všichni jezdí pořád na koni?
Svět se vyvíjí..a je na každém jak se s tím srovná nebo nesrovná...
http://czunici.ra...
Rozhodně o nic nejde chci jen zkusit něco co v cizině funguje normálně jen prostě česky.Jak už psal TomášTT na FB je spousta takovýhle skupin se spoustou členů jenže jsou většinou v angličtině a tu já neovládám.Většinou spoléhám na překladač a ten je nic moc.Forum bmwgs je super forum a sám jsem tu taky.Jde fakt jenom o ty fotky a videa.Myslím si,že i v sezoně to třeba bude k něčemu.Uvidíme kde se kdo pohybuje a třeba se i potkáme.Nebo se skupina nechytne a skončí.
Myslím, že FB má opravdu výhodu o jednoduchosti a rychlosti vkládání fotek...prostě někde sem, potkám motorku, cvak a na 4 ťuknutí v telefonu je fotka na na FB. Nebo rychlá domluva třeba na kafe, reakce na projíždku na foru je dlouhá.Ne každej pořád sleduje forum. FB pozvánky na události atd. ...přehled kdo jede okamžitej.
Na diskutování, čtení je jasný forum, momentky atd. FB výhoda.
Líbí se mi Tomášovo nápad na "uzavřenou" skupinu pouze členů fora. Takový to "soukromí" členů, známosti odsud....než možnost přidání se každýho, kdo "náhodně" leze po FB.
kdo jinému, tak se z lesa ozývá...sám do ní padá