Zdarec,
můžete mi někdo poradit jak jste řešili držák GPS na řidítkách společně s použitím tankvaku? Mám Garmin 60CSx a s origo držákem na řidítka se mi to při rejdování pere právě s tankvakem. Popř. jaké máte zkušenosti s TT držákem + RAM, výhody - nevýhody. Díky
Ahoj,
nepochybně ti napíšou jiní ale z mého pohledu jen jedna věc - podívej se na tuhle fotku a bude ti to jasný.
Výhody jsou evidentní - pevně zamontovaný konektor napájení (snadná manipulace s GPS - jen se zaklapne, případně zamkne zámek a to je všechno), odpružení i pro těžký offroady a díky RAM možnost natočení podle potřeby a podle sluníčka.
Nevýhody - snad akorát že to není zadarmo.
Fotka je z cesty J. Šímy do Burkina Faso. Řešili jsme přesně ten problém - jak to ovládat snadno jednou rukou bez nutnosti šmátrat někde v kokpitu (navíc ten displej je dost miniaturní a čím dál od těla, tím je na to hůř vidět) a jak udělat aby to bylo nad tankvakem, který měl extra obrovský. Po několika pokusech jsme to udělali takhle a vzhledem k tomu že s tím takhle najel pár desítek tisíc km a polohu ani na jiných motorkách nemění, tak to asi funguje. Já do stejného místa a stejným způsobem třeba na WR dával v Tunisu maličko menší eTrex, ve stejném místě jsem míval 278C i 276C (to jsou mnohem větší navigace) a teď tam někdy vozím Zumo. Je to jednoznačně nejpraktičtější a rychle se na to zvyká. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáši, co to tak různě prolízám na netu stejně to vypadá na držák od TT. Kolik, prosím tě, vychází komplet sada vč. kabelu? Jinak přivítám jakýkoliv jiný nápad pro inspiraci... Díky
asi bych neresil nic jinyho jak odpruzenej tt drzak + ram, takhle jsem to mel chyceny ja (vyrazu si nevsimejte, zrovna jsem uvidel nadhernou hrosi cesticku, ktera by stala za to)
Milosch napsal:
Tomáši, co to tak různě prolízám na netu stejně to vypadá na držák od TT. Kolik, prosím tě, vychází komplet sada vč. kabelu? Jinak přivítám jakýkoliv jiný nápad pro inspiraci... Díky
01-065-0077-0 zamykací (skladem) 2520
01-065-0075-0 (podle mě nesmysl v českých i jiných podmínkách)
01-065-0120-0 kabel skladem 616
01-065-0040-0 skladem 1344
Díky za příspěvky pánové...
Opravdu jsem zjistil, že vyzkoušené bude nejlepší, takže jakmile povalím kolem TT hned se zastavím.
Jsem rád, že tu pořád zůstává dostatek lidí kteří v pohodě poradí a neřeší svoje, snad osobní problémy, na foru. Opravdu je mi z toho kolikrát na blití
Ja mam tenhle drzak,je to vlastne cely od RAM ,
absolutni spokojenost,kabel jsem k tomu pridelal jen el.svorkou,x padu a neni sance aby to z toho vypadlo,to uz by musela bejt asi masakr havarie,jedina nevyhoda,ze se to neda zamknout,ale zamknutej se da stejne jednoduse odsroubovat...cena byla 51 dolaru i s postou k tomu kabel za 17$,asi se to da koupit i tady,mozna i u TT? Ja to kupoval kdyz byl dolar za 14,tak to bylo skoro zadarmo.
Takhle to vypada na masine,lepsi detail jsem nenasel...ovladani levou rukou -pohoda.
Upravil xavier dne 02.01.2009 21:27
Aktualne 1250 GSA HP
A v jakym drzaku jsi ji mel ? Neverim,ze z toho RAM by mohla vypadnout a navic je jistena i napajecim kabelem....odpruzeny drzak od TT je nejlepsi to je jasny,ale stoji 2,5 tis. RAM stoji 250 Kc a kloubek se da sehnat za 700 treba tady http://www.gmshop...tiId=26834Aktualne 1250 GSA HP
Jj, ten držák na kolo je naprd. Já s tím doteď jezdil a měl jsem to aspoň jištěný poutkem převlečeným za zrcátko, právě aby to neulítlo úplně při nenadálým vylítnutí.