Zdravím chlapi a pár holek, jezdím to pořád na Touranckách, ale teď chci zkusit E07, jenže mám těsně před STK a Tourancky sjetý, takže mi neprojdou a když přezuju na E07, tak nevím, jestli je to OK. Motorka má ofiko maximálku 195kmh a E07 rychlostní index "T", což je do 190kmh. Nevíte, jak moc je to problém?
Zalezi na konkretni STK, resp. technikovi. Vetsinou resi, zda sedi rozmer, rychnostni a nosnostni index nezkoumaji.
Takze je docela velka sance uspet. Naopak, pokud byses primotal (i nezavinene) k nehode, tak tato nesrovnalost je lacinym zpusobem pro pojistovnu, jak kratit pojistne plneni.
Co to je za kravinu? E07 jsou pokud vim oznaceny jako M+S, takze staci vylepit samolepku nebo varovani o omezeni rychlosti do zornyho pole ridice a tim to hasne... Pojistovna nemuze nic, technik na STK taky ne.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Co to je za kravinu? E07 jsou pokud vim oznaceny jako M+S, takze staci vylepit samolepku nebo varovani o omezeni rychlosti do zornyho pole ridice a tim to hasne... Pojistovna nemuze nic, technik na STK taky ne.
technik nebude řešit jakoukoliv samolepku v zorným poli?
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Na druhou stranku, dyz tam budes mit 4mm tak je muzes vyhodit...to te samolepka nezachrani dyz se pripletes k pruseru protoze zimni musi mit 4mm. A to se vyplati.
Kupredu spatki ni krok...
technik nebude řešit jakoukoliv samolepku v zorným poli?
V zornym poli muze byt klidne lipnuta na budikach. A protoze zakon ani vyhlaska nijak neupresnuje, jak ma to varovani o omezeni rychlosti vypadat, muzes si na bilou samolepku napsat treba "max. 180 vole"
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Nehledě na to, že v ČR legálně můžeš na vybraných pozemních komunikacích MAX 130km/h -)))
Lípni si tam někam samolepku, když už chceš bejt echt košér a máš klid...
Také jí tam mám, ale to proto, že mám povolenej jinej rozměr kvůli Chlupatejm gumám a tam už s rychlostním indexem prostě nic nenaděláš. Pokud budeš nazouvat to co tam máš mít...
Nevím jak na Vaší technické, ale u nás řeší jestli ti to bliká, troubí, svítí, jestli ti z toho něco neteče, hloubku vzorku, ale rozměru a rychlostního indexu si nikdy ani nevšimli. Jo a pak kontoluje čísla (VIN). To je tak všechno. Asi bych se toho nebál. Kdyžtak si holt dáš opakovanou no.