Nazdar chlapi, prosím o radu. Mám BMW 1200GS Advebture r. v. 2012. Mám najazdených 26000,- km. Mám na nej problém, že mi stále vybíja akumulátor. Keď motorku napr. po nedeľnom prevezení odstavím v garáži a idem sa na nej previesť v piatok alebo v sobotu, tak ju už nenaštartujem. Bola tam pôvodná batéria od výroby YUOSA. Po tom čo mi to na jeseň spravilo 3-4 krát som usúdil, že bude závada zrejme v akumulátore. Kúpil som preto na jeseň novú batériu, ale problém je stále rovnaký. Nerobím iné, len vyberám a nabíjam akumulátory. Chcel by som od Vás poradiť, čo by na motorke mohlo vybíjať plne nabitý akumulátor za 5-6 dní tak, že motocykel nie je možné naštartovať. Samozrejme na motorke mám všetko povypínané nie je na nej zapnuté žiadne prídavné zariadenie, svetlá, GPS Tracker ani nič podobné. Má niekto z niečím podobným skúsenosti? Ďakujem za radu.
K těm USB zásuvkám 2 jsem změřil
35mA za 24hod 0,84Ah z aku
5mA za 24hod 0,14Ah z aku
k tomu nějakej odběr moto
a třeba alarm a je to doma
měřeno na DOHC
Kratkej přiložený následující obrázek:
Ďakujem za informácie, ale nemám tam žiadnu USB zásuvku, len to čo tam je origo od výroby. Keď som mal predchádzajúcu G650GS mal som tam domontovanú zásuvku klasickú+USB. Ako som v marci do motorky vložil akumulátor, tak som ho v novembri vybral bez dobíjania a všetko v pohode. Ale na tejto motorke nerobím nič iné, len nabíjam akumulátor. Na motorke nie je žiaden alarm ani nič podobné. Neviem ani ako by som zistil ktorá časť motorky by mohla mať nejaký čo i len minimálny odber.
Jestli na motorce nemáš žádný spotřebič (USB, Navi apod.), tak na 99,9% ti to dělá jednotka ZFE. Zkus nechat v BMW přehrát soft v jednotce, a když to nepomůže, tak pak jedině novou ZFE.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Čo je to tá jednotka ZFE a koľko môže asi stáť v BMW prehratie toho softvéru?
Asi si s tým naozaj sám neporadím a budem musieť zájsť do BMW.
Aj tak ďakujem za rady. Prajem všetkým pekný deň.