Po přezutí mého R 1200 GS (2016) z anakee 3 na Pirelli Scorpion Trail II začaly vibrace až házení v řidítkách a celkově se stala motorka při jízdě (především v zatáčkách) krapet nestabilní. Při kontrole vyvážení předku - vše v pořádku. Jen snad prý trochu háže ráfek cca 2-3mm, ale to prý dělá skoro každý vyplétaný (to mi potvrdili i v Renocaru). Takže poté návštěva Renocaru, zkouškou výměna tlumiče - stav stále stejný. Údajně tedy hnuté kolo, narovnat to neumí, takže nové. Musel jsem prý do něčeho "vletět". Mám najeto 17.000 km, Nikdy v terénu. Nejsem si vědom žádné větší díry, žádné rány. A teď otázka: Víte o nějakém servisu, kde umí vyplétaná kola (BMW) srovnat? Nový se dá koupit vždycky - když se to nepovede
Pozn.: Nejlépe tak do 100 km od Brna.
Prosím tě, ty 3mm jsou do stran nebo nahoru-dolu? Pokud si s tim opravdu nevymetl žádnou jamu, tak by to mělo jít vycentrovat.
Jen přemejšlím, jestli se do toho mám zase pouštět.
Je s tím krapet drbačka a na počkání to taky nestihnu.
GSA 1250 Rallye 2024
Co jsem viděl já - při "reklamaci" v pneuservisu - tak do strany. S nasazenou gumou to nahoru, dolů nepoznám. Můžu ještě brnknout do Renocaru. Technik mi říkal. že se to musí hodit do lisu a poté vyplést.
Zajímavý je, že se starejma gumama to nedělalo. Možná už byly sjetý podle toho ráfku. Nevím. Každopádně s hodně motorkama (s litýma kolama) jsem do díry vletěl a nikdy žádný problém nebyl.
Opravdu skoro každý kolo háže, ale 3 mm nejni vubec moc. Ještě bych zkusil posunout pneu o cca 180 stupnu po rafku a znovu nafoukat.
Pokud to nepřestane, tak jemně docentrovat.
Co by na to řekli v rámci záruky, že se v tom jebal někdo jinej?
GSA 1250 Rallye 2024
Tady se o záruku nejedná. Prej jsem vjel do díry a je křivý kolo. Takže mám koupit nový kolo. O záruce nebyla řeč. Jestli je něco s gumou se asi dá dost těžko zjistit. Vyboulená není a vyvážený je to teď přesně na O.
Pistolnik napsal:
Tady se o záruku nejedná. Prej jsem vjel do díry a je křivý kolo. Takže mám koupit nový kolo. O záruce nebyla řeč. Jestli je něco s gumou se asi dá dost těžko zjistit. Vyboulená není a vyvážený je to teď přesně na O.
Zkusil bych to nejjednoduší a to je vyměnit přední pneu. Už to tu bylo napsáno víckrát a i já zažil, co popisuješ a na vině byla guma. Dělá to hlavně Tourance Next ,ale kdo ví zda to není už i Pirelli. Ale když nakopneš disk tak to hází hned i se starou gumou né až po přezutí.
Upravil GSPETR dne 17.08.2017 12:17
To mě napadlo jako první věc, když to začalo dělat až po přezutí. Blbý je, že budu muset koupit novou gumu. Otázka je, jestli tu stejnou. Ale asi jo, že? Typem gumy by to být nemělo. Měli je v testech na asi 5ti GSách a bylo vše v cajku. Navíc vždy po přezutí je to horší (Přezutí na novou, po ujetí 1500 km se stav výrazně zlepšil. Teď to asi převažovali, bo co s tím dělali, v Renocaru - a zase je to výrazně horší).
Vyplítal jsem jednou i "krapet" koplej ráfek - 19" a dokázal jsem ho celkem slušně vyrovnat, ale že by byl jak lité kolo to teda ne, ale 3 mm taky ne. Po osazení Anakee2 to jezdí A1
Pokud je to opravdu citelný až po přezutí, tak bych se opravdu pokusil tu gumu posunout a znovu vyvážit. To že to teď ukazuje 0 nic neznamená.
