Ahoj, tak jsem se pustil do výměny zadních destiček. Mám GS 1200, 2009. Demontáž proběhla hodně jednoduše. Tam jsem ani žádný zádrhel neočekával.
Pístky jsem v máčknul zpět do třmenu taky v pohodě jen prstama. Ale když jsem nasadil nové destičky (Brembo 07BB28SP ), tak jsem zjistil že unašeč třmenu je nastaven pořád na ty původní sjeté. Nedokázal jsem ho přesvědčit aby se přenastavil a tak jsem třmen odpojil od hadičky a vytáhnul. Pak už jsem ho přes sklíčidlo dokázal trochu přenastavit a třmen jsem pak dokázal i na kotouč jednoduše nasadit. Dal jsem novou brzdovku a odvzdušnil brzdy ale
1) motorka brzdí
2) stále se ale třmen nevrací tak aby kolo úpně uvolnil (ale točí se celkem volně)
3) horší je ale že i tak to zadní kolo jakoby zadrhává když ho nechám točit se n jedničku na stojánku
Poradí mi někdo prosím?
Předpokládám že je to problém toho že to stavění třmenu nejde volně. Asi byl delší dobu v poloze nastavené na ty už sjetý destičky a mohla se tam dostat vlhkost a zoxidovalo to (motorka jezdila první 3 roky v UK)
odpověděl jsi si sím třmen se musí pohybovat po těch vodícich čepech naprosto volně. , musíš to rozělat vytahat ty čepy a očistit a namazat
... servis a diagnostika BMW Motorrad
tak se do toho pustím, rád se učím nové věci.
ale náhodou nějaká rada jak to rozdělat, nerad bych to nějak rozbil
co na to potřebuju, tak nějak jsem se pokoušel pohrát si s těma gumovejma ****ama co to zakrývají ale zatím jsem nepřišel jak to celé rozdělat