To jsou celí tihle ekoteroristi. V podstatě nás těmahle nesmyslama nutí nechat si staré stroje, opravovat a dojezdit je až do mrtva a na druhou stranu si pak stěžují, že průměrné stáří registoravných vozidel je kdoví kolik tisíc let. V konečným efektu, když se pak člověk podívá na to číslo (to stáří), tak vcelku koresponduje s tím, kdy se svět automobilů v p... obrátil. V motorkách to jde sice mnohem plíživěji a výrazně pomaleji, v konečným efektu ale jak ty boží mlejny. Časem nebude, stejně jak dnes u těch aut, co koupit, aby si člověk nepřipadal oj.... legislativou jak nějaká pouliční coura.
Jo toto výpalné je sice nepříjmenost, nicméně souhlas s tím Špičkou, ničemu to nepomůže. Některá vozidla se nepřepíší vůbec, jiná se přepíší přes ZTP (ty nejstarší, co se platí 10tis. stojí za to platit radši 2x přepis), něco se napíše jako veterán. Cesty na to obejít výpalné jsou. Zvýšením výpalného jen donutí víc lidí ho obejít. Co se týče emisních zón, tak těch bych se taky nebál, jak je uvedeno v článku, za 4 roky nestihla vzniknout žádná, navíc je to v podstatě záležitost center měst, kde jezdit autem je stejně oser. Motorek se tyhle taškařice naštěstí netýkají, tak tam se tím zatím trápit nemusíme :-)
Mimochodem jen pro zajímavost tihle šmejdi vlastně způsobili to, že jsem skončil u DAKARky. Chtěl jsem spíš DR650SE, ale kvůli krbcu ho v roce 2006 zakázali a co se tady do té doby stihlo prodat je buď dotrhaný jak samice a nebo to není na prodej. Zkrátka slušnej kus jsem nebyl schopen koupit, tak jsem trochu slevil z požadavků a pořídil DAKARa. Sice je proti DRku takovej těžkej a neohrabanej, ale postupem času jsem se s tím srovnal. Ačkoli to neni nic moc motorka, protože je to takovej extrém kompromisů, tak jsem dneska s DAKARem opravdu spokojenej a dosud jsem nesedl na moto, která by mi přišla celkově lepší. I když mi sem tam něco přijde ve více ohledech lepší stroj, vždycky je na tom nějakej háček, kterej to totálně zazdí, že ta motorka DAKARa jako celek prostě v mém hodnocení nepřechčije. Dokonce díky některým zvykům z DAKARa v mých očích dnes i to DRko dost kleslo, takže i kdybych sehnal hezkej kousek, tak bych jej asi nekoupil. Leda až DAKAR umře, nebo mě něčím extrémně rozzlobí, že ho prodám. Pak asi jo.