Zdar chlapi, je to dva roky co mám svoji 1150 gs a zajímalo by mě v jakém stavu je olej v zadním tlumiči. Dokážu si ho vyměnit sám? Nebo je na to třeba nějakej xtra fórychtung?
Nejdůležitější je se z leknutí hned neposrat...
Mam dotaz ohledne hadice nastavovani predpeti pruziny zadniho tlumice. Mam tam v jednom ohybu prasklou a odchliplou gumu, ktera na ty hadici je a vidim az na tkaninu co je pod ni. Ma nekdo zkusenost, jestli to vydrzi do zimy nez to dam na repas? Zatim se nezda, ze by to tamtudy prolinalo...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Jo vydrží. Na funkci samotného tlumiče to nemá žádný vliv. Ta hadička je připojena k pístku přepětí pružiny. Takže pokud ji prorazíš a olej ti vyteče, nepůjde ti nastavit přepětí. Což není fajn, ale nehrozí ti že by byla motorka "nepojízdná". Každopádně výměna je na místě.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky> diky. Stejne jsem pocital, ze oba tlumice v zime pujdou na repasi - na novy hyperpra za 1000EUR si muz nechat zajit, to bych zdvojnasobil cenu motocyklu Pocitam tak 5000Kc za repas obou tlumicu a rozmyslim si, jestli k nim koupit i novy pruziny...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
U p.Berana letos v zime, predni i zadni za 6500,- je fakt, ze na zadku si teda maknul, co mi psal...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
agenthonza napsal:
A když vyteče olej z tlumiče (ne ze stavění pružiny), jde s tím nouzově dojet?
Od pumpy ze slovenského Sverepce jsem takhle jel s plně naloženou 1150kou a ve dvou zpátky do Otrokovic. Sice jen pár desítek kilometrů, ale nic příjemného.