Pokud opravdu ráfek háže 3mm, tak to musí být viditelné okem. Řekni někomu ať ti zatěžká zadek moto, zatlač rukama brzdové pístky, aby se kolo volně točilo a roztoč ho. Uvidíš co je šišatý víc.
!!!Nezapomeň si pak před jízdou zase ty brzdy napumpovat!!!
Potom bych vyhodnotil jestli Guma nebo centrovat.
Kdyžtak zavolej nebo si udělej výlet a můžem na to mrknout - máš to cca těch 100km.
Škoda, že jsi od Brna. Mám tu jednu přední gumu co na 100% neházela. Dal bych ti jí a mohl bys vyzkoušet zda to je gumou nebo něčím jiným. Jinak nemusíš na zkoušku brát novou a ani stejnou gumu. Stačí aby předchozímu majiteli neházela.
Takže přátelé žehu a protilehlých pístů. Resumé. V Renocaru (další dobrá zkušenost s nimi) mi při garančce hodili na předek na vyzkoušení starší ojetou Metzeler Tourance Next. A ejhle. Kolo jezdí jako nový. Takže žádný křivý kolo. Evidentně blbá guma. A teď sokolíci poraďte co s tím? Má cenu tu pneumatiku reklamovat? Máte někdo zkušenosti s reklamací pneumatiky? Má cenu koupit novou, tu samou (Pirelli Scorpion Trail II)? V testech se chovala ze všech nejlíp. Je to chyba konkrétního kusu (nevím, jak se to dá pokazit) nebo se to tak blbě chovají všechny tyto(to by mně zase nesedělo s tím testem)? Neva, když mám teď kombinaci Pirelli vzadu a Metzeler vpředu?
Odpovim Ti na cast dotazu. Je uplne jedno, jestli mas vzadu takovou a ve predu makovou. Dulezity jsou rozmery, kdyby se nedejbuh neco stalo , tak aby pojistovna nedelala zle.
K pneu, asi bych se nebal koupit ji znova, ale zkusit koupit pryz vyrobenou v jiny serii, nebo mesici. Mohla to byt vada jen jedny "sazby"... Popripade zkus vznest dotaz na prodejce, ohledne reklamace. Bud Ti posle novou, nebo Ti da slevu na jinou, nebo Te posle k sipku
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Takže reklamace u dodavatele pneu neúspěšná. Dokonce napsali, že pneumatika byla poškozena při demontáži (z pneuservisu mi ještě volali, kde mi ji sundávali, když si ověřili, že v Renocaru, tak říkal, že tomu jejich závěru moc nevěří.). Každopádně se guma sundávala proto, že byla špatná . Teď gumu poslal dodavatel zpět do pneuservisu a od tam mi volali, že si gumu pečlivě prohlíželi a žádné poškození (které označil dodavatel) tam není. Takže závěr: Pirellku už prostě nekoupím. Až ojedu zadek koupím něco jiného.
Už vás nechci otravovat, ale došla mi ta guma zpět. Co se mi tam úplně nezdá, tak šikmý návalek jdoucí z jedné patky šikmo k druhé. Je to pouze zevnitř, zvenku nic patrné není. Údajně je to normální - překrytí kordu. Máte to na gumách taky tak- resp. opravdu to tak má být? Zkusím dát fotky - jestli se mi to povede. https://photos.go...-kL-HQ-QpO https://photos.go...q53MOiUQI6 https://photos.go...xklk0Dx-WG https://photos.go...g-YtkQK0ui
Fotky mi nejdou zobrazit přímo. Mám je v googlu. Kdyby to nešlo ani na rozklik, tak mi prosím písněte, Zkusím to jinak (nebo poraďte, jak je zobrazit )
Upravil Pistolnik dne 23.01.2018 17:31