Ahoj všem v novém roce.
Při zimní údržbě jsem si všiml určité vůle v krku řízení, resp. když dám řidítka plně do rejdu a zahýbu nahoru a dolu, tak je vůle v krku řízení. Je to normální a nebo je poškozené ložisko?
Zkusím to trochu oživit. Poslední dobou jsem zjistit (možná, že jsem si toho dříve nevšiml), že když zkusím zahýbat řidítky nahoru nebo dolů (křížem levá a pravá strana), tak cítím zřetelnou vůli. Čím by to molo být? Špatným středovým ložiskem, uchycením trubek v brýlích nebo něčím jiným? Věděl by někdo?
Ještě koukám, nemám úplně správné vlákno, jedná se o 1150, ale uchycení mi připadá skoro stejné.
Upravil Miho dne 15.07.2016 18:32
MiHo - buď ložisko nebo "vykvedlaná" díra pro ložisko v brýlích nebo špatné silentbloky v brýlích pro trubky vidlic.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Díky Tondo, mrknu na to. To jsem zvědavý, co to nakonec bude. Při mém štěstí z poslední doby ta nejhorší varianta (předpokládám, že by to byla ta vykvedlaná díra v brýlích) nebo více variant najednou.
Dnes jsem zjistil. že mám vůli v ložisku krku a když ksem vzal zlehka za čep na ložisku krku v horních brýlích, tak byl úplně volný. Na jaký moment se tento čep u 1150 utahuje? Na závitu je suché lepidlo nechápu jak se mohl povolit. Nevím, zda to předemnou na mé moto již někdo utahoval.
V servisním manuálu jsem vůbec moment nenašel a ani druh zajišťovacího lepidla. Je tam jen teplota pro rozebrání.
Jak moc to mám utáhnout? A jaké lepidlo?
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Servisáku děkuji za rychlou odpověď.
Ložisko jsem dotáhl ale stále je tam vůle. Vyměním ložisko a uvidím zda to bude stačit, nebo zda bude vůle ještě v uložení. Každopádně vůle je na středu brýlí.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Ahoj oživím téma. Kluci Jak moc má být ta vůle velká nebo respektive jak už je moc. Když to chytnu za ty řídítka a do kříže zatlačím nahoru dolů tak se to nepatrně hýbe Ale moc ne je to v pořádku nebo to má být takzvaně skoro natvrdo? Díky za odpověď